31/5/2019, Ο Γάλλος συγγραφέας Philippe Lechermeier επισκέπτεται τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Ο Γάλλος συγγραφέας Philippe Lechermeier επισκέπτεται τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.!!!

 

Ο σπουδαίος Γάλλος συγγραφέας παιδικής λογοτεχνίας Philippe Lechermeier, επισκέπτεται την Ελλάδα από τις 28 Μαΐου έως και την 1η Ιουνίου, με πρώτη στάση τα Χανιά και τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 

Η περιοδεία πραγματοποιείται με τη συνεργασία του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, του Ελληνογαλλικού Συλλόγου Χανίων, του Δήμου Χανίων και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Την Τρίτη 28 Μαΐου 2019, το πρωί, στο χώρο της Παιδικής-Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου μικροί και μεγάλοι ταξίδεψαν στον συναρπαστικό του κόσμο.

 

Αργότερα, με τη συνοδεία των κυριών Πωλίνας Μουρατίδου και Κουτσουπάκη Στέλλας, επισκέφτηκαν τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και ξεναγήθηκαν από την Προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη, στο χώρο του Media Lab και στην προσωπική Βιβλιοθήκη Ελευθερίου Βενιζέλου εκφράζοντας τον ενθουσιασμό του.

 

Στη συνάντηση με τους μαθητές σχολείων, με λόγια, εικόνες και ιστορίες, με «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες», σε μοναδική εικονογράφηση της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ και τη πρωτότυπη γραφή του, που χαρακτηρίζεται από ποίηση, χιούμορ, εφευρετικότητα, κέρδισε το μυαλό και την καρδιά των παιδιών.

 

Τα παιδικά χεράκια με την καθοδήγηση του, έφτιαξαν μικρά βιβλιαράκια και ζωγράφησαν τις δικές τους μοναδικές πριγκίπισσες που πλημύρισαν το χώρο της βιβλιοθήκης.!

 

Το απόγευμα συνάντησε γονείς και εκπαιδευτικούς, μίλησε για την αγάπη του από μικρό παιδί στα βιβλία, αναφέρθηκε στο υπέροχο βιβλίο του «Πριγκίπισσες άγνωστες και ξεχασμένες» και πως εμπνεύστηκε για τη συγγραφή του.

 

Γελάσαμε πολύ με το χιούμορ του και απολαύσαμε τη διήγηση του με τη βοήθεια της κας Έμυ Μαρκαντωνάκη.

Τέλος, απάντησε στις ερωτήσεις που τέθηκαν από τους παρευρισκόμενους και υπέγραψε τα βιβλία του με ξεχωριστό τρόπο!

 

Ευχαριστούμε θερμά τους συνδιοργανωτές, την κα Πωλίνα Μουρατίδου από το Γαλλικό Ινστιτούτο Ελλάδος, την κα Κουτσουπάκη Στέλλα από τον Ελληνογαλλικό Συλλόγο Χανίων, την κα Έμυ Μαρκαντωνάκη για τη μετάφραση και ευχόμαστε στη συνέχιση της συνεργασίας μας!

 

 

Lechermeier11

 

 

Lechermeier66

 

Lechermeier22

 

Lechermeier33

 

Lechermeier44

 

 

Lechermeier55

 

Lechermeier77