24/2/2016, «Οι καλές και οι κακές Μάγισσες», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας “Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης” στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων την Τρίτη 16 Φεβρουαρίου επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, η Β΄ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου, με τους εκπαιδευτικούς κυρίες Τομαδάκη Ευγενία και Αποστολίδου Δήμητρα και την Πέμπτη 18 Φεβρουαρίου 2016 το 1ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών, με τους εκπαιδευτικούς κυρίες Μάναγα Αγγέλα, Καποδιστρίου Άντζελα και Καραγιαννίδου Δέσποινα, για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα «Οι καλές και οι κακές μάγισσες».

Μέσα από την αφήγηση του βιβλίου του Αντώνη Παπαθεοδούλου: «Οι καλές και οι κακές Μάγισσες» οι μικροί μας φίλοι οδηγούνται με ασφάλεια σ’ ένα σκηνικό με μάγισσες καλές και κακές.

Και όταν αυτές συναντήθηκαν αρχίζει ένας απίστευτος διάλογος ανάμεσα στις 2 αντίπαλες «παρατάξεις» με ξόρκια και αστείες ρίμες, που δίνουν και παίρνουν και το γέλιο δεν έχει τελειωμό…!

Ο συγγραφέας με το αστείρευτο χιούμορ του, μ’ ένα αλληγορικό παραμύθι παραδίδει μαθήματα άμυνας απέναντι στην λεκτική βία δια στόματος μαγισσών. Οι μικροί μας φίλοι παίζοντας αντιμετωπίζουν τις «απειλές» και τα «ξόρκια» που εξαπολύουν οι κακές «άσπονδες» φίλες τους με άφθονο χιούμορ, με άνεση και αφοβία.

Βρίσκουν δυνατά «μαγοα-πωθητικά» και δεν το βάζουν στα πόδια. Έχουν αυτοπεποίθηση και φτιάχνουν φίλτρα αγάπης. Πιστεύουν στον εαυτό τους.

Και όταν το ταξίδι τελείωσε οι μικροί μας φίλοι μας είπαν ότι ήταν μαγικό, τόσο μαγικό όσο η σκέψη ενός παιδιού.

Εμψυχώτριες του προγράμματος οι κυρίες Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια και Λίτσα Μαστορακάκη βιβλιοθηκονόμος.

 

kakes magises1

 

kakes magises2

 

kakes magises3

 

kakes magises4