4/4/2016, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις Βιβλιοθήκες του Δήμου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) με τριήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά, στους εφήβους και στους εκπαιδευτικούς, με καλεσμένους συγγραφείς τον Μάνο Κοντολέων και την Άννα Κοντολέων.

Οι δράσεις έφεραν τίτλο: «Διαβάζω σημαίνει γνωρίζω τον άλλον» και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και τη σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Αθηνά Ντούλια.

Αναλυτικά:

Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 το πρωί η συγγραφέας, μεταφράστρια και θεατρολόγος Άννα Κοντολέων συνάντησε τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στις 9:00 το πρωί, με προσκεκλημένη τη συγγραφέα Άννα Κοντολέων, η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας υποδέχεται τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παζινού και στις 11:00 η Άννα Κοντολέων συναντά τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

• το πρωί, οι έφηβοι του Γενικού Λυκείου Ελ. Βενιζέλου και του 1ου Λυκείου Χανίων συναντούν τους συγγραφείς Μάνο Κοντολέων και Άννα Κοντολέων. Σε μια υπέροχη συζήτηση όλο ζωντάνια, οι δύο συγγραφείς προσέγγισαν διαδραστικά θεματικές και προβληματισμούς που πραγματεύονται στα βιβλία τους και έθεσαν τη βάση για μια κουβέντα μεταξύ μαθητών από διαφορετικά σχολεία, με σκοπό να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν το πώς μέσα από τα βιβλία «γνωρίζω τον άλλον».

• το απόγευμα, σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κα Αθηνά Ντούλια, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων συνάντησε τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας και συζήτησε για το πώς μπορούμε να κατανοούμε καλύτερα την καθημερινότητα και τη σχέση μας με τους άλλους μέσα από τα βιβλία. Για το πώς η λογοτεχνία μπορεί να δημιουργήσει μαγικές γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ δασκάλων και μαθητών.

Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 125 μαθητές και 68 εκπαιδευτικοί. Για άλλη μία χρονιά οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.

Ευχαριστούμε τους εξαίρετους συγγραφείς, για τις εποικοδομητικές συναντήσεις με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις εκδόσεις Πατάκη και τη σχολική σύμβουλο Αθηνά Ντούλια και ας ευχηθούμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε για τη διάδοση του Παιδικού Βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

 

Κοντολεων2

 

Κοντολεων1

 

κοντολεων6

 

κοντολεων4

 

κοντολεων5