25/7/2018, «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018», Δεδομένα για μένα: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω, Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018, Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

 

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

Δεδομένα για μένα: Τι θα γίνω όταν μεγαλώσω.

 

Η επιλογή επαγγέλματος είναι πολύ σημαντική απόφαση και οι πρώτες βάσεις της μπαίνουν στην παιδική μας ηλικία. Αυτή τη φορά λοιπόν, τα δεδομένα που μετρήσαμε ήταν οι κατηγορίες που υπάρχουν στα επαγγέλματα.

Αφού γνωριστήκαμε με κινητικά παιχνίδια γνωριμίας, διαβάσαμε το καταπληκτικό βιβλίο της Emily Winfield Martin «Τι υπέροχο πλάσμα θα γίνεις» και εκφράσαμε όλοι τις επιθυμίες μας…

 

Παλαιοντολόγοι, παιδίατροι, ζωγράφοι, ηθοποιοί, αστροναύτες, μουσικοί και άλλα μοναδικά επαγγέλματα ξεπήδησαν μέσα από την ψυχή μας…

 

Μετά είπαμε να πάμε στο παρελθόν και να δούμε ποια επαγγέλματα υπήρχαν τότε που δεν τα συναντάμε πια. Μας βοήθησαν τα αινίγματα και οι παλιές φωτογραφίες για να δούμε πόσο πολύ έχει αλλάξει ο κόσμος μας, αλλά και να γοητευτούμε από το παρελθόν κάποιων επαγγελματιών..

Αργότερα…..Παντομίμα! Για να γνωρίσουμε και να μετρήσουμε καλύτερα τις κινήσεις που απαιτούνται για κάθε επάγγελμα. Και το φοβερό είναι ότι και οι άλλοι που μας έβλεπαν, καταλάβαιναν πόσο μας αρέσει το επάγγελμα που διαλέξαμε από τις εκφράσεις και τις κινήσεις μας!

Στο τέλος φυσικά αποτυπώσαμε με ζωγραφική όλα τα επαγγέλματα που συναντήσαμε και αγαπήσαμε. Ένα τεράστιο, καταπληκτικό κολάζ με τις ζωγραφιές μας περιμένει στη βιβλιοθήκη τους φίλους μας, για να γνωρίσουν κι αυτοί τον υπέροχο κόσμο των επαγγελμάτων…Γιατί όπως λέει κι ένα τραγούδι που μάθαμε:

Όταν λίγο μεγαλώσω και ψηλώσω άλλο τόσο, θα διαβάσω, θα σπουδάσω και πολύ ψηλά θα φτάσω.

Τι θα γίνεις, τι θα γίνω;

Αρχιτέκτων, μουσικός, μάνατζερ, υδραυλικός, σκηνοθέτης, βιολόγος, έμπορος, αρχαιολόγος!
Τι θα γίνεις, τι;

Οδοντίατρος, παπάς, φοβερός κομπιουτεράς αστυνόμος ή ζωγράφος ή και δημοσιογράφος!

Χίλια δυο θα μελετήσω, τη ζωή θα προσπαθήσω να την κάνω πιο ωραία πιο καλή και πιο σπουδαία!

 

Η δράση σχεδιάστηκε για το Δίκτυο Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας, για την Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018, από την #IriniVokotopoulou και υλοποιήθηκε από την κα Βασιλική Μιχαλοπούλου, ψυχολόγο-παιδαγωγό-σύμβουλο σταδιοδρομίας.

 

Ευχαριστούμε κα Μιχαλοπούλου! Με την στήριξη και την αγάπη των εθελοντών μας συνεχίζεται η Καλοκαιρινή Εκστρατεία 2018 στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων. Οι βιβλιοθήκες “πλημμυρίζουν” καθημερινά από παιδιά…δραστηριότητες…γνώσεις…παιχνίδια.. γέλια και πολλά – πολλά βιβλία!!!

 

ωωω τι μεγαλωσω1

 

ωωω τι μεγαλωσω2

 

ωωω τι μεγαλωσω3

 

ωωω τι μεγαλωσω4

 

ωωω τι μεγαλωσω5