21/7/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: “Αποστολή ένας χρησιμοποιημένος φάκελος”, στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Τρίτη 19 Ιουλίου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Από που μπορεί να έρχεται ένας φάκελος ; Ποιός μπορεί να τον έστειλε; Που μπορεί να πηγαίνει ; και τι διαδρομή μπορεί να έχει ακολουθήσει;

Τι ρόλο παίζουν τα γραμματόσημα και πως γράφεται μια σωστή διεύθυνση;

Με οδηγό το βιβλίο ”έρχεται ο ταχυδρόμος ” της Marianne Dubuc ακολουθήσαμε την ασυνήθιστη διαδρομή ενός ποντικού ταχυδρόμου στην προσπάθειά του να μοιράσει την αλληλογραφία στους κατοίκους του δάσους.

Ύστερα μάθαμε πως μπορεί κανείς να αφηγηθεί ένα παραμύθι με ένα πρωτότυπο τρόπο χρησιμοποιώντας το κουτί των ιστοριών.

Το κουτί μας ταξίδεψε στο σπίτι του κυρίου αρκούδου , του κυρίου και της κυρίας λαγού , της καρακάξας , του φιδιού , του κυρίου σκίουρου….

Έπειτα τα παιδιά κατασκεύασαν τις δικές τους φιγούρες , έφτιαξαν ιστορίες και έκαναν μια δική τους αφήγηση.

Και έφυγαν με την υπόσχεση να φτιάξουν στο σπίτι ένα δικό τους ” κουτί ιστοριών” και να επιστρέψουν στη Βιβλιοθήκη να αφηγηθούν μαζί με αυτό το αγαπημένο τους παραμύθι.

Με τη συγγραφέα-θεατρολόγο  Άννα Κοντολέων.

 

Γίνε εξερευνητής του κόσμου και μοιράσου το δικό σου εύρημα από την σημερινή αποστολή στα κοινωνικά δίκτυα. Ανάρτησε ένα σχόλιο, μια φωτογραφία, ένα βίντεο, ένα απόσπασμα σε συνδυασμό με το hashtag ‪#‎ΚΕ2016gr‬ και αντιγράφοντας αυτό το κείμενο πάρε μέρος στο πανελλήνιο παιχνίδι εξερεύνησης της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος!

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

φακελος1

 

φακελος2

 

φακελος3

 

φακελος4

 

φακελος5

 

φακελος6

 

φακελος7

 

φακελος8