4/10/2018, Εκπαιδευτικά προγράμματα για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και μικρότερων τάξεων Δημοτικού Σχολείου, στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και μικρότερων τάξεων Δημοτικού Σχολείου, στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποιεί για τους μαθητές Νηπιαγωγείων και μικρότερων τάξεων Δημοτικού Σχολείου εκπαιδευτικά προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, στο χώρο των Παιδικών-Εφηβικών Βιβλιοθηκών του Δημοτικού Κήπου, της Σούδας και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, για τους μήνες Οκτώβριο – Νοέμβριο – Δεκέμβριο 2018.

 

Εκτός από τον καθημερινό δανεισμό και τη χρήση εκπαιδευτικών επιτραπέζιων παιχνιδιών, οι μικροί μας φίλοι μπορούν να συμμετέχουν, να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες, που θα πραγματοποιούνται τις πρωινές ώρες σύμφωνα με το ωράριο λειτουργίας των Βιβλιοθηκών.

 

Σκοπός του προγράμματος είναι αφενός, η αύξηση της αναγνωσιμότητας και η ανάπτυξη της φιλαναγνωσίας, μαθαίνοντας την αξία του εξωσχολικού βιβλίου και αφετέρου η γνωριμία και η εξοικείωση των μικρών φίλων μας με το χώρο των βιβλιοθηκών, τη λειτουργία, τη χρήση και τη σπουδαιότητα τους.

 

Να επισημάνουμε για άλλη μία φορά, την άριστη συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς και τα Σχολεία και τις καθημερινές επισκέψεις τους στο χώρο των Βιβλιοθηκών.

 

Αναλυτικό πρόγραμμα:

 

-ΠΑΙΔΙΚΗ – ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ ΧΑΝΙΩΝ

 

«Η γλυκιά πιτούλα»

Τι γυρεύει μια πιτούλα στο δάσος και ποια ζώα θα συναντήσει στον δρόμο της; Το ταξίδι της γλυκιάς πιτούλας θα ζωντανέψουμε μέσω της αφηγηματικής τέχνης. ( Τα ωραιότερα παραμύθια από την Ρωσία, εκδόσεις Πατάκη).
Για παιδιά Νηπιαγωγείου

 

«Ο κροκόδειλος που πήγε στον οδοντογιατρό»

Ένας κροκόδειλος που θέλει να τρώει χέρια και μέχρι σήμερα έχει φάει κι εγώ δεν ξέρω πόσα! Τώρα όμως έχει καταστρώσει ένα καταχθόνιο σχέδιο για να φάει χέρι οδοντιάτρου! Θα τα καταφέρει άραγε; Ποιος ξέρει; (Ευγένιου Τριβιζά, εκδόσεις Κέδρος).
Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ & Β΄Δημοτικού.

 

«Τικ-Τακ Ρολόγια ώρα για μάθημα!»

Τα ρολόγια πάνε σχολείο και κάνουν του κόσμου τις σκανταλιές. Και τι δεν σκαρφίζονται! Αλλά όλα αυτά και άλλα πολλά θα σας τα εξομολογηθεί ένας ρολογοπαιδαγωγός! ( Αντώνη Παπαθεοδούλου, εκδόσεις Ίκαρος ).
Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ & Β΄Δημοτικού.

 

-ΠΑΙΔΙΚΗ ΕΦΗΒΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΟΥΔΑΣ

 

«Ο Ανίκητος ο Μάγος»

Ποιος είναι αυτός ο Μάγος που όλους τους τρομάζει, ακόμα και τον τεράστιο ελέφαντα; Θα το ανακαλύψουμε παρέα……. (Τζούλια Ντόναλντσον, εκδόσεις Πατάκη)
Για παιδιά Νηπιαγωγείου

 

« Όλες οι εποχές του χρόνου σ’ ένα δέντρο»

Όλα στο δάσος στέκονται βουβά και παγωμένα, από την πάχνη του χιονιά τα πάντα σκεπασμένα….Η μια μετά την άλλη, αλλάζουν οι εποχές κι εμείς μικροί μου φίλοι θα μάθουμε γι αυτές!!! (Teckentrup Britta, εκδόσεις Τζιαμπίρης – Πυραμίδα)
Για παιδιά Νηπιαγωγείου

 

«Το χρώμα της καρδιάς μου»

Ο Πωλ δεν είναι ντροπαλός, μα η απαλή του επιδερμίδα αλλάζει χρώμα συνεχώς… Όλος ο κόσμος συμφωνεί, έχει μια καρδιά χρυσή!! Τι χρώμα να έχει άραγε η καρδιά, ο θυμός, η χαρά, η αγάπη;
(Alice Briere-Haquet, εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Για παιδιά Α΄ & Β΄ Δημοτικού

 

« Όταν μεγαλώσω…» Παλαιοντολόγος, δικηγόρος, αρχιμάγειρας, προγραμματιστής…


Ποιο είναι εκείνο το επάγγελμα που μας εμπνέει μεγαλώνοντας; ( Ροδούλα Παππά, εκδόσεις Νεφέλη)
Για παιδιά Α΄ & Β΄ Δημοτικού

 

«Η Μπάμπουσκα»

Ποια είναι η Μπάμπουσκα και ποια η σχέση της με τους Τρεις Μάγους και το λαμπερό αστέρι;
Όλα θα ξεκαθαρίσουν εδώ, στην Παιδική Βιβλιοθήκη της Σούδας. (Ξένια Καλογεροπούλου, εκδόσεις Μάρτης).
Για παιδιά Νηπιαγωγείου και Α΄ & Β΄ Δημοτικού

 

– ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΣΤΑΛΟΥ

 

«Ένα σπίτι για όλους»

Ελάτε να τρυπώσουμε σ’ ένα δάσος μακρινό… Ένα κατάλευκο ξύλινο σπιτάκι μας περιμένει με τα παράθυρα ανοικτά. (Corr Christopher, εκδόσεις Παπαδόπουλος)
Για παιδιά Νηπιαγωγείου.

 

«Ο Λυράρης και οι Νεράϊδες»

Πριν κάποια χρόνια και καιρούς ζούσαν λυράρηδες άξιοι, δεινοί και ξακουσμένοι, που λέγαν πως την τέχνη τους τόσο καλά τη μαθαν από Νεράϊδες όμορφες, νύχτα χωρίς φεγγάρι….
Λαϊκό παραμύθι από την Σαμαριά. (Αγγελική Δαρλάση, εκδόσεις Μεταίχμιο)
Για παιδιά Α΄, Β΄και Γ΄ Δημοτικού.

 

Δεδομένα για μένα : «Το παλάτι της μνήμης»

Το παλάτι της μνήμης είναι μια φανταστική τοποθεσία στο μυαλό σου. Μπορεί κανείς να φυλάει εκεί εικόνες, που θέλει να κρατήσει στη μνήμη του. Ελάτε να χτίσουμε ένα.
Για παιδιά Δ΄ & Ε΄ Δημοτικού.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:

 

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 8.30 π.μ -2.30 μ.μ. Δευτέρα και Πέμπτη: Aπόγευμα 5.30μ.μ -8.00μ.μ. Σάββατο: 9.30π.μ. – 2μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41774

 

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη: 1.30μ.μ. έως 7.30μ.μ. και Τετάρτη-Παρασκευή: 10π.μ. έως 4μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41221

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Ώρες λειτουργίας, απογεύματα: Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6μ.μ.-9μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 0 99787 & κα Νίκη Γαλάνη 6974647556

 

 

εκπαιδευτικα 2018