25/4/2015, Ξεκίνησε το σεμινάριο με θέμα: «Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία » στο χώρο του Media Lab με την εκπαιδεύτρια Αναγνωστάκη Κατερίνα.

Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 3μ.μ.στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, το σεμινάριο με θέμα :«Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία » με την εκπαιδεύτρια Αναγνωστάκη Κατερίνα.

Το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας συγκροτείται πάνω στον άξονα της ιστορίας της Κρήτης, την οποία αναγνωρίζουμε ως την ελάχιστη γεωγραφική ενότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αυτής της σύντομης, 25ωρης, ιστορικής επισκόπησης.
Το μάθημα διατρέχει την ιστορία του νησιού από την περίοδο που υπάρχουν δείγματα υλικού πολιτισμού και έως τα μέσα του 20ού αιώνα.
Σκοπός δεν είναι να εξαντληθεί η παρουσίαση ιστορικών πληροφοριών, αλλά να γίνουν αντιληπτοί στοιχειώδεις συσχετισμοί και παράγοντες που προωθούν την ιστορική εξέλιξη.
Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η οπτικοποίηση της ιστορίας αυτής, μέσα από τα πλούσια τεκμήρια υλικού πολιτισμού που υπάρχουν στην πόλη των Χανίων με περιπάτους, οπτικοακουστικό υλικό, αρχειακά στοιχεία.

 

topiki istoria