31/3/2014, Επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών: Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, στις 27/3/2014.

Η Δ/νση Α/θμιας & Β/θμιας Εκπ/σης Χανίων, οι Υπεύθυνες Σχολικών Δραστηριοτήτων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, συνδιοργάνωσαν επιμορφωτική Επίσκεψη – Σεμινάριο για τους εκπαιδευτικούς των σχολείων του Νομού, που δεν μπόρεσαν να παραβρεθούν στις προηγούμενες συναντήσεις, την Πέμπτη 27-3-2014, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

Στην ιστορική αναδρομή και στο έργο των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, καθώς και και στις νέες υπηρεσίες που παρέχει το Media-Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων , (music studio, brain palace, interactive enviroments κ.α.) σχεδιασμένες με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος και του Future Library, αναφέρθηκε εκτενώς η προϊσταμένη, κα. Βιβή Χουδαλάκη.

 

Οι βιβλιοθηκονόμοι, κα Αρετή Καρβέλη και Θεανώ Μποράκη μίλησαν αντίστοιχα, για το Press Display, το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό «περίπτερο» του κόσμου, διαθέσιμο δωρεάν στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και για την προσωπική βιβλιοθήκη του Εθνάρχη Ελευθερίου Βενιζέλου, το υλικό της οποίας συγκεντρώνει το ενδιαφέρον ερευνητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό.

 

«Θεωρούμε ότι η συνεργασία αυτή που υπάρχει με την εκπαιδευτική κοινότητα, θα συνεχιστεί και στο μέλλον, προκειμένου να φέρουμε τη νέα γενιά πιο κοντά στις βιβλιοθήκες μας» κατέληξε η κα Χουδαλάκη.

 

 

Εκπαιδευτικοι 27-1 1

 

Εκπαιδευτικοι 27-1 2

 

Εκπαιδευτικοι 27-1 3