4/7/2014, «Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο!»: Με επιτυχία η εκδήλωση της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων σε συνεργασία με το Future Library, την Τετάρτη 2 Ιουλίου 2014, η Παιδική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, “δραπέτευσε” στο πάρκο με τα αντίθετα!!

 

Στόχος της εκδήλωσης ήταν η γνωριμία με το αστικό πράσινο, η ευαισθητοποίηση για την προστασία του, η όξυνση των αισθήσεων, η καλλιέργεια της φαντασίας, της παρατηρητικότητας και η συνειδητοποίηση του ρόλου της βιβλιοθήκης ως μέρους του ευρύτερου φυσικού και κοινωνικού περιβάλλοντος της πόλης.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης οι μικροί συμμετέχοντες παρατήρησαν: “Οι κυρίες μας, το πρωί της Τετάρτης 2 Ιουλίου 2014, μας είπαν: Σήμερα είναι μια ξεχωριστή μέρα! Μια μέρα …μυστηρίου! Θα ανακαλύψουμε «τα αντίθετα που …δραπέτευσαν στο πάρκο..!!»

 

Καθίσαμε έξω, στα πολύχρωμα αναπαυτικά μαξιλαράκια, σκεφτήκαμε και σημειώσαμε τα κατεργάρικα αντίθετα, που δραπέτευσαν στο πάρκο και ξεχυθήκαμε προς αναζήτηση τους…Ό,τι βρίσκαμε το φυλάγαμε στο …μαγικό κουτί και ό,τι δεν μπορούσαμε να μεταφέρουμε το ζωγραφίσαμε στο τεράστιο κολλάζ, που φτιάξαμε.!!

Ναι, ναι τεράστιο, γιατί είμαστε 22 παιδιά και ανακαλύψαμε απίστευτα αντίθετα στο φυσικό μας περιβάλλον… Ψηλά – χαμηλά δέντρα ,ξερά-χλωρά φυλλαράκια, γέρικους χοντρούς κορμούς -νέους, λεπτούς κορμούς, πλατιά –στενά φύλλα, μεγάλα και μικρά ζωάκια, άσπρους και μαύρους κύκνους, παγόνια με ανοιχτά και κλειστά φτερά, σκληρά και μαλακά υλικά, γη και ουρανό, βρόμικο και καθαρό νερό…

 

Περάσαμε υπέροχα.!! Ευχαριστούμε τις κυρίες Γαλημητάκη Σμαράγδη, Μαρία Μαραβελάκη και Βιβή Χουδαλάκη!!”

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της καλοκαιρινής εκστρατείας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για την προσεχή εβδομάδα (7/7 – 11/7/2014):

 

7 Ιουλίου, 10:30 – 12:30, το πρωί

 

Η μέρα του σωστού και του λάθους-Σωστό ή Λάθος

Διαβάζουμε το βιβλίο “Ο μικρόθ πρίγκηπαθ”, χωριζόμαστε σε δύο ομάδες και παίζουμε το παιχνίδι του σωστού και του λάθους με τους ήρωες των βιβλίων της Βιβλιοθήκης.

Με την εκπαιδευτικό Γιώτα Κίτσου.

Για παιδιά 6-10 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

7 Ιουλίου, 7:00 – 8:30, το απόγευμα

 

Η μέρα του πάνω-κάτω, του μπρός-πίσω, του αριστερά-δεξιά

Βγαίνουμε έξω από τη Βιβλιοθήκη και περιγράφουμε στο σημειωματάριό μας ό,τι βλέπουμε μπροστά και πίσω μας , πάνω και κάτω, αριστερά και δεξιά μας.

Με την Μαίρη Καραμανέα.

Για παιδιά 6-12ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

8 Ιουλίου, 11:00 – 1:00, το πρωί

 

Η μέρα των παιδιών και των ηλικιωμένων

Γιαγιάδες και παππούδες σας προσκαλούμε στη βιβλιοθήκη για να μας αφηγηθείτε και να παίξουμε μαζί παλιά και νέα παιχνίδια.

Για όλα τα παιδιά της Βιβλιοθήκης . Στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας Σούδας.

 

9 Ιουλίου, 10:30 – 12:30, το πρωί

 

Η μέρα του πριν και του μετά

Διαβάζουμε μια ιστορία και μετά ζωγραφίζουμε και βάζουμε τα γεγονότα στη σωστή σειρά.

Με την εκπαιδευτικό Αργυρώ Χατζημαρινάκη.

Για παιδιά 6-12 ετών. Με προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

11 Ιουλίου, 11:00 – 1:00, το πρωί

 

Τα αντίθετα δραπέτευσαν στο πάρκο

Βγαίνουμε έξω από τη Βιβλιοθήκη και ανακαλύπτουμε στη γειτονιά ένα κόσμο αντιθέτων, που ορίζει το φυσικό μας περιβάλλον.

Με τον εκπαιδευτικό Κυριάκο Βασιλομανωλάκη.

Για παιδιά 6-12 ετών. Χωρίς προεγγραφή. Στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικής Ενότητας

Σούδας.

 

αντιθετα 1

 

αντιθετα 2

 

αντιθετα 3

 

αντιθετα 4

 

αντιθετα 5

 

αντιθετα 6