8/5/2015, Οι εκπαιδευτικές δράσεις «Συλλέγω εμπειρίες»: “Τα παιδιά των λουλουδιών”, την Τρίτη 5 Μαΐου 2015, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Με το βιβλίο “Τα παιδιά των λουλουδιών” της Jen Wojtowicz, μια τρυφερή και ευφάνταστη ιστορία για τη δύναμη της καλοσύνης και την αξία της κατανόησης προς κάτι διαφορετικό,ταξίδεψαν τα παιδιά της Α’ τάξης Δημοτικού των εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου , με την επίσκεψή τους στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου, την Τρίτη 5 Μαΐου 2015.

Επισκέφτηκαν το θερμοκήπιο του Δήμου μας κι έγιναν μικροί κηπουροί…!Με την καθοδήγηση και τη βοήθεια της Μαρίας Τσιραντωνάκη , γεωπόνου του Tμήματος Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Χανίων, φύτεψαν τα δικά τους φυτά και τα πήραν μαζί τους για να τα φροντίσουν…

Ευχαριστούμε την κα Τσιραντωνάκη και την Δ/νση Περιβάλλοντος & Πρασίνου του Δήμου μας για την βοήθεια τους και τα λουλουδάκια που χάρισαν στα παιδιά!

*Οι εκπαιδευτικές δράσεις «Συλλέγω εμπειρίες» αποτελούν μέρος των καλλιτεχνικών – εκπαιδευτικών εκδηλώσεων του προγράμματος «Ταξίδι προς το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος».

Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα για παιδιά, που πραγματοποιείται στις Δημόσιες, στις Δημοτικές Βιβλιοθήκες και τους συνεργαζόμενους φορείς που συμμετέχουν στο «Ταξίδι προς το ΚΠΙΣΝ».

Το πρόγραμμα προτρέπει τα παιδιά να ανακαλύψουν με διαφορετικό τρόπο τη διοργάνωση στην πόλη τους ενός σύνθετου καλλιτεχνικού γεγονότος που καλύπτει τη μουσική, το θέατρο, την ανάγνωση αλλά και το περιβάλλον, ενώ μέσα από έναν πρωτότυπο, βιωματικό τρόπο ενημέρωσης, οδηγεί τους μικρούς επισκέπτες σε συνεχείς ανακαλύψεις για το ΚΠΙΣΝ.

Τα βιβλία και το εκπαιδευτικό παιχνίδι «Συλλέγω εμπειρίες» είναι προσφορά του οργανισμού Future Library.

 

empiries7

 

empiries8

 

empiries9

 

empiries10