9/8/2019, “Κουτί… άνοιξε” – Τα κουτιά παράγουν μουσική, Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, 11.00 το πρωί, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

“Κουτί… άνοιξε” – Τα κουτιά παράγουν μουσική.

 

Πέμπτη 25 Ιουλίου 2019, 11.00 το πρωί, στην Παιδική- Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

 

30 κουτιά από ανακυκλώσιμα υλικά, περίμεναν τους μικρούς μας αναγνώστες για να μεταμορφωθούν σε αυτοσχέδια μουσικά όργανα που θα παράγουν μουσική.

 

Αρχικά μια οπτικοακουστική βόλτα σε μουσικές που προέρχονται από κουτιά, έκανε τα παιδιά να μιλήσουν για όσα ξέρουν, να μάθουν πράγματα που δεν ξέρουν, κάποια να χορέψουν και άλλα να χτυπήσουν στο ρυθμό του καχόν ή ενός σπιρτόκουτου, τα χέρια τους.

 

Κι έπειτα δράση! Ο καθένας διαλέγει ένα κουτί και το μεταμορφώνει σε μαράκα. Ζωγραφιές το ντύνουν και καρποί διάφοροι το γεμίζουν. Ο ήχος τους πλημμυρίζει τον χώρο και τα παιδιά σε ομάδες φτιάχνουν δικούς τους ρυθμούς.!!

 

Αποχαιρετάμε ο ένας τον άλλο χτυπώντας ρυθμικά τα οργανάκια μας και τραγουδώντας ΄΄τα περάσαμε όμορφα, όμορφα και τούτη τη φορά!΄΄!!!

 

Η δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο Ειρήνη Βοκοτοπούλου και την ομάδα του bookbook.gr και υλοποιήθηκε από τη Ρούλα Τατσοπούλου, θεατρολόγο.

 

mou1

 

mou2

 

mou3

 

mou4

 

mou5

 

mou6