29/3/2016, «Συλλέγω Εμπειρίες» στο πλαίσιο του προγράμματος Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων: Εκπαιδευτική δράση «Συλλέγω Εμπειρίες» στο πλαίσιο του προγράμματος 
Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

Το πολιτιστικό και εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», έχει ως βασικό σκοπό την γνωριμία του κοινού με το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και τη φιλοσοφία του. Το ΚΠΙΣΝ, που πλησιάζει στην ολοκλήρωσή της κατασκευής του στην περιοχή του Δέλτα Φαλήρου αποτελεί ένα έργο που θα περιλαμβάνει τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, καθώς και το Πάρκο Σταύρος Νιάρχος συμβάλλοντας στην προαγωγή της Τέχνης, της Παιδείας και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, με αφορμή τη συμμετοχή της στο πρόγραμμα, φιλοξενεί στο χώρο της, από τις 4 έως τις 8 Απριλίου 2016, τη διοργάνωση του εκπαιδευτικού προγράμματος «Συλλέγω Εμπειρίες» για παιδιά.
Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη μας ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον.

Οι εκδηλώσεις εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος», που υλοποιείται με την αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), από το ΚΠΙΣΝ σε συνεργασία με την Εθνική Λυρική Σκηνή (www.nationalopera.gr) και το Future Library (www.futurelibrary.gr) και με την υποστήριξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (www.nlg.gr).

Παρακαλούμε τους εκπαιδευτικούς, που ενδιαφέρονται να συμμετέχουν με τους μαθητές τους στα παρακάτω προγράμματα να το δηλώσουν εγκαίρως. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Πληροφορίες: 
– Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη: 1.30μ.μ. έως 7.30μ.μ. και Τετάρτη-Παρασκευή: 10π.μ. έως 4μ.μ.
τηλ. 2821 3 41221
– Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού 
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή 8.30π.μ. έως 2.30μ.μ. και απογεύματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6μ.μ.-9μ.μ.
τηλ. 2821 0 99787
– Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
Τηλ. 2821 3 41662

Ακολουθούν αναλυτικά οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων:

-Δευτέρα 4 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.
«Νοτούρνο»: Η απόλαυση να διαβάζεις μέσα στο σκοτάδι
Φτιάχνουμε τις δικές μας σπηλιές και διαβάζουμε το βιβλίο της Isol, «Νοτούρνο», στο σκοτάδι με τη βοήθεια ενός φακού.
Για παιδιά Β & Γ τάξη
Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

-Τρίτη 5 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.
«Πηγαινέλα στα σύννεφα»
Με οδηγό το βιβλίο του Α. Κυριτσόπουλου «Πηγαινέλα στα σύννεφα», παίρνουμε ιδέες, συλλέγουμε λέξεις από τα ποιήματα του Σαραντάρη που υπάρχουν στο τέλος του βιβλίου και φτιάχνουμε τα δικά μας ποιήματα.
Για παιδιά Ε & ΣΤ τάξη
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

-Τετάρτη 6 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.
«Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία»
Ανακαλύπτουμε τα πιο γνωστά βιβλία της παιδικής λογοτεχνίας στο βιβλίο της Julia Donaldson, «Ο Ηλίας που αγαπούσε τα βιβλία». Bιβλία που μας ανοίγουν παράθυρα και μας επιτρέπουν τη θέα σε άλλα βιβλία με τα οποία συγγενεύουν. Ta ψάχνουμε στη βιβλιοθήκη μας και παίζουμε τη σκακιέρα των βιβλίων!
Για παιδιά Δ & Ε τάξη
Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας

-Πέμπτη 7 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.
«Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας»
Η πτήση που μας προσφέρει το βιβλίο του Reter Sis «Ο πιλότος και ο Μικρός Πρίγκιπας» είναι η αφετηρία για ένα ταξίδι από το πιο μικρό στο πιο μεγάλο. Βρίσκουμε μέσα στα βιβλία τους μικρούς και τους μεγάλους- τους γίγαντες και τους νάνους.
Για παιδιά Ε & ΣΤ τάξη
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

-Παρασκευή 8 Απριλίου 2016, ώρα 10π.μ.
«Ο κήπος του Ματίς»
Ακολουθούμε τη διαδρομή του ζωγράφου Ματίς στα διάσημα έργα του και οργανώνουμε εργαστήριο κολλάζ με χαρτιά, δημιουργώντας το δικό μας έργο.
Για παιδιά Δ & Ε τάξη
Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

 

silego1