6/2/2015, Β’ Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Η Β’ Λέσχη Ανάγνωσης της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων πραγματοποίησε την συνάντηση της την Τετάρτη 4 Φεβρουαρίου 2015 στις 7 μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης,με αφορμή το βιβλίο του Yasmina Khadra, “Αυτό που η μέρα οφείλει στη νύχτα” από τις εκδόσεις Καστανιώτης.

Συζητήσαμε θέματα που διαπραγματεύεται ο αλγερινός συγγραφέας – ζει πλέον στη Γαλλία – όπως ο διχασμός του νέου ήρωα ως προς την ταυτότητα του, η αντίληψη των “δυτικών” για τους μουσουλμάνους, η φτώχεια και η κοινωνική απόρριψη, η σχέση με τον πατέρα του, η γαλλική αποικιοκρατία και τα κινήματα που ζητούσαν ανεξαρτησία αλλά και τις προσωποποιημένες γλαφυρές περιγραφές των πόλεων της Αλγερίας, τη φιλία, τα όνειρα των νέων και φυσικά τον έρωτα…….

Ο Khadra μας ταξιδεύει με τη βοήθεια των συναισθημάτων στις αρχές του 20ου αιώνα και μας παροτρύνει να δούμε με την καρδιά μας, όπως ο Μικρός Πρίγκιπας του Σαιντ-Εξυπερύ, συνανθρώπους που ζουν σήμερα ανάμεσα μας ή μήπως είμαστε εμείς οι ίδιοι; Ένα ταξίδι σε μια χώρα σε μας άγνωστη αλλά που μοσχοβολάει γιασεμί όπως τα Χανιά.

Επόμενη συνάντηση στις 4 Μαρτίου 2015 και ώρα 7μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων . Το βιβλίο που θα συζητήσουμε είναι “Το καλοκαίρι πριν το σκοτάδι”της DORIS LESSING.

 

λεσχη φεβ