5/8/2014, “Η μέρα του ζεστού και του κρύου”, στην Παιδική Εφηβική – Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Ζεστό – κρύο, διαστολή – συστολή, πώς λειτουργεί το θερμόμετρο και πολλές άλλες έννοιες της Φυσικής ζωντάνεψαν μπροστά στα μάτια των παιδιών, στη δραστηριότητα « Η μέρα του ζεστού και του κρύου», στα πλαίσια του προγράμματος: «Ότι κι αν σκέφτεσαι σκέψου το αντίθετο – Οι αντίθετοι κόσμοι συναντιούνται στις βιβλιοθήκες!” που πραγματοποιείται από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Future Library.

 

Tην Τετάρτη 30 Ιουλίου, το βαλιτσάκι της φυσικής ξανά άνοιξε, στην Παιδική Εφηβική – Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, για ένα ταξίδι στον κόσμο της Φυσικής.

Ένα ταξίδι για 40 παιδιά ηλικίας 7-12 ετών και συνοδοιπόρους τους εκπαιδευτικούς – εμψυχωτές Κώστα Θεοδωράκη –  φυσικό, καθηγητή Δ/θμιας Εκπαίδευσης και Κώστα Κουκουτσάκη – φυσικό.
Συζητήσαμε για τις έννοιες του κρύου και του ζεστού, για την διαστολή και συστολή υλικών ανάλογα με την θερμοκρασία τους, όπως και το ποια υλικά μπορούν να ‘ζεσταθούν’ και ποια όχι, αλλά και το πώς λειτουργεί το θερμόμετρο.

Χρησιμοποιώντας υλικά από την καθημερινότητα μας όπως μπουκάλια , μπαλόνια , μπαλάκια νερό και με την βοήθεια πειραμάτων εξερευνήσαμε και κατανοήσαμε το φαινόμενο του κρύου και του ζεστού.

Τέλος τα παιδιά χωρίστηκαν σε δύο ομάδες και έπαιξαν το παιχνίδι του κρύου και του ζεστού.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί θερμά τον κ. Θεοδωράκη και τον κ. Κουκουτσάκη και όλους τους εθελοντές και τις εθελόντριες, που συμμετέχουν στα προγράμματα της προσφέροντας από τον πολύτιμο χρόνο τους, για να χαρίσουν γνώση, παιχνίδι, χαρά, στους μικρούς μας φίλους!

 

zesto kryo 1

 

zesto kryo 2

 

zesto kryo 3

 

zesto kryo 4

 

zesto kryo 5