20/3/2015, Πραγματοποιήθηκαν με επιτυχία οι εκδηλώσεις: “Λιτότητα για εγκληματίες ή:Γιατί οι «κακοί» στο σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική;” με τον Πέτρο Μαρτινίδη και «Ελληνική Αυτοκίνηση, 1900-1940» του Ηλία Καφάογλου.

Στο ερώτημα “Λιτότητα για εγκληματίες ή: Γιατί οι «κακοί» στο σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική;” απάντησε ο ομότιμος καθηγητής αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ, Πέτρος Μαρτινίδης, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, παρουσία της Αντιδημάρχου κας Περράκη Βαρβάρας, στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και το βιβλιοπωλείο «Το βιβλίο», την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015.

Στην εξαιρετική παρουσίαση, ο χειμαρρώδης συγγραφέας παρουσίασε, ανέλυσε και τεκμηρίωσε επί της… οθόνης, γιατί οι «κακοί» στο σινεμά προτιμούν τη μοντέρνα αρχιτεκτονική.

Το δοκίμιο για την ιστορία της ελληνικής αυτοκίνησης, «Ελληνική Αυτοκίνηση, 1900-1940» του Ηλία Καφάογλου, παρουσίασε ο ομότιμος καθηγητής αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ Πέτρος Μαρτινίδης, σε μια εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 19 Μαρτίου 2015, στο χώρο του Media Lab της Βιβλιοθήκης.

Ο ομότιμος καθηγητής αρχιτεκτονικής στο ΑΠΘ Πέτρος Μαρτινίδης αναφέρθηκε στη συλλογή ντοκουμέντων, πληροφοριών, σπάνιων καταγραφών και έρευνας πολλών ετών του συγγραφέα Καφάογλου Ηλία για το βιβλίο του, ενώ ο αξιόλογος Χανιώτης ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου, συζήτησε με τον συγγραφέα και διάβασε ποιήματα που γράφτηκαν για αυτοκίνητα.

 

litotita 1

 

litotita 2

 

litotita 4

 

litotita 5

 

litotita 6