22/4/2016, «Ξεχωριστές Κυριακές» Μύρισε Πάσχα!

Στο πλαίσιο των δράσεων για «Ξεχωριστές Κυριακές», που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, οι μικροί μας φίλοι συναντήθηκαν την Κυριακή 17 Απριλίου 2016, στις 11 το πρωί, στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού για να γευτούν την γλύκα της παράδοσης!

 

Η βιβλιοθήκη γεμάτη παιδικά χαμόγελα γιορτάζει. Μύρισε Πάσχα! Οι παιδικές ψυχές συναντούν το υφάδι της παράδοσης με ύμνους, μυρωδιές, χρώματα, αφηγήσεις, κατασκευές…

 

Μέσα από την αφήγηση του βιβλίου της Γαλάτειας Γρηγοριάδου-Σουρέλη, ξεκινούν ένα ταξίδι από την Ιερουσαλήμ.

 

Η πολυβραβευμένη συγγραφέας διηγείται στιγμές απ’ αυτές που άλλαξαν την ανθρώπινη ιστορία. Με τρόπο γλαφυρό παρουσιάζει τα γεγονότα, που δεν άφησαν κανένα ασυγκίνητο, από την στιγμή που ο Ιησούς έφθασε στην Ιερουσαλήμ μέχρι την Ανάστασή του.

 

Τα παιδιά έφτιαξαν τις δικές τους Πασχαλινές λαμπάδες. Έβαψαν αυγά με φιγούρες γεμάτες χρώματα, μοίρασαν χαμόγελα, άκουσαν ύμνους της Μεγάλης Εβδομάδας, αγκαλιάστηκαν μεταξύ τους και είπαν πολλά σ’ αγαπώ και χρόνια πολλά…!!!

 

Το ξεχωριστό αυτό πρωινό μοιράστηκαν με τους μικρούς μας φίλους η κα Νίκη Γαλάνη εθελόντρια και η κα Λίτσα Μαστορακάκη βιβλιοθηκονόμος.

 

ξεχωριστες απρ 1

 

ξεχωριστες απρ 2

 

ξεχωριστες απρ 3

 

ξεχωριστες απρ 4