22/5/2018, Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Αχιλλέα Κυριακίδη με τίτλο “Σώμα”, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με μεγάλη χαρά, φιλοξενήσαμε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 , στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους, τον σπουδαίο μεταφραστή, αλλά και συγγραφέα, τον Αχιλλέα Κυριακίδη, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο: « Σώμα».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη με εγκάρδια λόγια καλωσόρισε τον προσκεκλημένο και η Βιβή Χουδαλάκη, προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε στο βιογραφικό έργο και την προσωπικότητα του.

Το έργο του Αχιλλέα Κυριακίδη παρουσίασε η Εύη Βογιατζάκη, Δρ. Συγκριτικής φιλολογίας και Διδάσκουσας στο ΕΑΠ.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στον νεωτερικό και μετα-νεωτερικό χαρακτήρα του έργου του συγγραφέα και στις ποικίλες διακειμενικές συνομιλίες του με τον Μπόρχες, τον Τζόυς, τον Έλιοτ, τον Καβάφη, τον Σεφέρη και τον Καρυωτάκη κ.ά. σημαντικούς δημιουργούς της διεθνούς και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

 

Ο ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου, αναφέρθηκε στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Αχιλλέα Κυριακίδη και εμπλούτισε τη συλλογή των αφισών του, με το δώρο του.

 

Η βραδιά έκλεισε με προβολή 2 μικρού μήκους ταινιών και συζήτηση με το κοινό.

 

 

ωωωκυριακιδης1

 

ωωωκυριακιδης2

 

 

 

ωωωκυριακιδης3

 

 

ωωωκυριακιδης4