25/7/2017, Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2017. Περιπέτειες από σημείο σε σημείο: “Σημείο Ισορροπίας” στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

“Σημείο Ισορροπίας”

 

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017, 11.00 – 12.30, το πρωί στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη της Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

 

Στο πλαίσιο της  δράσης «Σημείο ισορροπίας» διαβάσαμε το βιβλίο “Ακροβατικά για αρκούδες” του Benjamin Chaud, το οποίο αναφέρεται στον κόσμο του τσίρκου και στις ακροβασίες μιας οικογένειας αρκούδων.

 

Τα παιδιά με πολύ κέφι και φαντασία πειραματίστηκαν με διάφορα παιχνίδια ισορροπίας και χρησιμοποιώντας χάρτινα ρολά, πλαστελίνες, οδοντογλυφίδες, γλωσσοπίεστρα, μπισκότα και πλαστικά ποτηράκια έκαναν απίθανες κατασκευές, που τι άλλο…. κατάφεραν με επιτυχία να ισορροπήσουν!!!

 

Τέλος, ακούγοντας το τραγούδι του Διονύση Σαββόπουλου “Οι Μάγοι”, έγραψαν σε μικρά κομματάκια χαρτί τις λέξεις που συγκράτησαν από το τραγούδι (οι οποίες περιγράφουν την ατμόσφαιρα του τσίρκου) και μ’ αυτά φτιάξαμε μομπίλ και στολίσαμε τη βιβλιοθήκη μας!!!

 

Ευχαριστούμε την εμψυχώτρια Κυριακή Κατράκη, φιλόλογο, που με τόση χαρά και φαντασία τόσο στην παρουσίαση του θέματος όσο και στην επιλογή των υλικών διαμόρφωσε ένα εξαιρετικό πρόγραμμα!

 

isor6

 

isor7

 

isor5

 

isor1

 

isor3

 

isor2

 

isor4