3/10/2015, Σεμινάρια για ενήλικες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων προγραμματίζει τα παρακάτω σεμινάρια για ενήλικες και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή γι αυτό που σας ενδιαφέρει.

Εγγραφές: Από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.

Δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2821 3 41662

Υπεύθυνη προγράμματος: Αφροδίτη Καραντωνάκη, Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.

1. Εισαγωγή στο περιβάλλον των Windows

Ποτέ δεν είναι αργά για να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο των υπολογιστών!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνει εβδομαδιαίο σεμινάριο εκμάθησης υπολογιστών για αρχάριους ενήλικες, που θέλουν να μάθουν βασικό χειρισμό Η/Υ στο περιβάλλον των Windows. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χειρίζονται:
-απλές εφαρμογές των Windows,
-να ελέγχουν στοιχειώδεις παραμέτρους του λειτουργικού (δημιουργία φακέλων, αναζήτηση αρχείων, κ.α.),
-να δημιουργούν και να διαχειρίζονται το δικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να
– περιηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστές που φέρουν Windows 7, καθημερινά από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

2. Εισαγωγή στο περιβάλλον των Windows

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνει εβδομαδιαίο σεμινάριο εκμάθησης υπολογιστών για ενήλικες μεσαίου επιπέδου, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για χειρισμό Η/Υ στο περιβάλλον των Windows. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν:
– να χειρίζονται εφαρμογές των Windows,
– να εκτελούν βασική επεξεργασία βίντεο-εικόνας
-να διαχειρίζονται το δικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
– να χρησιμοποιούν χρήσιμες δωρεάν διαδικτυακές εφαρμογές.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστές που φέρουν Windows 7, καθημερινά από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.

3. Φτιάξε το δικό σου video clip

Τώρα μπορείς να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου video clip!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει στο χώρο του Music Studio, εβδομαδιαίο σεμινάριο δημιουργίας video clip, ποικίλης θεματολογίας (μουσικό βίντεο, photo video, βιντεο-παρουσίαση, ταινία μικρού μήκους, trailer, κ.α.) με τη χρήση του Final Cut Pro X, αλλά και άλλων συμπληρωματικών εφαρμογών.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν βασικές τεχνικές επεξεργασίας βίντεο (montage, trimming, applying transistions & FXs, audio editing, κ.α.) σε υλικό που (προαιρετικά) οι ίδιοι θα φέρουν μαζί τους κατά την έναρξη του σεμιναρίου.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστή iMac, καθημερινά από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

4. Γνωριμία με το λειτουργικό MacOS

Γνωρίστε το λειτουργικό MacOS και ανακαλύψτε τις νέες δυνατότητες που σας προσφέρονται τόσο σε επίπεδο εφαρμογών, όσο και διαδικτύου.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαχειρίζονται
-τα βασικά μενού του λειτουργικού,
-να ελέγχουν τις κεντρικές ρυθμίσεις του υπολογιστή, κ.α.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστή iMAc, καθημερινά από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίωνστον χώρο του Music Studio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων