22/7/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: “Αποστολή κάτι πορτοκαλί” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Τετάρτη 20 Ιουλίου 2016, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

«Η θεματική πρόταση της Καλοκαιρινής Εκστρατείας 2016 «Αναζητώντας το πορτοκαλί στη ζωή μας» ήταν μια ακόμη αφορμή για να εξερευνήσουμε τον κόσμο γύρω μας.

Κουβεντιάζοντας με τα παιδιά προβληματιστήκαμε και βρήκαμε πορτοκαλί φρούτα και λαχανικά, λουλούδια και ζώα αλλά και αντικείμενα όπως η μπάλα του μπάσκετ ή ο χιτώνας των βουδιστών μοναχών!

Επισημάναμε ότι το πορτοκαλί χρώμα προσελκύει την προσοχή μας (βλ. πορτοκαλί φανάρι και κώνοι στο δρόμο, σωσίβια και σημαδούρες στη θάλασσα).

Και βέβαια φανταστήκαμε φλογερά ηλιοβασιλέματα και φθινοπωρινά τοπία αλλά και την πύρινη λάβα ενός ηφαιστείου!

Από τη χρωματική μας αναζήτηση δεν έλειψαν και οι ζωγραφικοί πίνακες με κυρίαρχο το πορτοκαλί, όπως αυτοί του Βαν Γκογκ και του Γκωγκέν.

Μετά την πολύ συμμετοχική εκ μέρους των παιδιών κουβέντα καιρός για δράση δηλ. για δημιουργία με εικαστικό αποτέλεσμα χαρτιά του μέτρου γεμάτα με εικόνες πορτοκαλί διαφόρων αποχρώσεων που προέκυψαν ανακατεύοντας με πολύ ζήλο κόκκινο με κίτρινο ή πιο σωστά κίτρινο με κόκκινο.

Η δράση ολοκληρώθηκε με ανάλογο κέρασμα που δεν μπορούσε να είναι παρά πορτοκαλί χυμός!

Ραντεβού το επόμενο καλοκαίρι για καινούριες αναζητήσεις».

 

Ευχαριστούμε πολύ την εκπαιδευτικό Σμαράγδη Γαλημιτάκη για την εξαιρετική παρουσίαση!!!

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

πορτοκαλι1

 

πορτοκαλι2

 

πορτοκαλι3

 

πορτοκαλι4

 

πορτοκαλι5

 

πορτοκαλι6

 

πορτοκαλι7

 

πορτοκαλι8

 

πορτοκαλι9

 

πορτοκαλι10

 

πορτοκαλι11