Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου

 

Πρόσβαση

 


Προβολή μεγαλύτερου χάρτη

 

 

 

Στεγάζεται στο χώρο του Δημοτικού Κήπου και εγκαινιάστηκε τον Φεβρουάριο του 1987. Εξυπηρετεί παιδιά από το νηπιαγωγείο μέχρι και το λύκειο και απασχολούνται 2 βιβλιοθηκονόμοι.

Σήμερα η Παιδική-Εφηβική έχει στην συλλογή της πάνω απο 20.000 τόμους βιβλίων και πολλά επιτραπέζια παιχνίδια.

 

 

Η βιβλιοθήκη είναι δανειστική. Κάθε μέλος έχει τη δυνατότητα δανεισμού τριών (3) βιβλίων για δεκαπέντε (15) μέρες. Εγκυκλοπαίδειες και λεξικά δεν δανείζονται.

 

Τα παιδιά έως 12 ετών  πρέπει να συνοδεύονται από τους γονείς τους για να εγγραφούν. Απαραίτητη προϋπόθεση να είναι μόνιμοι κάτοικοι του νομού και να κρατούν την αστυνομική τους ταυτότητα.

 

Οι έφηβοι γυμνασίου και λυκείου μπορούν να γίνουν μέλη κρατώντας την αστυνομική ταυτότητα τη δική τους ή των γονέων τους.

 

Η βιβλιοθήκη δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά και στους έφηβους να διαβάζουν βιβλία, να ακούνε μουσική και να παίζουν εκπαιδευτικά επιτραπέζια παιχνίδια στο χώρο της.

 

 

Μετά από σχεδόν 30 χρόνια λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η ανακαίνιση της βιβλιοθήκης το 2016 - 2017. Με δεδομένο τον πολύπλευρο εκπαιδευτικό, κοινωνικό και πολιτιστικό ρόλο που επιτελεί, προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής, ήταν ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της.

 

Σήμερα, ένας χώρος γνώσης, παιχνιδιού, δραστηριοτήτων, σύγχρονος, μοντέρνος και ελκυστικός περιμένει τους μικρούς μας φίλους.

 

Την ανακαίνιση του έργου  υποστήριξαν ο κ. Δημήτρης Χαλκιόπουλος, ειδικός στον σχεδιασμό παιδικών βιβλιοθηκών, ο οποίος διαμόρφωσε τον εσωτερικό χώρο και οι αρχιτέκτονες και μηχανικοί του Δήμου μας οι οποίοι στήριξαν την υλοποίηση του έργου.

 

Η Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη είναι εδώ…  Για τα παιδιά μας αξίζει το καλύτερο!!!

 

 

kin9

 

 

kin1

 

kin2

 

kin3

 

kin5

 

kin4

 

kin6

 

kin7

 

kin12

 

kin13

 

kin14

 

 

DSC01857

DSC00419
      
DSC01185 DSC00940
   

 

Ωράριο λειτουργίας

 

Χειμερινό Ωράριο

 

Δευτέρα-Παρασκευή : 8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.

 

Απογεύματα Δευτέρα & Πέμπτη : 5.30 μ.μ. - 8 μ.μ

 

Σάββατο : 9.30 π.μ. - 2 μ.μ.

 

Καλοκαιρινό Ωράριο

 

Δευτέρα-Παρασκευή : 8.30 π.μ. - 2.30 μ.μ.

 

Απογεύματα Δευτέρα & Πέμπτη : 6.00 μ.μ - 8.30 μ.μ.

 

Σάββατο : Κλειστή

 

Στοιχεία Επικοινωνίας

 

Δημοτικός Κήπος

τηλ: 28213 41774

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO