22/3/2015, Με εξαιρετική επιτυχία γιορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης: «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

«Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες»

Με εξαιρετική επιτυχία, στην κατάμεστη αίθουσα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων γιορτάστηκε τη Δευτέρα 21 Μαρτίου 2016, η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης , με «Ένα ποίημα για τους πρόσφυγες», που διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη σε συνεργασία με τον Κύκλο των Ποιητών.

Τη βραδιά προλόγισαν η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου μας, Βαρβάρα Περράκη και η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, Βιβή Χουδαλάκη.

Ακολούθησαν αναγνώσεις σε κλίμα συγκινητικά φορτισμένο, από τους ίδιους τους ποιητές: Μαρινέλλα Βλαχάκη, Ιωάννα Γαλανάκη, Ελί Ναΐμ Γαττάς, Γρηγόρης Γεωργουδάκης, Νίκη Ζαχαριουδάκη, Λεωνίδας Κακάρογλου, Βαγγέλης Κακατσάκης, Ρούλα Καστρινάκη, Γιώργος Κρητικάκης, Ελένη Μαρινάκη, Νεκταρία Μενδρινού, Πηνελόπη Ντουντουλάκη, Ειρήνη Πούλου, Γιάννης Φίλης και Κωνσταντίνος Φίσερ.

Η ηθοποιός Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη διάβασε ποιήματα των απόντων Κώστα Χιωτάκη και Βικτώριας Θεοδώρου και η κα Αγγελική Καραθανάση ποίημα του Γιώργη Μανουσάκη.

Ο μουσικός Γιάννης Κατσικανδαράκης ερμήνευσε δικές του συνθέσεις στο πιάνο κερδίζοντας τις εντυπώσεις.
Φωτογραφίες του Μιχάλη Καλαϊτζάκη με θέμα τους πρόσφυγες πλαισίωναν την εκδήλωση.

Η εκδήλωση τελούσε υπό την αιγίδα της Ύπατης Αρμοστείας για τους πρόσφυγες του ΟΗΕ. Την ίδια ημέρα και ώρα έγιναν παρόμοιες εκδηλώσεις σε 28 πόλεις της Ελλάδας.

 

ena pioima1

 

ena pioima2

 

ena pioima3

 

ena pioima4

 

ena pioima6