23/11/2015, Ξεχωριστές Κυριακές: «Σιγά τα αυγά!» ,την Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015, πρωί 11π.μ.- 1 μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Ένα σημαντικό ραντεβού που αφορά την ενδοσχολική βία είχαν οι μικροί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, την Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2015, στις 11 το πρωί, στο πλαίσιο των δράσεων «Ξεχωριστές Κυριακές» που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Εμψυχώτρια του Προγράμματος η κα Κατερίνα Μαλανδράκη, ψυχολόγος.

Η κα Μαλανδράκη με επαγγελματισμό και ευαισθησία οδήγησε τους μικρούς μας φίλους μέσα από την αφήγηση του βιβλίου «Σιγά τ’ αυγά» του Κώστα Πούλου σε μια τάξη, όπου έχει στηθεί το σκηνικό του εκφοβισμού.
Μοιράζει τους ρόλους των ηρώων του βιβλίου από την αρχή της αφήγησης «ο θύτης», οι «ακόλουθοί» του, οι «σιωπηλοί μάρτυρες» και το «θύμα» παίρνουν τις θέσεις τους.
Οι μικροί μας φίλοι «παίζουν» με ζόρικες καταστάσεις, με «μάγκες» και «νταήδες», βιώνουν δυνατά συναισθήματα, όπως πόνο, απογοήτευση, μοναξιά, αισθήματα ενοχής, περιθωριοποίηση, και παίρνουν αποφάσεις.
Η βία δεν είναι μαγκιά. Μαγκιά είναι η αντίσταση στην βία. Βάζουμε όρια στις λέξεις, πλάκες, αστεία, πειράγματα, χοντρά πειράγματα και καοήθεις τακτικές.
Είμαστε παιδιά και έχουμε δικαίωμα στα όμορφα λόγια, στα όμορφα χρώματα και μας αρέσει να «μυρίζουμε την αγάπη», γι’ αυτό και βρήκαμε ένα δυνατό «μπουλο-απωθητικό». Να πιστεύουμε στον εαυτό μας!

Η εμπειρία του διαδραστικού προγράμματος μοναδική. Ευχαριστούμε θερμά Κατερίνα Μαλανδράκη.!!!

 

 

siga ta avga1

 

siga ta avga2

 

siga ta avga3

 

siga ta avga4