25/7/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: “Αποστολή ένας φανταστικός τόπος” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Πέμπτη 21 Ιουλίου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

Μια πόλη την «Μεγάπολη» επισκέφθηκαν οι μικροί μας φίλοι.

 

Η κυρία Μαρία Δασκαλάκη, συγγραφέας, εμψυχώτρια του προγράμματος, τους οδηγεί με ασφάλεια στην «Μεγάπολη» της  Clea Diendonne.

 

Ένα βιβλίο διαφορετικό, απολαυστικό, που διαβάζεται κάθετα.

 

Οι μικροί μας φίλοι τριγυρίζουν στις γειτονιές της και χαζεύουν τα στολίδια της. Τα παιδικά μάτια εντυπωσιάζονται με τα 118 κτίρια, τα 454 παράθυρα, τα 37 αγάλματα, τα 12 πλοία, τα 17 είδη λουλουδιών, τα 8 ποδήλατα, τους 75 βράχους, και συνομιλούν με τους 514 κατοίκους της. Συμμετέχουν σε μια μεγαλοπρεπή γιορτή για να υποδεχτούν ένα παράξενο επισκέπτη από άλλο πλανήτη.

 

Και όταν το ταξίδι τελείωσε η κυρία Δασκαλάκη με επαγγελματισμό καταφέρνει να ελευθερώσει την εκφραστική τους δυνατότητα, και με τα ατίθασα αρχιτεκτονικά τους όνειρα κτίζουν … την δική τους Μεγάπολη.

 

Τα παιδιά μαθαίνουν ότι τα πράγματα μπορεί να μην είναι όπως τα έχουμε συνηθίσει, μπορεί να είναι διαφορετικά. Ένα θέμα δεν έχει μόνο μια όψη, μπορούμε να το δούμε και από άλλες πλευρές.

 

Ευχαριστούμε πολύ τη συγγραφέα  Μαρία Δασκαλάκη για την εξαιρετική παρουσίαση!!!.

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

φανταστικος κοσμος1

 

φανταστικος κοσμος2

 

φανταστικος κοσμος3

 

φανταστικος κοσμος4

 

φανταστικος κοσμος5

 

φανταστικος κοσμος6

 

φανταστικος κοσμος7

 

φανταστικος κοσμος8

 

φανταστικος κοσμος9

 

φανταστικος κοσμος10