6/6/2017, Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις με αφορμή την “Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου” στις Βιβλίοθήκες του Δήμου Χανίων.

Ταξίδι συναρπαστικό με την Μαρία Αγγελίδου & τον Κώστα Πούλο.

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου, 2 Απριλίου, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων πραγματοποίησε τριήμερες εκδηλώσεις με θέμα την Ελληνική Μυθολογία και καλεσμένους τους βραβευμένους συγγραφείς και μεταφραστές Μαρία Αγγελίδου και Κώστα Πούλο.

 

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή 31 Μαρτίου και ολοκληρώθηκαν τη Δευτέρα 3 Απριλίου 2017.

 

Οι τριήμερες εκδηλώσεις περιλάμβαναν συνάντηση με μαθητές σχολείων στο χώρο της Παιδικής Βιβλιοθήκης Σούδας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

Και το Σάββατο 1 Απριλίου 2017, με θέμα:«Η αφήγηση της Μυθολογίας στα παιδιά του 21ου αιώνα» οι συγγραφείς Μαρία Αγγελίδου και Κώστας Πούλος, μίλησαν με γονείς και εκπαιδευτικούς για τη Μυθολογία και για τη σχέση των ενηλίκων με το παιδικό βιβλίο, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

 

Ταξίδι σύντομο και συναρπαστικό ….. με πλάσματα μυθικά !!! Πολύ ωραίες συζητήσεις, ακόμα ωραιότερες ερωτήσεις και αμφιβολίες για τους ήρωες μυθολογικούς και όχι μόνο, στη συνάντηση των μαθητών με τους καλεσμένους συγγραφείς.

Αλλά και οι ενήλικες είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για το παιδικό βιβλίο, τα παραμύθια και την αφήγηση της Μυθολογίας στα παιδιά του 21ου αιώνα.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ευχαριστεί τους συγγραφείς για την εξαιρετική και πρωτότυπη παρουσίαση, την πολύ ωραία εμπειρία που αποκόμισαν τα παιδιά, τη συνάντηση με τους ενήλικες, την άριστη συνεργασία…

 

Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να καλλιεργήσουμε τη φιλαναγνωσία στα παιδιά μας. Για κάθε παιδί υπάρχει ένα βιβλίο που αγγίζει τις ανησυχίες, τους προβληματισμούς και τις ανάγκες του. Η ένταξη του βιβλίου στη ζωή των παιδιών τα μαθαίνει ότι η ανάγνωση αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας τους και πάνω απ’ όλα είναι ευχαρίστηση.

 

aggel1

 

aggel2

 

aggel3

 

aggel4

 

aggel5

 

aggel6

 

aggel7

 

aggel8

 

aggel9

 

aggel10