30/3/2015, Ημέρα Ποίησης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Μια υπέροχη βραδιά πραγματοποιήθηκε με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης, την  Παρασκευή 20  Μαρτίου 2015, στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με θέμα:

«Απαγγέλλοντας αγαπημένα ποιήματα» δίδοντας την ευκαιρία στους πολίτες να γιορτάσουμε μαζί την ποίηση.

Μία συνεργασία του Δήμου Χανίων, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, του Γραφείου Σχολικού Συμβούλου Καθηγητών Αγγλικής της Π.Δ.Ε. Κρήτης και της Ένωσης Διδασκόντων Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Χανίων.

 

Μια βραδιά ποίησης, γεμάτη θαλπωρή, απλότητα, αυθεντικότητα και φυσικά γεμάτη συγκίνηση!

 

Την εκδήλωση συντόνιζαν η Σχολική Συμβούλος Καθηγητών Αγγλικής της Π.Δ.Ε. Κρήτης, Στέλλα Πλάτσκου και η Πρόεδρος της Ένωσης Διδασκόντων Αγγλικής Δημόσιας Εκπαίδευσης Χανίων, Σταυρούλα Ξυλά.

Διαβάστηκαν ποιήματα στην αγγλική, λιβανική, γερμανική, ισπανική και βεβαίως ελληνική γλώσσα!!! αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά το πολυπολιτισμικό χαρακτήρα της πόλης μας.

 

Ευρύ ήταν το φάσμα των ποιητών που απαγγέλθηκαν από τους καθηγητές όπως: Sylvia Path, Σαπφώ, Maya Angelou, Τίτο Πατρίκιο, Κική Δημουλά, Νικηφόρο Βρεττάκο, Οδυσσέα Ελύτη,Yates ακόμα την Κασσιανή με το “Άσμα ασμάτων”.

 

Ποιήματα διάβασαν από τις δικές τους συλλογές: Η Αργυρώ Λουλαδάκη, ο Παύλος Πολυχρονάκης, η Ειρήνη Πούλου και ο Ελί Ναιμ Γατάς απάγγειλε ποιήματα του στα λιβανέζικα.

 

Τέλος, η βραδιά έκλεισε με τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση τους οποίους κάλεσε η εκπαιδευτικός Μαρία Φουρουντζόγλου να διαβάσουν ο καθένας τους χωριστά, ένα στίχο του ποιητή Octavio Paz.

 

βραδια ποιησης

 

βραδια ποιησης 1