29/2/2016, «Το φουστάνι με τις πεταλούδες», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Γέμισε χαμόγελα η Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού με τα παιδιά της Δ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Αγίας Μαρίνας, την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου 2016, να μοιράζονται τη χαρά της αφήγησης του βιβλίου «Το φουστάνι με τις πεταλούδες» της Σοφίας Μαντουβάλου.

 

Η βραβευμένη συγγραφέας προσεγγίζει τις παιδικές ψυχές μ’ ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο.

Πάνω σ’ ένα παιδικό φουστάνι θα συναντηθούν πεταλούδες απ’ όλο τον κόσμο. Ονόματα παράξενα, διαφορετικά, τα χρώματά τους αλλιώτικα.

Οι ψυχές τους όμως είναι ίδιες, όπως και οι ανάγκες και τα όνειρά τους. Αγγίζουν χωρίς φόβο τα φτερά τους για να γνωριστούν, να αποδεχτούν η μια την άλλη, και ν’ αγαπηθούν.

Μετά την αφήγηση οι μικροί μας φίλοι ζωγράφισαν και έφτιαξαν τις δικές τους χάρτινες πεταλούδες, στέλνοντας μηνύματα αγάπης και αλληλεγγύης.

Ένα παραμύθι πολύ δυνατό, πολύ ελεύθερο όσο και οι ψυχές της αγάπης, που συναντήθηκαν σ’ ένα μοναδικό στον κόσμο φουστάνι!

Στο φιλόξενο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού το φουστάνι με τις πεταλούδες της Σοφίας έχει βρει την μόνιμη θέση του «ραμμένο» από την παραμυθο-παρέα Σταλού τον Απρίλη του 2014.

Εμψυχώτριες του προγράμματος η κυρίες Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια και Λίτσα Μαστορακάκη, βιβλιοθηκονόμος.

 

«Πολύ ενδιαφέρουσες δράσεις με ψυχή, μεράκι και πάνω απ’ όλα αγάπη για το βιβλίο. Ταξιδέψαμε, ονειρευτήκαμε, προβληματιστήκαμε, διασκεδάσαμε. Σας ευχαριστούμε!»
Δημοτικό Σχολείο Αγίας Μαρίνας.

 

Ευχαριστούμε επίσης την γιαγιά κυρία Χατζημανωλάκη, που προσέφερε λουκουμάδες, στο τέλος του προγράμματος, στους μικρούς μας φίλους και τους εκπαιδευτικούς που τα συνόδευαν.

Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των δράσεων φιλαναγνωσίας “Δημιουργικές δραστηριότητες για εκπαιδευτικούς & μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης” στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων, που διοργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

petaloudes1

 

petaloudes2

 

petaloudes3

 

petaloudes4