23/9/2014, Εικαστική Εγκατάσταση Βιντεοτέχνης:«Μόνιτορ / Monitor» του Νίκου Γιαβρόπουλου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Xανίων – Ελαιουργείον συμμετέχοντας στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2014 – Εικαστικές Διαδρομές στο Νομό Χανίων» παρουσιάζουν την Εικαστική Εγκατάσταση Βιντεοτέχνης «Μόνιτορ / Monitor» του Νίκου Γιαβρόπουλου στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

«Η Εικαστική Εγκατάσταση Βιντεοτέχνης “Mόνιτορ / Monitor” αποτελεί ένα σχόλιο στην ψηφιακή και καταναλωτική υπεραξία των συνδυασμένων μέσων πληροφορίας και διαβίωσης.

 

Μια ανατροπή της αναγκαιότητας για ηλεκτρονική σήμανση και επικοινωνία μέσω της οθόνης και των σύγχρονων τεχνολογιών που από τη στιγμή της γένεσής τους και την άμεση εφαρμογή τους, αυτόματα αποτελούν και αποδεικτική συλλογή παρωχημένης πρακτικής.

Ταυτόχρονα με τη δημιουργία τους σηματοδοτούν ένα νέο εφαλτήριο αναζήτησης τεχνολογικών και κυρίως εμπορικών εφαρμογών σε ένα φαύλο ουτοπικό κύκλο υπερκατανάλωσης και επίπλαστης ανάγκης για καταιγιστική πληροφόρηση.

Η σειρά έργων Βιντεοτέχνης του Νίκου Γιαβρόπουλου που ενσωματώνονται στην ηλεκτρονική εγκατάσταση αποτελεί την δυσθεώρητη ανθρώπινη πάσχουσα συναισθηματική υπερφόρτιση των σύγχρονων συγκυριών».

Επιμέλεια Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Είσοδος Ελεύθερη.

 

εικαστικο