26/7/2016, “Γίνε εξερευνητής του κόσμου”: “Αποστολή: Μια λέξη από την εγκυκλοπαίδεια” στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Δευτέρα 25 Ιούλη 2016, στην Παιδική Βιβλιοθήκη Σούδας.

 

“Σήμερα το λεξικό μας απέδειξε ότι έχει μαντικές ιδιότητες.

 

Έδωσε την απάντηση σε οχτώ (8) δικές μας διαφορετικές ερωτήσεις.

 

Έπειτα χρησιμοποιώντας αυτές τις 8 τυχαίες λέξεις που μας υπέδειξε το λεξικό, φτιάξαμε τη δικιά μας τυχαία ιστορία, που συνέβη το “φετινό” “ευλογημένο” καλοκαίρι. Ενώ οι φίλοι μας Μάρκος και Αριάδνη έκαναν “ιππασία”, σκόνταψαν πάνω σ’ένα “άβαφο” εμπόδιο και παρόλο που νόμιζαν ότι ήταν “ακαταμάχητοι”, ήταν “γραφτό” να πέσουν κάτω. “Ευτυχώς” όμως τους σώσαμε και τους “φέραμε” πίσω με το αυτοκίνητό μας. Όλα τελείωσαν μ’ένα ξέφρενο πάρτυ προς τιμή μας.

 

Αφού τελειώσαμε την ιστορία μας, μάθαμε τι είναι ένας κώδικας και σε τι χρησιμεύει. Είδαμε το Δίσκο της Φαιστού, εκπαιδευτήκαμε στο  Διεθνή Κώδικα Επικοινωνίας και διαβάσαμε τα ονόματά μας κωδικοποιημένα.

 

Τέλος μιλήσαμε για τα οφέλη των μικρών εξερευνητών και μεταφερθήκαμε στη Νάξο, όπου γνωρίσαμε ένα μικρό κορμοράνο και ακούσαμε την ιστορία του.

 

Κλείσαμε τη σημερινή αποστολή με τη σκέψη ότι παίζοντας με τις λέξεις, διασκεδάζουμε και κερδίζουμε το θαυμασμό των άλλων!!!”

 

Ευχαριστούμε τον υπέροχο κ. Κυριάκο Βασιλομανωλάκη για την παρουσίαση της σημερινής δράσης και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις 9 Σεπτέμβρη.

 
Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016 για παιδιά, είναι μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη Ελλάδος και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

εγκυκλο1

 

εγκυκλο2

 

εγκυκλο3

 

εγκυκλο4

 

εγκυκλο5

 

εγκυκλο6

 

εγκυκλο7

 

εγκυκλο8

 

εγκυκλο9

 

εγκυκλο10

 

εγκυκλο11

 

εγκυκλο12