20/10/2015, «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι κοιλάδα δεινοσαύρων»”.

Ξεχωριστό το πρωινό της Τρίτης 20 Οκτωβρίου 2015 για τους μικρούς μας φίλους της Α Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Ν. Κυδωνίας.

Οι εκπαιδευτικοί Λουΐζα Ζέρβα και Γεωργιακάκη Γεωργία οδήγησαν τα παιδιά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη… είναι κοιλάδα δεινοσαύρων», στο πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων «Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες».

Οι μικροί μας φίλοι έκαναν … βουτιά στους αιώνες, γνώρισαν τα προϊστορικά αυτά πλάσματα, που είχαν φτερά, περίεργα πόδια και κοφτερά δόντια. Γνώρισαν δεινοσαυράκια μέσα κι’ έξω απ’ τ’ αυγό. Ήταν άραγε ζωηρά; έξυπνα; παιχνιδιάρικα;

Ταξίδεψαν στη Γαλλία, Β. Αμερική, Μογγολία. Κουβέντιασαν με παλαιοντολόγους και έμαθαν πως εξαφανίστηκαν.
Εμψυχώτριες του προγράμματος οι κυρίες Γαλάνη Νίκη και Μαστορακάκη Λίτσα βιβλιοθηκονόμος. Η αφήγηση του βιβλίου της παιδαγωγού Παπούλιας Αικατερίνης – Αλεξάνδρας «Ο Ντίνος στα ίχνη των Δεινοσαύρων», ζωντάνεψε μαγικά τα πλάσματα της προϊστορίας σε μια μοναδική πρωτόγνωρη 3D εμπειρία.

Τους είδαν, τους ακούμπησαν, τους χάιδεψαν και έμαθαν το όνομά τους.

Κι’ όταν το ταξίδι τέλειωσε, τα χαρούμενα πρόσωπα των 39 παιδιών μας είπαν ότι οι Δεινόσαυροι μπορεί να έχουν εξαφανισθεί, αλλά σε κάποιο κόσμο φανταστικό παραμένουν ζωντανοί!

 

koilada1

 

koilada2

 

koilada3

 

koilada5