20/11/2014, Ξενάγηση μαθητών του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη και στο Δημαρχείο Χανίων.

Το Δημαρχείο Χανίων επισκέφθηκαν σήμερα, Πέμπτη 20/11/2014, το πρωί, μαθητές και μαθήτριες της Γ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου.

 

Τους μαθητές υποδέχθηκε στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας, καθώς και οι Αντιδήμαρχοι Παιδείας & Αθλητισμού, Μανώλης Αδοντάκης, Καθαριότητας & Πρασίνου, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης, Πολεοδομίας & Περιβάλλοντος, Γιώργος Φραγγεδάκης. Ο κ. Βάμβουκας ενημέρωσε τα παιδιά για τη λειτουργία του Δήμου, ενώ απάντησε και στις ερωτήσεις, που του έθεσαν οι μικροί μαθητές.

 

Παράλληλα, οι μαθητές παρουσίασαν στους Αντιδημάρχους τις θέσεις και τις προτάσεις τους σε θέματα, όπως το περιβάλλον, την καθαριότητα, το ζήτημα των αδέσποτων ζώων, τη δημιουργία πάρκων, κ.α.

 

Ακολούθησε ξενάγηση στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων, όπου τα παιδιά κατά τη διάρκεια “ειδικής” συνεδρίασης συζήτησαν τα θέματα, που τους απασχολούν ως “δημοτικοί σύμβουλοι”.

 

Οι μαθητές επισκέφθηκαν, επίσης, τους χώρους της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, όπου είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με το Media lab και την προσωπική Βιβλιοθήκη του Ελευθερίου Βενιζέλου.

 

Από πλευράς Δήμου προσφέρθηκαν στους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς εκδόσεις και ενημερωτικά έντυπα.

 

Βαρυπετρο 1

 

Βαρυπετρο 2

 

Βαρυπετρο 3