9/2/2018, Εν αναμονή έγκρισης της πρότασης για χρηματοδότηση του έργου “Ανέγερση νεας Δημοτικής Βιβλιοθήκης” ο Δήμος Χανίων.

Εν αναμονή της έγκρισης της υποβληθείσας πρότασής του για χρηματοδότηση του έργου «ανέγερσης νέας Δημοτικής Βιβλιοθήκης» τελεί ο Δήμος Χανίων.

 

H πρόταση χρηματοδότησης υποβλήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2017 στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία” του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης με τίτλο “Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας” και εκπονήθηκε με τη συνεργασία της Τεχνικής Υπηρεσίας, της Διεύθυνσης Προγραμματισμού, την Αντιδημαρχία Πολιτισμού καθώς και με το Τμήμα Βιβλιοθηκών του Δήμου.

Η δε αξιολόγησή της, αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός δύο εβδομάδων.
Όπως επεσήμανε μιλώντας στα «Χανιώτικα Νέα» ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης, ο οποίος συντόνισε την προσπάθεια, τον Δεκέμβριο του 2017 ανακοινώθηκε μία πρόσκληση από το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης, για τη «Δημιουργική Επανάχρηση Δημοτικής Ακίνητης Περιουσίας», η οποία δίδει την δυνατότητα στους Δήμους να λάβουν χρηματοδότηση μέχρι 2,5 εκατ ευρώ, προκειμένου να ξαναχρησιμοποιήσουν ακίνητα που τους ανήκουν και είναι σε αχρηστία.

 

Η πρόσκληση έβαζε κάποιες προϋποθέσεις: Το ακίνητο να ανήκει στην κυριότητα του Δήμου, να είναι άνω των 500 τετραγωνικών μέτρων, να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς, ψυχαγωγικούς και εκπαιδευτικούς σκοπούς και να συμπεριληφθεί σε αυτό μία μικρή επιχειρηματική δραστηριότητα, ώστε να καλύπτονται κάποια έξοδα.

 

Μόλις πληροφορηθήκαμε το πρόγραμμα, σκεφτήκαμε ότι αποτελεί μία ευκαιρία για την υλοποίηση του έργου της ανέγερσης της νέας βιβλιοθήκης, στο κτήριο που αγόρασε ο Δήμος επί της οδού Τζανακάκη. Έτσι, οι υπηρεσίες «τρέξανε» για να εκπονήσουν μία τεχνική έκθεση και ένα επιχειρηματικό σχέδιο, που υποβάλαμε στις 16 Ιανουαρίου και θα αξιολογηθεί τις επόμενες μέρες. Οι προτάσεις αξιολογούνται με την υποβολή τους, δεν περιμένουμε συγκριτική αξιολόγηση και αν πληροί τα κριτήρια, εγκρίνεται», επισημαίνει ο κ. Φραγκάκης.

 

ωωωνεα βιβλιοθηκη4

 

ωωωνεα βιβλιοθηκη3