20/12/2013, Εγκαινιάζεται η Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων & της ΔΕΔΙΣΑ: Τη Δευτέρα 23/12/2013, στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς

Με σύνθημα “Φέρτε το βιβλίο σας και ελάτε να εγκαινιάσουμε την Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη” ο Δήμος Χανίων και η Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α. εγκαινιάζουν τη Δευτέρα 23/12/2013 την υπαίθρια δημόσια βιβλιοθήκη, που θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθ’ όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, 365 ημέρες το χρόνο. Στόχος της εν λόγω πρωτοβουλίας είναι η ανταλλαγή βιβλίων και ιδεών, καθώς και η κοινωνική αλληλεπίδραση, που μπορεί να επιτευχθεί μέσω των βιβλίων.

Η εκδήλωση εγκαινίων θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς, παρουσία του Δημάρχου Χανίων, Μανώλη Σκουλάκη, του Προέδρου της Δ.Ε.ΔΙ.Σ.Α., Βασίλη Καστρινάκη και των αρχιτεκτόνων Ελευθέριου Αμπατζή και Ειρήνης – Αιμιλίας Ιωαννίδου.

Η «Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη» είναι κατασκευασμένη στα πρότυπα μίας παραδοσιακής βιβλιοθήκης με βιβλία, που διαχειρίζονται οι ίδιοι οι χρήστες της, δίχως εγγραφή, συνδρομή ή χρηματικό αντίτιμο και με ελεύθερο ωράριο λειτουργίας. Το απόθεμά της βασίζεται στην ανταπόκριση των επισκεπτών της. Ο επισκέπτης της μπορεί να δανειστεί ένα βιβλίο και πάλι μετά από ένα χρονικό διάστημα να το επιστρέψει.

 

foto1