30/11/2016, Παρουσίαση των βιβλίων της εικαστικού Υβόνα Παουλέβιτς, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016.

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2016, ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη και η Πρεσβεία της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα, διοργάνωσαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης εκδήλωση παρουσίασης των βιβλίων της ζωγράφου- συγγραφέως, Υβόνα Παουλέβιτς (Iwona Paulewicz): 

 

Στο σμαραγδένιο δάσος Ησυυυχίααα… η αγάπη γεννιέται.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν και χαιρέτησαν ο κ. Κόνραδ Βίκλο – Πρόξενος της Πρεσβείας της Πολωνικής Δημοκρατίας στην Αθήνα και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού & Τουρισμού Δήμου Χανίων, κα Βαρβάρα Περράκη

.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον υπήρξε από τα μέλη της Πολωνικής Κοινότητας της πόλης μας, την υπεύθυνη του Πολωνικού Σχολείου στα Χανιά και ενθουσιασμός από τους μαθητές τους.

Η εικαστικός- συγγραφέας κα Παουλέβιτς, μίλησε για τα βιβλία της και την υπέροχη εικονογράφηση , τις εκδόσεις των αντίστοιχων βιβλίων της στην Πολωνία και τελειώνοντας ανέφερε:

«Το λογοτεχνικό μου τουρνέ στη Κρήτη ήταν γεμάτο φως και χαρά. Μια συνάντηση με το νησί του ήλιου, με τα καινούργια χρώματα, τις γεύσεις, τα τοπία και πάνω από όλα με τους ανθρώπους! Ευχαριστώ Κρήτη , θα ξα έρθω! Εδώ μπορεί να είναι το επόμενο λιμάνι μου…»

 

Υβοννα Παουλεβιτς1

 

Υβοννα Παουλεβιτς2

 

Υβοννα Παουλεβιτς4

Υβοννα Παουλεβιτς3

 

Υβοννα Παουλεβιτς5