7/4/2016, Συνάντηση της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Στη συνάντηση της Τετάρτης 6 Απριλίου 2016, της Α΄ Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων, στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, σε κλίμα ζεστό και φιλικό απολαμβάνοντας σπιτικά εδέσματα, έγινε αναλυτική και εποικοδομητική συζήτηση για το βιβλίο «Νόμος περί τέκνων», του Ίαν Μακ Γιούαν, μετάφραση Κατερίνα Σχινά, εκδ. Πατάκη.

 

Στο νέο μυθιστόρημα του, ο βραβευμένος με το Man Booker Prize συγγραφέας διερευνά, με τη διεισδυτική ματιά του, τις ανθρώπινες σχέσεις και την έννοια της δικαιοσύνης και θέτει ερωτήματα σχετικά με την ηθική, τη θρησκεία, την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, τη δικαιοσύνη, το δικαίωμα της επιλογής, το νόημα της ζωής, αλλά και την τέχνη που μας συντροφεύει και μας παρηγορεί.

 

Το «Νόμος περί τέκνων», ιδιαίτερα πυκνό μυθιστόρημα, ενθουσίασε τα μέλη της Λέσχης που με τη βοήθεια της καλεσμένης ψυχολόγου κας Μαίρης Παρασκευοπούλου συζήτησαν τα καίρια και βαθιά ανθρώπινα ερωτήματα που θέτει.

Ευχαριστούμε την κα Παρασκευοπούλου, που μας τίμησε με την παρουσία της.

 

Και η υπέροχη λογοτεχνική βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο τσουγκρίζοντας τα ποτήρια μας ευχόμενοι καλές και πολλές αναγνώσεις!

Επόμενη συνάντηση, Τετάρτη 11 Μαΐου 2016 και ώρα 7.30 μ.μ. με το βιβλίο « Η αριστερόχειρη γυναίκα» του Πέτερ Χάντκε, μετάφραση Σώτη Τριανταφύλλου, εκδ. Μελάνι, στο χώρο της Βιβλιοθήκης.

 

λεσχη Α απριλιου1

 

λεσχη Α απριλιου2

 

λεσχη Α απριλιου3