24/2/14, Γνωριμία με τον κόσμο της φωτογραφίας: Στον α΄ κύκλο μαθημάτων του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Ο φωτογράφος Μανώλης Κονταξάκης, ολοκλήρωσε τον 1ο κύκλο μαθημάτων φωτογραφίας , από 27 Ιανουαρίου μέχρι 17 Φεβρουαρίου 2014, στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων. Συμμετείχαν 20 ενδιαφερόμενοι, που με πραγματικό ζήλο και επιθυμία παρακολούθησαν τα μαθήματα.

 

Ο κ. Κονταξάκης κλείνοντας τον κύκλο μαθημάτων επισημαίνει:

«Κατά τον κύκλο τριών συν δυο μαθημάτων, κάναμε μια γενική προσέγγιση στη φωτογραφία, είδαμε και κρίναμε φωτογραφίες δικές μου και των παρευρισκόμενων μαθητών.
Κάναμε λήψη υψηλού προφίλ χρησιμοποιώντας studio flash και εξοπλισμό, με θέμα πορτραίτο και στη συνέχεια επεξεργασία στο photoshop.

Με τη βοήθεια του διαδραστικού πίνακα επισκεφθήκαμε ιστότοπους, όπου είδαμε τα τελευταίες εξελίξεις στα φωτογραφικά, κάναμε περιήγηση σε μεγάλους φωτογράφους, άλλους εν ζωή και άλλους όχι και κλείσαμε με επεξήγηση στη χρήση των μηχανών και smartphones των μαθητών.
Ήταν μια ιδιαίτερα ευχάριστη εμπειρία διότι οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να εξελίξουν και να συνδέσουν μερικά παζλ στη φωτογραφία. Ήταν όλοι τους στην πλειοψηφία ώριμα άτομα με εμπειρία και γνώσεις στη ζωή και η επικοινωνία μέσω της γνώσης της φωτογραφικής τέχνης, τους δίνει μεγαλύτερο έρεισμα στη χρήση και διάδοση της εικόνας».

 

Ευχαριστούμε θερμά το φωτογράφο κ. Κονταξάκη Μανώλη για την άριστη συνεργασία , τη διάθεση του να προσφέρει εθελοντικά το χρόνο του και με τον επαγγελματισμό που τον διακρίνει, να μυήσει τους «μαθητές» του στον κόσμο της φωτογραφίας.

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ 2

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ 3

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ 5

 

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΟΝΤΑΞΑΚΗΣ 6