9/9/2019, , «Κουτί … άνοιξε» – Κλειδωμένα κουτιά, Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019, 11.00 το πρωί, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

«Κουτί … άνοιξε» – Κλειδωμένα κουτιά.

 

Πέμπτη 29 Αυγούστου 2019,  11.00 το πρωί, στην Παιδική -Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

 

Αρχικά γνωριστήκαμε με τα παιδιά και στη συνέχεια ρωτήθηκαν πού πάει το μυαλό τους όταν ακούνε για κλειδωμένα κουτιά με τη μέθοδο του brain storming.

 

Στη συνέχεια χωρίστηκαν σε ομάδες και με τη βοήθεια ερμηνευτικών λεξικών οι μικροί μας φίλοι αναζήτησαν και έγραψαν σε χαρτάκια λέξεις συνώνυμες, παράγωγες και σύνθετες του ρήματος: κλειδώνω.

 

Αφού ολοκληρώθηκε αυτή η εργασία έγραψαν σε χωριστό χαρτί τί θα ήθελαν να φυλάξουν μέσα σε ένα κουτί ή ένα θησαυροφυλάκιο, κάτι πολύτιμο και ξεχωριστό γι’ αυτά που θα ήταν κλειδωμένο μέσα σε ένα κουτί. Τα παιδιά έγραψαν λέξεις και έννοιες όπως οικογένεια, φίλοι, αδέρφια κ.ά.

 

Τέλος φτιάξαμε τα δικά μας μοναδικά κουτιά/θησαυροφυλάκια όπου εκεί τα παιδιά φύλαγαν τους δικούς τους μοναδικούς θησαυρούς!!!

Η δράση σχεδιάστηκε από την κοινωνιολόγο Ειρήνη Βοκοτοπούλου και την ομάδα του bookbook.gr και υλοποιήθηκε εξαιρετικά από την Ανδρονίκη Κοκοτσάκη, εκπαιδευτικό.

 

kleid1

 

kleid2

 

kleid3

 

kleid4

 

kleid5

 

kleid6

 

kleid7

 

kleid8

 

kleid9

 

kleid10

 

kleid11