27/1/2014, Επιμορφωτικά Σεμινάρια για εκπαιδευτικούς: Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και τη Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και το Τμήμα Σχολικών Δραστηριοτήτων της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων διοργανώνουν δύο Επιμορφωτικά Σεμινάρια, που απευθύνονται σε εκπαιδευτικούς, προκειμένου να ενημερωθούν και να γνωρίσουν τη λειτουργία των Βιβλιοθηκών μέσω του διαδικτύου και των ηλεκτρονικών υπολογιστών.

Το πρώτο Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014, στις 2:00 μ.μ. στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (Υψηλαντών 29) και το δεύτερο, την Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014, στις 7:00 μ.μ. στον ίδιο χώρο.

Τα θέματα, που θα αναπτυχθούν κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων αφορούν :

Γνωριμία και Ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις της Βιβλιοθήκης, σχεδιασμένες με την υποστήριξη της GOOGLE σε συνεργασία με την Aarhus City Library και την Mozilla Foundation που υποστηρίζονται από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και την Future Library (Βιβλιοθήκη του Μέλλοντος).

Βασικές Δεξιότητες Χειρισμού των ηλεκτρονικών πηγών/ ηλεκτρονικής βιβλιοθήκης.

Χρήση Διαδικτυακής Ηλεκτρονικής Τράπεζας Πληροφοριών Press Display και ενημέρωση για τις νέες παροχές/ προσθήκες της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, μέσω του Media-Lab (music studio, brain palace, interactive enviroments κ.α.)

 

 

IMG 0058