4/9/201, Εργαστήριο κινούμενης εικόνας, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Προβολή της μικρής ταινίας: «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι»

 

Με αφορμή το βιβλίο «Πώς να πιάσεις ένα αστέρι», του Jeffers Oliver, εκδόσεις Ίκαρος, 23 παιδιά γεμάτα ενθουσιασμό και όρεξη συναντήθηκαν τρεις φορές στο «Εργαστήριο Κινούμενης Εικόνας», που στήθηκε στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου και έφτιαξαν μια μικρή ταινία κινούμενης εικόνας, κατασκεύασαν τους ήρωες και το περιβάλλον τους, ηχογράφησαν τους ήχους και τους διαλόγους… με τον εικονογράφο – γραφίστα Μάριο Ιωαννίδη.

 

Κατά τη διάρκεια της πρώτης συνάντησης, διάβασαν το παραμύθι και προσπάθησαν να το δραματοποιήσουν κατασκευάζοντας τα σκηνικά και τους ήρωες. Τη δεύτερη μέρα πραγματοποιήθηκαν τα “γυρίσματα” της ταινίας με τη φωτογράφηση των σκηνών. Στην τελευταία συνάντηση έγιναν οι ηχογραφήσεις των διαλόγων, των ήχων και της μουσικής.

Τα παιδιά με ενθουσιασμό και φαντασία συμμετείχαν στο Εργαστήριο, δραματοποιώντας με τον δικό τους μοναδικό τρόπο την ιστοριούλα του βιβλίου.

 

Η ταινία πέρασε από μοντάζ, … παντρεύτηκε η εικόνα και ο ήχος και γεννήθηκε ένα όμορφο αποτέλεσμα!
Ραντεβού λοιπόν με γονείς και παιδιά, τη Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου στις 12.00 το μεσημέρι στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, για να παρακολουθήσουμε όλοι μαζί την προβολή της μικρής ταινίας και να δούμε την ολοκληρωμένη μας προσπάθεια!

 

 

asteri 1