26/10/2017, Επίσκεψη στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω από κοντά τις Βιβλιοθήκες της πόλης μου και όχι μόνο».

Η διεύρυνση της συνεργασίας μεταξύ της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνης εξετάστηκε στο πλαίσιο συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017, στις εγκαταστάσεις της νέας Δημόσιας Βιβλιοθήκης Ρεθύμνου, στο πλαίσιο του προγράμματος «Γνωρίζω από κοντά τις Βιβλιοθήκες της πόλης μου και όχι μόνο».

Στη συνάντηση συμμετείχαν η Προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανιών, κα. Χουδαλάκη, και οι βιβλιοθηκονόμοι, κα. Καρβέλη, κα. Αντωνακάκη, κα. Μαραβελάκη, ο κ. Σατλάνης, και ο κ. Βαρουδάκης και η κα Γαλάνη.

Ο Πρόεδρος της Εφορίας της ΔΚΒΡ κ. Μιχάλης Τρούλης, η βιβλιοθηκονόμος κα Αθηνά Βερνάρδου και η φιλόλογος κα Λαμπρινή Αποστολακοπούλου, υποδέχθηκαν σε κλίμα φιλικό και εγκάρδιο το προσωπικό των Βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.

Έγινε ξενάγηση στις νέες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης και συζητήθηκαν προβλήματα του κλάδου, θέματα βιβλιοθηκονομικά, συνεργασιών και άλλα.

Αναφέρθηκε επίσης το σημαντικό έργο που επιτελείται και οι μελλοντικές συνεργασίες μεταξύ των δύο Βιβλιοθηκών, ενώ και από τις δύο πλευρές επισημάνθηκε ότι, συναντήσεις ανάλογου περιεχομένου θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.

Με την ολοκλήρωση της συνάντησης και μετά από το παραδοσιακό κέρασμα, πραγματοποιήθηκε ανταλλαγή συμβολικών δώρων και δωρεά εκδόσεων τόσο στο προσωπικό όσο και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για τον εμπλουτισμό της συλλογής της.

 

ωωρεθυμνο1

 

ωωρεθυμνο2

 

ωωρεθυμνο3