8/12/2015, Ξεχωριστές Κυριακές: «Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω», την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Στο πλαίσιο των δράσεων για «Ξεχωριστές Κυριακές», που οργανώνει η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, οι μικροί μας φίλοι είχαν μια σημαντική παιδοσυνάντηση την Κυριακή, 6 Δεκεμβρίου 2015, στις 11 το πρωί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

Η εμψυχώτρια του προγράμματος κα Αναστασία Γρηγοράκη, εκπαιδευτικός, με διαδραστικές τεχνικές, χιούμορ και πολύ φαντασία, προσεγγίζει τους μικρούς μας φίλους, παίζει μαζί τους και τους οδηγεί σ’ ένα δρόμο μικρό, νεογέννητο, που ξεκινά την διαδρομή του- τη ζωή του- με κέφι, όνειρα, απορίες, αλλαγές, ανατροπές, εκπλήξεις και τομές.

Ένας δρόμος που βλέπει καινούργια πρόσωπα, αγάπες, καβγάδες, χωρισμούς, γιορτές και χαρές μεγάλες. Βλέπει και λύπες ανθρώπων και ζώων. Ένας δρόμος που στο τέλος συγκινητικά και ανθρώπινα μικραίνει.
Βασισμένη στο βραβευμένο βιβλίο του Σάκη Σερέφα: «Δρόμο παίρνω δρόμο αφήνω». Ο πολυβραβευμένος συγγραφέας αναφέρεται στην ζωή μας και «στο πως ένας άνθρωπος από την παιδική του ηλικία μεγαλώνοντας ωριμάζει μέσα από τις εμπειρίες του».

Η κα Γρηγοράκη με αυξημένη παιδαγωγική αντίληψη, κατάφερε να χαρίσει πολλά χαμόγελα στους μικρούς μας φίλους κι εκείνοι φορώντας «τα γυαλιά προσανατολισμού», που τους χάρισε, μας είπαν ότι επειδή ο Δεκέμβρης είναι μήνας όμορφος παραμυθένιος και γιορτινός, είναι έτοιμοι να περπατήσουν σε δρόμους γεμάτους με έλατα χιονοσκέπαστα και στολισμένα με χιλιάδες λαμπιόνια και στολίδια…

Η εμπειρία του διαδραστικού προγράμματος μοναδική από την αρχή μέχρι το τελευταίο λεπτό. Ευχαριστούμε πολύ την Αναστασία…!!!

«Η ομάδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού , καταπληκτική !! Τα παιδιά έτοιμα , ώριμα , εξοικειωμένα με το χώρο και τις διαδικασίες. Απόλαυση να συνεργάζομαι και να παίζω μαζί τους».

Ευχαριστώ
Αναστασία Γρηγοράκη

 

 

dromo perno1

 

dromo perno2

 

dromo perno3

 

dromo perno4