Ενότητες:

10/6/2018, Κάλεσμα εθελοντών για την υποστήριξη της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Κάλεσμα εθελοντών για την υποστήριξη της «Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.


Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 2μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων θα υλοποιήσει την «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2018» για παιδιά.

 

 

Καλούμε όλους τους εθελοντές, που επιθυμούν να υποστηρίξουν την Καλοκαιρινή Εκστρατεία, μία συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος, την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 2μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, (Υψηλαντών 30), για να οργανώσουμε μαζί ένα ευφάνταστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι για τα παιδιά, που θα υλοποιηθεί στις Παιδικές – Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 

«Αγαπημένα Δεδομένα: παρατηρώ και μετρώ τον κόσμο» είναι το θέμα της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018, στην οποία συμμετέχουν 148 μέλη του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

 

Αυτό το καλοκαίρι η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος μας προσκαλεί σε ένα ταξίδι ζωής στο επίκεντρο του οποίου βρίσκονται τα αγαπημένα δεδομένα. Αυτό το καλοκαίρι θα παρατηρήσουμε και θα μετρήσουμε μαζί με τα παιδιά τον κόσμο μας με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους.

 

Ολόκληρος ο κόσμος θα γίνει ένα μεγάλο εργοστάσιο δεδομένων τα οποία μικροί και μεγάλοι καλούμαστε να παρατηρήσουμε, να καταγράψουμε, να κατανοήσουμε, να αναδείξουμε, να ζωγραφίσουμε, να αφηγηθούμε και, αν χρειαστεί, να αλλάξουμε! Θα πειραματιστούμε, θα παραγάγουμε δεδομένα, θα τα αποθηκεύσουμε, θα τα αναλύσουμε κριτικά και θα τα αξιολογήσουμε!

 

Η Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2018 ξεκινά την Τετάρτη 20 Ιουνίου και θα διαρκέσει έως την Παρασκευή 7 Σεπτεμβρίου 2018. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων μέλος του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών που συμμετάσχει σε αυτή, θα υλοποιήσει μία σειρά εργαστηρίων που θα επικεντρώνονται μεταξύ άλλων στην παρατήρηση, την καταγραφή, την ερμηνεία και την αξιολόγηση γεγονότων, φαινομένων και συμπεριφορών.

 

Όλοι μαζί, με γνώση, μεράκι και καλή διάθεση θα ξεκινήσουμε το ταξίδι και φέτος. Αν θέλετε κι εσείς να είστε συνταξιδιώτες, να γνωρίσετε νέα άτομα, να αποκτήσετε εμπειρία, να περάσετε το χρόνο σας δημιουργικά κοντά στα παιδιά μας, ελάτε την Τετάρτη 13 Ιουνίου 2018 και ώρα 2μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Για όσους δεν είναι εφικτό να έλθουν μπορούν να στείλουν και ηλεκτρονικά τη συμμετοχή τους : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">

 

Αναλυτικά οι δράσεις: https://drive.google.com/file/d/1J-733JVJuaHJUtptQXK2Js3ySv3Fqfd8/view?ts=5b1a6698

Περισσότερες πληροφορίες, τηλ. 2821 3 41662

 

 

ωωωκαλεσμα2018

 

 

6/6/2018, " Ο Ερωτόκριτος από τα χέρια των Ατόμων Με Ελπίδα και Αγάπη", Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ώρα 5μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

" Ο Ερωτόκριτος από τα χέρια των Ατόμων Με Ελπίδα και Αγάπη"
Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018, ώρα 5μ.μ. – Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με την Α/θμια Εκπαίδευση Χανίων και δη με τη Σχολική Σύμβουλο Προσχολικής Αγωγής και Πρεσβευτής του προγράμματος Teachers For Europe κ. Κασσωτάκη-Ψαρουδάκη Πόπη και τα Νηπιαγωγεία: Νηπιαγωγείο Σκινέ-Φουρνέ, 2ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών και Αειφόρο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη, πραγματοποιεί την Παρασκευή 8 Ιουνίου 2018 και ώρα 5μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού εκδήλωση με θέμα: " Ο Ερωτόκριτος από τα χέρια των Ατόμων Με Ελπίδα και Αγάπη", συμμετέχοντας στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Teachers For Europe.

 

Καθ'όλη τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς εκπονήθηκε μια σειρά δραστηριοτήτων με στόχο την ευαισθητοποίηση των παιδιών για τα Άτομα με αναπηρία.

 

Λόγω του Ευρωπαϊκού Έτους πολιτιστικής κληρονομιάς (2018), τα νήπια γνώρισαν την ιστορία του Ερωτόκριτου και την κατασκεύασαν σε ένα βιβλίο με σκοπό να μπορεί να ψηλαφιστεί από άτομα με αναπηρία όρασης.


Το βιβλίο-κατασκευή θα παρουσιαστεί στους γονείς, και θα δωριστεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού .

 

Συνεργαζόμενα Νηπιαγωγεία και Νηπιαγωγοί :
Νηπιαγωγείο Σκινέ-Φουρνέ- Ευαγγελάκη Αγγελική
Αειφόρο Νηπιαγωγείο Ταυρωνίτη : Πετρίκη Σοφία, Ψυλλάκη Ελευθερία
2ο Νηπιαγωγείο Κουνουπιδιανών : Βερικάκη Αλεξάνδρα, Θυμάκης Παρασκευάς, Χειμωνίδου Διαμαντούλα

 

 

ωωωερωτοκριτος1

6/6/2018, Απολογισμός των δράσεων του προγράμματος ''Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα...'', που πραγματοποιήθηκε στις Παιδικές–Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανιών.

Απολογισμός των δράσεων του προγράμματος ''Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα...''


Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα συμμετοχή μαθητών Δημοτικών Σχολείων πραγματοποιήθηκε το καινοτόμο πρόγραμμα της Εθνικής Βιβλιοθήκης Ελλάδος , με τίτλο: ''Στη βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε θέμα...'' από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.


Το πρόγραμμα πραγματοποιήθηκε στις Παιδικές –Εφηβικές Βιβλιοθήκες Δημοτικού Κήπου, Σούδας και Δημοτικής Βιβλιοθήκης Σταλού, με την υποστήριξη των βιβλιοθηκονόμων Βαρανάκη Κατερίνας και Μαστορακάκη Ευαγγελίας, της Παιδαγωγού θεάτρου Τατσοπούλου Ρούλας και της εθελόντριας Γαλάνη Νίκης.


Το πρόγραμμα επίσης στήριξαν οι εθελοντές κα Ανδρεάδου, κα Κασσωτάκη -Ψαρουδάκη Πόπη , σύμβουλος Π. Α. Χανίων Abassador Techers 4 Europe κα Κατσιφαράκη Θηρεσία, εκπαιδευτικός και ο κ. Μπουζάκης Μανώλης, ιδρυτής των εκδόσεων «Γνώση».


Οι δράσεις πέτυχαν να κερδίσουν το ενδιαφέρον των παιδιών και των εκπαιδευτικών – συνοδών τους.
Για τον μήνα Ιανουάριο ακολουθήσαμε το πρόγραμμα με θέμα: ''Ερωτήσεις ''. Ερωτήσεις προς τον εαυτό μας, απαντήσεις σε φιλοσοφικά ερωτήματα, τεχνικές για να ρωτάμε έτσι ώστε να παίρνουμε τις πιο ολοκληρωμένες απαντήσεις, διαβάσαμε και απαντήσαμε σε ερωτήσεις από λογοτεχνικά βιβλία.


Τις Παιδικές βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων επισκέφθηκαν και έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα 358 παιδιά με τα σχολεία τους.

 

Για τον μήνα Φεβρουάριο στο πρόγραμμα με θέμα: ''Μάσκες'', το σύμβολο του καρναβαλιού, που όμως τις εξερευνήσαμε ιστορικά και καλλιτεχνικά, έλαβαν μέρος 382 μαθητές από σχολεία της περιοχής.

 

Ο Μάρτιος ήταν αφιερωμένος στην ''Ποίηση''. Αναρωτηθήκαμε τι είναι ένα ποίημα, αναγνωρίσαμε τους ποιητές από τις λέξεις τους και αναζητήσαμε τη σχέση της ποίησης με τις άλλες τέχνες. Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 378 μαθητές.

 

Τον Απρίλιο ακολουθήσαμε τον ζωγράφο '' Ρενέ Μαγκρίτ'' κι '' Ένας Ήρωας στη βιβλιοθήκη μας''. Έλαβαν μέρος 221 παιδιά.

 

Για τον μήνα Μάιο ακολουθήσαμε το πρόγραμμα με θέμα: "Ευρώπη'' και ''Οι Ευρωπαίοι ήρωες συνομιλούν''. Τα παιδιά ανακάλυψαν την ήπειρο στην οποία ζουν με έναν διαφορετικό τρόπο μέσα από μυθικούς ήρωες, γεγονότα σταθμούς στην ιστορία της, το ψωμί, τη γλώσσα… Η ηρωίδα μας ''Το κορίτσι'', από το παραμύθι Ανατολικά του Ήλιου και Δυτικά της Σελήνης, γνωρίστηκε με την Ιουλιέτα, την ηρωίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης. Ζωγραφιές και γράμματα πήγαν και ήρθαν..!!! Στο πρόγραμμα έλαβαν μέρος 255 παιδιά.

 

Συνολικά συμμετείχαν 1.594 μαθητές Δημοτικών Σχολείων. Ξεχώρισαν και αγαπήθηκαν τα προγράμματα: '' Οι Μάσκες'' και η «Ευρώπη» με το μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων.

 

Ευχαριστούμε τους μαθητές και εκπαιδευτικούς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα, την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και την κα Ειρήνη Βοκοτοπούλου για τον σχεδιασμό των καινοτόμων δράσεων και όλους όσους εργάστηκαν για την υλοποίηση του προγράμματος. Περιμένουμε τον νέο κύκλο δραστηριοτήτων το Φθινόπωρο!

ωωωαπολογισμος1

 

ωωωαπολογισμος2

 

ωωωαπολογισμος3

 

ωωωαπολογισμος4

 

ωωωαπολογισμος5

 

 

4/6/2018, Παρουσιάστηκε, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το ιστορικό μυθιστόρημα του χανιώτη συγγραφέα και ερευνητή Ευθύμη Λεκάκη με τίτλο “Μια θάλασσα δρόμος” .

Το ιστορικό μυθιστόρημα “Μια θάλασσα δρόμος”, καρπός πολυετούς έρευνας του συγγραφέα, νομικού, ιστορικού και ερευνητή Ευθύμη Λεκάκη, παρουσιάστηκε την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ. Αναστάσιου Βάμβουκα, βουλευτών, Δημοτικών Συμβούλων, Αντιδημάρχων και δημοσιογράφων.


Στο βιβλίο ο Χανιώτης συγγραφέας ενσωματώνει 24 αυτοτελείς ιστορίες, προϊόν μυθοπλασίας βασισμένο όμως σε πραγματικά γεγονότα της περιόδου 1897-1924, τόσο στην Κρήτη, όσο και στη Μικρά Ασία.


Πηγές του σε αυτό το πόνημα ήταν έγγραφα που αναζήτησε και επεξεργάστηκε, σε μια μακρά περίοδο 12 ετών, από το Ιστορικό Αρχείο Κρήτης, το Μουσείο Μπενάκη, το Αρχείο Επαναστατικού στρατοπέδου Ακρωτηρίου, το Μουσείου Θερίσου, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και άλλους φορείς.


Για το βιβλίο μίλησαν ο Νεκτάριος Νικολακάκης, Ιστορικός-Τουρκολόγος, Δρ. Εκκλησιαστικής Ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκη, η Άρτεμις Πατρελάκη, φιλόλογος, μέλος Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων , ο Πιτσιτάκης Γεώργιος, δάσκαλος-ιστορικός ερευνητήςκαι η Πελαγία-Οζλέμ Τσέγκα το γένος Μπιστολάκη, φιλόλογος-μεταφράστρια, ανταλλάξιμη τρίτης γενιάς.


Στην αρχή παρουσιάστηκε θεατρικό δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα Χανίων της κόρης του συγγραφέα Μαρίας Λεκάκη ενώ την εκδήλωση πλαισίωσε μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα “Στριφτάλια”, δηλαδή οι Ηλίας και Δημήτρης Βλαμάκης και Κώστας Κουρκουνάκης που συμμετέχουν φιλικά και παρουσίασαν Ταμπαχανιώτικα Μικρασιάτικα τραγούδια, Σταφιδιανό και Καραγκιουλέ..


Οπως επισήμανε ο κ. Ευθ. Λεκάκης: «Το βιβλίο είναι ένα φλας μπακ στη ζωή ενός κρητικού μουσουλμάνου ανταλλάξιμου του 1924, μια αναδρομή, μιας βιωματικής δικής μου ιστορίας, στο πατρικό μου σπίτι στο Κάτω Κουμ Καπί, που δέθηκε με τα ιστορικά γεγονότα της περιόδου 1898-1924 τόσο στην Κρήτη όσο και στη Μικρά Ασία. Παρουσιάζει τα ήθη, έθιμα, παραδόσεις της Κρήτης, τις σχέσεις των συνοίκων στοιχείων, και στόχο έχει να ενώσει και όχι να χωρίσει. Να καταδείξει το άδικο του ξεριζωμού των ανθρώπων με βάση το θρήσκευμα με στόχο την επίτευξη των γεωστρατηγικών στόχων των ισχυρών διαχειριστών της τύχης των λαών, εν αγνοία και παρά την αντίθεση των λαών!

 

ωωωμια θαλασσα1

 

ωωωμια θαλασσα2

 

ωωωμια θαλασσα4

 

ωωωμια θαλασσα5

 

 

ωωωμια θαλασσα6

 

 

1/6/2018, Η βραβευμένη συγγραφέας Ζυράννα Ζατέλη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενήσαμε την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018, στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, μία σπουδαία, πολυδιαβασμένη, πολυμεταφρασμένη και τιμημένη, μεταξύ άλλων, με το Κρατικό Βραβείο Μυθιστορήματος συγγραφέα.


Μια συγγραφέα πολύ αγαπητή, ξεχωριστή, μυστηριώδη, με ιδιαίτερη προσωπικότητα, μοναδική χροιά φωνής, πάντα με τα Santé, το σκούρο μοβ κραγιόν, τα κόκκινα μαλλιά και την εξωτική σιλουέτα της… τη συγγραφέα Ζυράννα Ζατέλη, στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο: «Τετράδια ονείρων».


Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Το βιβλίο», και τις εκδόσεις Καστανιώτη συνεργάστηκαν για αυτό.


Η φιλόλογος, μεταφράστρια και πεζογράφος Λίλα Τρουλινού, με τίτλο ομιλίας: «Η ονειροβιογραφία της Ζυράννας Ζατέλη», εξαιρετικά μας παρουσίασε το ευφυές και καλαίσθητο βιβλίο της συγγραφέως και ο Λεωνίδας Κακάρογλου, με το δικό του μοναδικό τρόπο, ποιητικά την υποδέχτηκε.
Αποσπάσματα από το βιβλίο διάβασε η ηθοποιός Ντία Κοσκινά.


Στην κατάμεστη αίθουσα της Βιβλιοθήκης, το κοινό κατενθουσιασμένο συζήτησε με τη συγγραφέα, που πρώτη φορά παρουσιάζεται στα Χανιά. Μάλιστα δεν έκρυψε τον ενθουσιασμό της για το πόσο υπέροχα πέρασε και ότι θα μας θυμάται για πάντα.


Ευχαριστούμε θερμά κα Ζατέλη για την υπέροχη βραδιά! Σας ευχόμαστε από καρδιάς να συνεχίσετε να ονειρεύεστε, να γράφετε, να μας συγκινείτε…και μεις να διαβάζουμε με μια ανάσα τον αλλόκοτο, μαγικό και μυστηριώδη αυτόν κόσμο σας!

 

 

 

ωωωζατελη1

 

ωωωζατελη2

 

ωωωζατελη3

 

ωωωζατελη4

22/5/2018, Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Ευθύμη Λεκάκη, «Μια θάλασσα δρόμος» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι εκδόσεις Όστρια σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του συγγραφέα, νομικού και ιστορικού ερευνητή Ευθύμη Λεκάκη, «Μια θάλασσα δρόμος», την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 και ώρα 8μ.μ. στη Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων, Υψηλαντών 30.


Ομιλητές:


Νικολακάκης Νεκτάριος, ιστορικός-τουρκολόγος, Δρ. εκκλησιαστικής ιστορίας Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης


Πατρελάκη Άρτεμις, φιλόλογος, μέλος του Συνδέσμου Φιλολόγων Χανίων


Πιτσιτάκης Γεώργιος, δάσκαλος-ιστορικός ερευνητής


Τσέγκα Πελαγία-Οζλέμ, το γένος Μπιστολάκη, φιλόλογος-μεταφράστρια, ανταλλάξιμη τρίτης γενιάς


Θα ακολουθήσει:


Θεατρικό δρώμενο από τη Θεατρική Ομάδα Χανίων Μαρίας Λεκάκη και Μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα "Στριφτάλια" με Ταμπαχανιώτικα και Μικρασιάτικα τραγούδια.

 

Lekakis

22/5/2018, Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του νέου του βιβλίου του Αχιλλέα Κυριακίδη με τίτλο "Σώμα", στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.

Με μεγάλη χαρά, φιλοξενήσαμε την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 , στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, μία ξεχωριστή προσωπικότητα. Τον σεναριογράφο και σκηνοθέτη ταινιών μικρού μήκους, τον σπουδαίο μεταφραστή, αλλά και συγγραφέα, τον Αχιλλέα Κυριακίδη, στην παρουσίαση του νέου του βιβλίου με τίτλο: « Σώμα».

Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη με εγκάρδια λόγια καλωσόρισε τον προσκεκλημένο και η Βιβή Χουδαλάκη, προϊσταμένη Δημοτικής Βιβλιοθήκης, αναφέρθηκε στο βιογραφικό έργο και την προσωπικότητα του.

Το έργο του Αχιλλέα Κυριακίδη παρουσίασε η Εύη Βογιατζάκη, Δρ. Συγκριτικής φιλολογίας και Διδάσκουσας στο ΕΑΠ.

Η ομιλήτρια αναφέρθηκε στον νεωτερικό και μετα-νεωτερικό χαρακτήρα του έργου του συγγραφέα και στις ποικίλες διακειμενικές συνομιλίες του με τον Μπόρχες, τον Τζόυς, τον Έλιοτ, τον Καβάφη, τον Σεφέρη και τον Καρυωτάκη κ.ά. σημαντικούς δημιουργούς της διεθνούς και ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

 

Ο ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου, αναφέρθηκε στον σεναριογράφο και σκηνοθέτη Αχιλλέα Κυριακίδη και εμπλούτισε τη συλλογή των αφισών του, με το δώρο του.

 

Η βραδιά έκλεισε με προβολή 2 μικρού μήκους ταινιών και συζήτηση με το κοινό.

 

 

ωωωκυριακιδης1

 

ωωωκυριακιδης2

 

 

 

ωωωκυριακιδης3

 

 

ωωωκυριακιδης4

 

18/5/2018, Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Ζυρράνας Ζατέλη "Τετράδια ονείρων", την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

O ΔΗΜΟΣ ΧΑΝΙΩΝ και η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΧΑΝΙΩΝ, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ" και τις ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου της ΖΥΡΑΝΝΑΣ ΖΑΤΕΛΗ   "ΤΕΤΡΑΔΙΑ ΟΝΕΙΡΩΝ"  την Τετάρτη 30 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στον χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης (Υψηλαντών 30).

 

Για τη συγγραφέα θα μιλήσει ο ποιητής ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΚΑΚΑΡΟΓΛΟΥ.

 

Για το βιβλίο θα μιλήσει η φιλόλογος, μεταφράστρια και πεζογράφος ΛΙΛΑ ΤΡΟΥΛΙΝΟΥ, με τίτλο ομιλίας: «Η ονειροβιογραφία της Ζυράννας Ζατέλη».

 

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός ΝΤΙΑ ΚΟΣΚΙΝΑ.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό και η ΖΥΡΑΝΝΑ ΖΑΤΕΛΗ θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της.

 

Τηλέφωνο για πληροφορίες: 28213-41662

 

zateli

15/5/2018, Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Αχιλλέα Κυριακίδη "Σώμα", την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 8:00 στο χώρο της Βιβλιοθήκης

Ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι εκδόσεις Πατάκη σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Το βιβλίο», σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα και μεταφραστή Αχιλλέα Κυριακίδη, « Σώμα », την Παρασκευή 18 Μαΐου 2018 και ώρα 8 μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης
(Υψηλαντών 30).


Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι:
Ευαγγελία Βογιατζάκη, δρ. Συγκριτικής Φιλολογίας
Λεωνίδας Κακάρογλου, ποιητής
Θα ακολουθήσει προβολή μικρού μήκους ταινίας και συζήτηση με το κοινό.

 

 

ωωωσωμα

 

 

11/5/2018, Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με τίτλο: "Ταξιδεύοντας με τα ζώα στη λογοτεχνία"

Μία ξεχωριστή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018. Ταξιδέψαμε στη λογοτεχνία και τη μουσική, διαβάζοντας αποσπάσματα διακεκριμένων συγγραφέων για τα ζώα και τη σχέση τους με τους ανθρώπους.


Η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Βαρβάρα Περράκη αναφέρθηκε στην παρουσία των ζώων στη Νεοελληνική και Παγκόσμια λογοτεχνία, κλείνοντας με ένα εξαιρετικό απόσπασμα από το βιβλίο του Μαρκ Τουέιν «Το ημερολόγιο του Αδάμ και της Εύας».


Άνθρωποι και ζώα συμπορεύονται στον πολιτισμό, στον πόλεμο, στη λογοτεχνία, ανέφερε η προϊσταμένη της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, Βιβή Χουδαλάκη και αναφέρθηκε σε αγαπημένα παιδικά βιβλία με ήρωες τα ζώα. Διάβασε απόσπασμα από το βιβλίο «Αναφορά στον Γκρέκο» του Νίκου Καζαντζάκη και στα μικρά παιδιά που συμμετείχαν αγαπημένες ιστοριούλες με ζωάκια που ενθουσιάστηκαν και συμμετείχαν στην ανάγνωση.


Ο εκπρόσωπος του δικηγορικού συλλόγου Κώστας Γκαζής, αναφέρθηκε στην αξία του εθελοντισμού και στη σημασία που έχει η προστασία των ζώων στις κοινωνίες, αφού αποτελεί δείγμα πολιτισμού.
Η Μαρινέλλα Βλαχάκη, συγγραφέας, σκηνοθέτης, ηθοποιός μας γοήτευσε με το απόσπασμα που διάβασε από το μυθιστόρημα της «Σιλάνς Σιβουπλέ».


Ο Γιώργος Βεργάκης, δικηγόρος, υπεύθυνος της επιτροπής Πολιτισμού του ΔΣΧ διάβασε το απόσπασμα «Δύο σκύλοι» της Γαλάτειας Καζαντζάκη.


Η Μαίρη Μηλιαρά, εκπαιδευτικός, μέλος του συλλόγου "Η προστασία των ζώων", διάβασε του Εμμανουήλ Λυκούδη το διηγηματάκι «Μαρασμός». Οι περιπέτειες ενός καραβόσκυλου και η αφοσίωση του μέχρι το τέλος της ζωής του στον άνθρωπο.
Η διάσωση και η ιστορία της Φανουρίας του αδέσποτου που φιλοξενεί το μέλος του φιλοζωικού συλλόγου, φιλόλογος Άρια Αθανασάκη μαζί με την προβολή του βίντεο και η αφήγησή της, δεν άφησαν κανέναν ασυγκίνητο.
Το κοινό και μέλη της λέσχης ανάγνωσης ενηλίκων μοιράστηκαν με όλους μας αγαπημένα απόσπασμα που τους συγκίνησαν.


Τη βραδιά θαυμάσια επένδυσαν μουσικά ο Θύμιος Τσιμπούρης και η Χριστίνα Κωνσταντινίδου, που μας θύμισαν τραγούδια του Μάνου Λοίζου, της Αρλέτας και του Φοίβου Δεληβοριά.
Την εκδήλωση διοργάνωσαν ο Δήμος Χανίων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη, ο σύλλογος "Η προστασία των ζώων" και ο Δικηγορικός Σύλλογος Χανίων.

 

 

ωωωζωα λογοτεχνια2

 

 

ωωωζωα λογοτεχνια4

 

ωωωζωα λογοτεχνια5

 

ωωωζωα λογοτεχνια6

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 4/5/2018, "Ταξιδεύοντας με τα ζώα στη λογοτεχνία" την Τετάρτη 9 Μαΐου 2018, ώρα 8μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
 2. 4/5/2018, Στη Βιβλιοθήκη κάθε μήνα έχουμε…θέμα! Μάιος - «Ευρώπη: Οι κοινές μας αξίες»
 3. 4/5/2018, Παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο: “Η Ρομαντική Λογοτεχνία στο εθνικό κράτος 1830-1880” του Αλέξη Πολίτη, Τετάρτη 2 Μαϊου 2018, Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.
 4. 26/4/2018, Παρουσίαση του βιβλίου του ομότιμου καθηγητή Νεοελληνικής Λογοτεχνίας Αλέξη Πολίτη "Η ρομαντική λογοτεχνία στο εθνικό κράτος 1830-1880", Τετάρτη 2 Μαΐου, και ώρα 8μ.μ. στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων
 5. 24/4/2018, «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!», στις Παιδικές - Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.
 6. 20/4/2018, Στις βιβλιοθήκες κάθε μήνα έχουμε…θέμα! Ο Απρίλιος είναι ένας εικαστικός μήνας.
 7. 16/4/2018, Ο συγγραφέας Ευρυβιάδης Σοφός, συνομιλεί με τα μέλη της Λέσχης Ανάγνωσης Ενηλίκων στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.
 8. 13/4/2018, «Η κοτούλα που ήθελε να δει τη θάλασσα» στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.
 9. 10/4/2018, Ο Ευρυβιάδης Σοφός, μεταφραστής του βιβλίου «Confiteor» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.
 10. 30/3/2018, Θερινό ωράριο των βιβλιοθηκών του Δήμου Χανίων.
 11. 29/3/2018, Πασχαλινές δραστηριότητες για παιδιά στις Παιδικές-Εφηβικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.
 12. 29/3/2018, "Οι ποιητές μέσα κι έξω από τη βιβλιοθήκη. Ποίηση παντού!" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού κήπου.
 13. 29/3/2018, "Η ποίηση και οι άλλες τέχνες" στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.
 14. 23/3/2018, Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου: Τρίτη 27 Μαρτίου & Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018.
 15. 23/3/2018, Αφιέρωμα στον ποιητή Μιχάλη Γκανά.

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO