23/10/2015, «Είναι και λεβέντης και μουστακαλής»” στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στo πλαίσιο των δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων «Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων», την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού η Ε’ και ΣΤ’ Τάξη του Δημοτικού Σχολείου Γερανίου με τις εκπαιδευτικούς Ιορδανίδου Χαριτίνη και Νουκάκη Άννα για να λάβουν μέρος στο πρόγραμμα
«Είναι και λεβέντης και μουστακαλής».

Γέμισε παιδικά χαμόγελα ο χώρος της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού για να γνωρίσουν ένα «λεβέντη μουστακαλή». Τον βασιλιά των αιθέρων , τον βασιλιά της Μεσογείου!

Πετά με όλες τις καιρικές συνθήκες, ακόμα και μέσα στα σύννεφα. Είναι το σπανιότερο από τα 4 είδη γύπα στην Ευρώπη. Είναι ανυπότακτος, του αρέσει η ελευθερία, γι’ αυτό διάλεξε την Κρήτη για μόνιμη κατοικία του.

Ξεναγοί σ’ αυτό το συναρπαστικό ταξίδι μέχρι τα Αστερούσια Όρη του νομού Ηρακλείου, η κα Μητρούση, Δασοπόνος, και η κα  Παπαδημητρίου, Δασολόγος, της Δασικής Υπηρεσίας Χανίων.

Οι μικροί μας φίλοι φορώντας τα «πράσινα γυαλιά» τους, μέσα από βιβλία, φωτογραφίες, video και παιχνίδι, γνώρισαν τον υπό εξαφάνιση «μουστακαλή» μας, θαύμασαν το γεμάτο ελιγμούς γρήγορο πέταγμά του, και έτσι η επίσκεψή τους στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού έγινε παρατήρηση, έγινε γνώση, έγινε γιορτή…

Ευχαριστούμε πολύ την κυρία Μητρούση και την κυρία Παπαδημητρίου για την εξαιρετική παρουσίαση!

 

μουστακαλης 1

 

μουστακαλης 2

 

μουστακαλης 3