26/10/2016, Προγράμμα φιλαναγνωσίας για παιδιά, με τίτλο: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», τη Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στο πλαίσιο του προγράμματος φιλαναγνωσίας για παιδιά, με τίτλο: «Με ένα βιβλίο ταξιδεύω», που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, επεσκέφθησαν την Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2016 τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού, η Γ’ τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αλικιανού, με τον εκπαιδευτικό κ. Δασκαλάκη Νίκο για να παρακολουθήσουν το πρόγραμμα: «Ένα μνημείο».

Εμψυχωτής του προγράμματος ο κ. Σταύρος Πλανάκης, εκπαιδευτικός.
Οι μικροί φίλοι μας ταξιδεύουν στη Μινωική Κρήτη μέσα από την αφήγηση του βιβλίου «Ζωγραφίζοντας εξερευνώ την Μινωική Κρήτη», της Ελεάνας Μπάρδη.

Ένα βιβλίο εργαστήρι εμπνευσμένο από την ζωή και την περίφημη τέχνη των Μινωιτών, των κατοίκων της προϊστορικής Κρήτης την εποχή του Χαλκού.

Οι τοιχογραφίες στο ανάκτορο της Κνωσού, ο Δίσκος της Φαιστού, τα χρυσά κοσμήματα από τα Μάλια, τα ξεχωριστά αγγεία, ο μύθος του Λαβύρινθου, ο αστερισμός του Ταύρου και ο μίτος της Αριάδνης μας προσκαλούν όλα να γνωρίσουμε και να χαρούμε ένα μοναδικό αρχαίο πολιτισμό.

Η χαρά της ζωής των Μινωιτών έτσι όπως εκφράζεται μέσα από τα έργα και τις ημέρες τους στο μακρύ ιστορικό γαϊτανάκι της Μεσογείου. Η Κρήτη πάντα αρχόντισσα Κυρά και πρωτοστάτης στα γράμματα, στις τέχνες, στον πολιτισμό.

Και όταν το ταξίδι τελείωσε οι μικροί μας φίλοι «δανείζονται» χρώματα από τους Μινωίτες ζωγράφους και φτιάχνουν τα δικά τους έργα.

Ταξιδεύουν σε θάλασσες μακρινές με καράβια Μινωικά και χάνονται στους δικούς τους μυστικούς λαβυρίνθους, που οδηγούν πάντα σε ξέφωτα .!!!
Ευχαριστούμε κ. Σταύρο Πλανάκη!

 

 

taxideuo1

 

taxideuo2

 

taxideuo3