Ενότητες:

14/1/2020, Πρόγραμμα για μαθητές Β/μθιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ).

Συνεχίζεται το πρόγραμμα για μαθητές Β/μθιας Εκπαίδευσης σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ).

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ), συνεχίζει το πρόγραμμα για μαθητές Γυμνασίου & Λυκείου, με θέμα: «Χτίζω την ενσυναίσθηση και αναπτύσσω την εμπιστοσύνη μου», κάθε Τρίτη και ώρα 9 π.μ. στο χώρο της. (Υψηλαντών 30).

 

Η Βιβλιοθήκη προσκαλεί οργανωμένες τάξεις Γυμνασίων και Λυκείων να συμμετάσχουν σε μια ξεχωριστή δημιουργική δράση, ειδικά σχεδιασμένη για μαθητές, από την κα Κουλιζάκη Μαρία, Κοινωνική Λειτουργό 2ης ΤΟΜΥ Χανίων και την κα Καραγιάννη Πασχαλιά, Κοινωνική Λειτουργό 1ης ΤΟΜΥ Χανίων.

 

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την Τρίτη 21 Ιανουαρίου 2020 και θα ολοκληρωθεί την Τρίτη 3 Μαρτίου 2020. Η διάρκεια κάθε συνάντησης θα είναι περίπου 90΄ λεπτά. Μέγιστος αριθμός 24 μαθητές.

 

Οι συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν, έχουν ως στόχο την Ενσυναίσθηση -Διεκδίκηση -Ευαισθητοποίηση, καθώς και την Ανάπτυξη Εμπιστοσύνης και Αποδοχή της Διαφορετικότητας, μέσω βιωματικών ασκήσεων, όπου θα υπάρχει συνεχής αλληλεπίδραση μεταξύ μαθητών και συντονιστών.

 

Κατά τη διάρκεια των ασκήσεων, τα παιδιά θα νιώσουν άνετα ώστε να συζητήσουν προσωπικές τους σκέψεις και ανησυχίες, σχετικά με τους ρόλους που πολλές φορές καλούμαστε να πάρουμε στη ζωή μας, καθώς και να αποφορτιστούν από προβλήματα με τα οποία έχουν έρθει αντιμέτωποι κατά το παρελθόν ή και το παρόν.

 

Για περισσότερες πληροφορίες:


Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων:

Τηλέφωνο 2821 3 41662

Προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη.

 

 

tomy

 

 

14/1/2020, Προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

Προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στις Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων δίνει τη δυνατότητα σε εκπαιδευτικούς και μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης να συμμετέχουν σε προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης, από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο 2020, στο χώρο των Παιδικών Βιβλιοθηκών του Δήμου μας.


Στόχος των προγραμμάτων είναι να καλλιεργηθεί η φιλαναγνωσία, η εφευρετικότητα, η δημιουργική φαντασία, το χιούμορ, η χαρά της μάθησης. Τα παιδιά μπορούν να απασχολούνται ευχάριστα και δημιουργικά στις ποικίλες δραστηριότητες που θα πραγματοποιούνται.

 

Αναλυτικά:

 

                          Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου & Παιδική Σούδας

 


Κόκκινη κλωστή δεμένη
σε τραγούδια μπερδεμένη,
ναι, τα ζώα τραγουδούν
στο παραμύθι μας καλούν!

Παραμύθια με ζώα από την προφορική παράδοση. Ταξίδεψαν στο χρόνο και στόμα με στόμα έφτασαν σ’ εμάς κουβαλώντας τη σοφία τους. Ο πιο πολύτιμος βοηθός για τη γνωστική, γλωσσική και αισθησιοκινητική καλλιέργεια του παιδιού.

Για παιδιά Νηπιαγωγείου.

 

 

«Τότε το φεγγάρι σκόνταψε στις ιτιές
κι έπεσε στο πυκνό χορτάρι.
Μεγάλο σούσουρο έγινε στα φύλλα.
Τρέξανε τα παιδιά, πήραν στα παχουλά τους χέρια το φεγγάρι
κι όλη τη νύχτα παίζανε στον κάμπο…»

Το φεγγάρι μέσα από την ποίηση, τα παραμύθια, τη μουσική, τη ζωγραφική, τον κινηματογράφο…

Για παιδιά Α΄ & Β΄ Δημοτικού.

 

 

«Στο δρόμο του μεταξιού…»

Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία και εικόνες από την Κίνα έως τη Μεσόγειο... και ακολουθούμε τον μεταξοσκώληκα στο ταξίδι του μέχρι τη μεταξωτή κλωστή…

Για παιδιά Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού.

 

 

« Από το αρχαίο προσωπείο...στη σύγχρονη μάσκα.»

Η μάσκα...ένα παμπάλαιο αντικείμενο μελέτης και για την τέχνη μια ιδιαίτερη πηγή έμπνευσης.

Για παιδιά Ε΄ & ΣΤ΄ Δημοτικού.

 

 

                                                       Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού«Το κρυφτό της Χαράς»
Ελάτε να παίξουμε το κρυφτό της χαράς, αφού διαβάσουμε το βιβλίο της Μαριλένας Καββαδά, στη Βιβλιοθήκη της χαράς.!

Για παιδιά Νηπιαγωγείου.

 

 

«Κάτι μπλέ»
Μπορεί ένα άλογο να είναι γαλάζιο; Ένα κουνέλι τριανταφυλλί και μια αλεπού ενεξελιά;
Ο Eric Carle μας μοιράζει μυστικά και ενθαρρύνει την ευφάνταστη πληθωρικότητα της παιδικής ματιάς.

Για παιδιά Α’ & Β’ Δημοτικού.

 

 

«Ο Γλεντζοφλέβαρος»
Ελάτε να γνωρίσουμε τον μήνα που μας χαρίζει την πιο τρελή γιορτή του χρόνου. Και να πάρουμε μέρος σε αποκριάτικο γαϊτανάκι με πολύ κίνηση, μουσική και χορό και να τα κάνουμε όλα άνω- κάτω ακόμα και σε μια βιβλιοθήκη.!

Για παιδιά Α΄ & Β΄Δημοτικού.

 

 

«Ονειροπαγίδα»
Μια κλεμμένη ονειροπαγίδα. Δύο φυλές Ινδιάνων. Δύο παιδιά. Πολλά συναισθήματα, θυμός, οργή, φόβος, λύπη, χαρά και στο τέλος η αγάπη.
Ελάτε να χορέψουμε όλοι μαζί τον χορό της βροχής και της φωτιάς.

Για παιδιά Γ’ & Δ’ Δημοτικού.

 

 

« Μυστικά στο δωμάτιο του Βαν Γκογκ »

Χρώματα, πινέλα και ιστορίες ενός ιδιαίτερου καλλιτέχνη. Τρυπώνουμε στο εργαστήρι του και γνωρίζουμε έργα, που θα μας εμπνεύσουν. Τα έργα του Ολλανδού καλλιτέχνη «Αμυγδαλιές», «Το δωμάτιο» και η «Έναστρη νύχτα» γίνονται αφορμή για τα παιδιά να αναπτύξουν τη φαντασία τους, να εξασκήσουν την παρατηρητικότητά τους και να ενεργοποιήσουν τα συναισθήματά τους αλλά και τη διάθεση για δημιουργία και έκφραση.

Για παιδιά Γ’ & Δ’ Δημοτικού.

 

 

«Οι σκιές της δροσιάς»
Ελάτε να γνωρίσουμε τις σκιές της δροσιάς, τους περίφημους δροσουλίτες. Να γίνουμε ταξιδιώτες της ιστορίας του τόπου μας εκεί που συναντιέται με τους θρύλους των κάστρων.

Για παιδιά Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού

 

 

Πληροφορίες:


- Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Παρασκευή πρωί 8.30 π.μ -2.30 μ.μ. Δευτέρα και Πέμπτη: Aπόγευμα 5.30μ.μ -8.00μ.μ. Σάββατο: 9.30π.μ. - 2μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41774

 

-Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας.
Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Τρίτη-Πέμπτη: 1.30μ.μ. έως 7.30μ.μ. και Τετάρτη-Παρασκευή: 10π.μ. έως 4μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 3 41221

 

-Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.
Ώρες λειτουργίας: απογεύματα Δευτέρα-Τετάρτη-Παρασκευή 6μ.μ.-9μ.μ.
Πληροφορίες: τηλ. 2821 0 99787 & κα Νίκη Γαλάνη 6974647556

 

 

fila2020 2

 

fila2020 1

19/12/2019, Παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Χριστίνα Κωνσταντουδάκη με τίτλο: "Μπελ Μπεσαμέλ", το Σάββατο 21/12/2019 στις 11:30 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων και οι Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο - Biblioscopio Books σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου παραμυθιού της Χριστίνας Κωνσταντουδάκη με τίτλο: "Μπελ Μπεσαμέλ", το Σάββατο 21/12/2019 στις 11:30 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

 

Παρουσιάζει η συγγραφέας του βιβλίου Χριστίνα Κωνσταντουδάκη.

Για όλα τα παιδιά!

μπελ μπεσαμελ1

 

19/12/2019, Συνάντηση του προσωπικού των Βιβλιοθηκών με τον Δήμαρχο Χανίων, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού και τον Γενικό Γραμματέα.

Σε κλίμα ζεστό και φιλικό, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του προσωπικού των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας με τον Δήμαρχο Χανίων, Παναγιώτη Σημαντηράκη, τον Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Γιάννη Γιαννακάκη και τον Γενικό Γραμματέα Γιώργο Φραγκιαδάκη.

 

Η Προϊσταμένη Βιβή Χουδαλάκη και οι βιβλιοθηκονόμοι Αρετή Καρβέλη, Χρυσούλα Αντωνακάκη, Μαρία Μαραβελάκη, Λίτσα Μαστορακάκη, Κατερίνα Βαρανάκη, Ανδρέας Σατλάνης , η θεατρολόγος Ρούλα Τατσοπούλου και η εθελόντρια Νίκη Γαλάνη, αναφέρθηκαν στα σοβαρά και χρόνια θέματα των Βιβλιοθηκών, ενώ προτάθηκαν και νέα σχέδια και ιδέες για την αναβάθμιση και εξέλιξη τους.

 

Ευχαριστούμε τη Δημοτική Αρχή! Η άριστη συνεργασία και το ενδιαφέρον είναι δεδομένα…

 

συναντηση δημαρχος1

 

συναντηση δημαρχος3

 

συναντηση δημαρχος2

 

16/12/2019, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο χώρο των Παιδικών Βιβλιοθηκών στο Δήμου μας

 

Στο πλαίσιο των εορτών των Χριστουγέννων, η Δημοτική Βιβλιοθήκη του Δήμου Χανίων πραγματοποιεί εκδηλώσεις, καλώντας τους μικρούς φίλους μας να συμμετέχουν, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας και στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα:

 

Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου


- Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 11.30 το πρωί

 

«Ένα δώρο για τον καθένα»

Την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019 ελάτε μικροί μεγάλοι να αφηγηθούμε το παραμύθι, «Ένα δώρο για τον καθένα» του Birdie Black και να φτιάξουμε μικρά δωράκια για τους αγαπημένους μας!

 

- Παρασκευή 3 Ιανουαρίου 2020, 11.30 το πρωί

 

«Το δικό μου ημερολόγιο»

Μια καινούργια χρονιά...μια καινούργια αρχή γεμάτη δώρα!
Θυμάμαι στιγμές από τη χρονιά που πέρασε και ζωγραφίζω το δικό μου ημερολόγιο.

 

 

Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας


- Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2019, 11.30 το πρωί

 

«Το αγόρι και το δέντρο»

Μια ταινία κινούμενων σχεδίων, ένα παραμύθι προσφοράς, που επικεντρώνεται στη φιλία μεταξύ ενός αγοριού και ενός παραμελημένου δέντρου στο πεζοδρόμιο μιας μεγαλούπολης.
Με βάση την αρχική ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά προσαρμοσμένη για την οθόνη από τον Ευγένιο Τριβιζά και τον Παναγιώτη Ράππα.
Σκηνοθεσία: Παναγιώτης Ράπας
Μουσική: Δημήτρης Παπαδημητρίου

 

 

Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού


- Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019, 5μ.μ. το απόγευμα

 

Εορταστικό Εργαστήρι: «Η νύχτα των ευχών»

Η πόρτα των Χριστουγέννων ανοίγει με ήθη – έθιμα – μύθους – θρύλους – μελωδίες – χιονισμένα παραμύθια και ευχές. Ευχές που πραγματοποιούνται μια φορά κάθε χρόνο, που ο ουρανός ανοίγει αργά τη νύχτα, αρκεί να προλάβεις εκείνη τη στιγμή … να ευχηθείς!
Παιδιά ελάτε να γράψουμε ευχές και να στολίσουμε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο της Βιβλιοθήκης, το δικό μας «δέντρο των ευχών».

 

 

χριστουγεννα 2019

 

 

12/12/2019, Παρουσιάστηκε στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, ο νέος τόμος της έκδοσης του Δήμου Χανίων, "Εν Χανίοις".

Παρουσιάστηκε χθες Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, στο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης, παρουσία του Δημάρχου Χανίων κ.Σημαντηράκη, του Αντιδημάρχου Πολιτισμού κ. Γιαννακάκη, των μελών της συντακτικής ομάδας και πολύ κόσμου, ο νέος τόμος της έκδοσης του Δήμου Χανίων, "Εν Χανίοις".

 

Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, επεσήμανε μεταξύ άλλων “η εν λόγω έκδοση αποτελεί “κορωνίδα” των εκδοτικών προσπαθειών του Δήμου Χανίων, παρουσιάζοντας το αποτύπωμα μιας συλλογικής δουλειάς, που οφείλουμε να συνεχίσουμε”.

 

Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Γιάννης Γιαννακάκης, τόνισε ότι το “ΕΝ ΧΑΝΙΟΙΣ” έχει όλο και μεγαλύτερη απήχηση, καθώς πολλά είναι τα αιτήματα, που λαμβάνει ο Δήμος Χανίων για την αποστολή της έκδοσης σε ερευνητικά ιδρύματα, βιβλιοθήκες, κ.α. Μάλιστα, όπως παρατήρησε ο κ. Γιαννακάκης οι καινοτομίες της νέας έκδοσης είναι τόσο το νέο εξώφυλλο, όσο και η ηλεκτρονική του έκδοση, δίνοντας στον τόμο νέα πνοή, “ώστε να έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

 

Κατά την εκδήλωση η επιμελήτρια της έκδοσης, Ζαχαρένια Σημανδηράκη, αναφέρθηκε με λεπτομέρεια στη φετινή έκδοση. Υπήρξαν επίσης σύντομες παρεμβάσεις από τα μέλη της Συντακτικής Επιτροπής, Βιβή Χουδαλάκη, Προϊσταμένη των Βιβλιοθηκών του Δήμου μας, Σμαράγδη Γαλημιτάκη, φιλόλογο, Στέλλα Αλιγιζάκη, φιλόλογο και Σταμάτη Αποστολάκη, δάσκαλο-λαογράφο, που έκλεισε την εκδήλωση με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

 

Η θεματολογία, όπως πάντα, πολύ ενδιαφέρουσα. Η έκδοση θα είναι σύντομα διαθέσιμη και σε ηλεκτρονική μορφή στο διαδίκτυο, ώστε να έχουν πρόσβαση σ' αυτή όλοι οι ενδιαφερόμενοι.

 

Θερμές ευχαριστίες σε όλους όσους συμμετείχαν με τις εργασίες τους, στη Συντακτική Επιτροπή, την επιμελήτρια και τον Δήμο Χανίων!

 

Ο τόμος διανέμεται δωρεάν

 

εν χανιοις6

 

εν χανιοις1

 

εν χανιοις2

 

εν χανιοις5

 

 

 

5/12/2019, "Για φαντάσου … Ταξίδια του νου. Όλη η γη στα χέρια σου.", στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

27/11/2019


Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού


Δ’ τάξη 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Κυδωνίας

 

Ταξιδιάρικο το σημερινό εργαστήρι. Η Βιβλιοθήκη μας όλη η γη. Χάρτης μεγάλος η φαντασία μας και οι βαθύτερες επιθυμίες μας...

 

Τα πλοία των Φαιάκων δίχως κουπιά και πηδάλιο από την Οδύσσεια του Ομήρου μας οδηγούν στα δικά μας λιμάνια με τα δικά μας καράβια. Καράβια που σκέπτονται και σε πάνε όπου θέλεις…

Με τη βαλίτσα του ταξιδευτή και σύνθημα τα βιβλία γέφυρες του κόσμου, βιαζόμαστε….

Βιαζόμαστε να γνωρίσουμε τόπους άλλους … μακρινούς … με άλλους πολιτισμούς και σε άλλες εποχές ….
Βιαζόμαστε για «λάφυρα … αναμνηστικά»...
Βιαζόμαστε να προλάβουμε γιατί τα ταξίδια του ΝΟΥ είναι πολλά και ατέλειωτα …

 

Στόχος του σημερινού εργαστηρίου είναι τα παιδιά ξεφυλλίζοντας βιβλία να ταξιδέψουν πάνω στη γη. Να ταξιδέψουν μέσα στα βιβλία. Γιατί τα βιβλία είναι παράθυρα απ’ όπου βλέπουμε τον κόσμο. Για να δούμε πόσο μακριά φτάνει ο κόσμος, και πόσο μικρός μπορεί να γίνει…

 

Δημιουργός εργαστηρίου: Μαρία Παπαγιάννη Συγγραφέας – Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη


Εμψυχωτής εργαστηρίου: Νίκη Γαλάνη, εθελόντρια.

 

 

για φαντασου1

 

για φαντασου2

 

για φαντασου3

 

για φαντασου5

 

για φαντασου4

 

 

 

5/12/2019, «Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη», κάθε Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στον χώρο της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου.

«Με το μωρό μου στη Βιβλιοθήκη»

 

Με αγκαλιά το μωρό σας ελάτε στη βιβλιοθήκη!

 

Ένας υπέροχος χώρος και πολλά βιβλία για τους μικρούς θησαυρούς σας!

 

Το διάβασμα στα μωρά αποτελεί έναν υπέροχο τρόπο χαλάρωσης, εξαιρετικά ωφέλιμο για την ανάπτυξη του παιδιού σας καθώς είναι συνυφασμένο με την αγκαλιά, τη ζεστασιά και τη διασκέδαση!
Για γονείς και μωρά από μηνών έως και 3,5 ετών.

 

Κάθε Δευτέρα και ώρα 6.30 μ.μ. στον χώρο της Παιδικής - Εφηβικής Βιβλιοθήκης Δημοτικού Κήπου, οι γονείς με τα μωρά τους θα έχουν την ευκαιρία να διαβάσουν, να χορέψουν, να τραγουδήσουν, να ακούσουν παραμύθια και... ό,τι άλλο σκαρφιστούμε!

 

μωρο1

 

 

3/12/2019, Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Ζωής Δαμοπούλου, «Το ντροπαλό οκάπι», το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

Το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 , στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, είχαν την ευκαιρία μικροί και μεγάλοι να γνωρίσουν το ντροπαλό οκάπι...

 

Ένα παραμύθι που αναδεικνύει αριστοτεχνικά, τις αρετές της αυτοπεποίθησης, του αλτρουισμού και της αποδοχής της διαφορετικότητας!

 

Για το βιβλίο της Ζωής Δαμοπούλου,


μίλησαν:
Η Ιωάννα Φαντζίκη Συμβουλευτική Ψυχολόγος και η Δήμητρα Μαραγκουδάκη Ειδική Παιδαγωγός.


Την αφήγηση πραγματοποίησε η θεατρολόγος, Ρούλα Τατσοπούλου.

 

 

δαμοπουλου1

 

δαμοπουλου2

 

δαμοπουλου4

 

δαμοπουλου5

 

 

3/12/2019, Κάλυψη 2 κενών θέσεων ΤΕ Βιβλιοθηκονόμων με μετάταξη στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

Κινητικότητα -Δημόσιο: Ξεκίνησε η υποβολή αιτήσεων για μετατάξεις & αποσπάσεις υπαλλήλων.

 

Ξεκινά σήμερα Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019 η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για όσους δημοσίους υπαλλήλους επιθυμούν την μετάταξη τους σε κενή οργανική θέση ή/και την απόσπαση τους για προσωρινή κάλυψη αναγκών σε δημόσιους οργανισμούς.

 

Η διαδικασία θα ολοκληρωθεί στις 17η Δεκεμβρίου 2019.

 

http://www.apografi.gov.gr/

 

 

κινητικοτητα

 

 

 

 

 

Περισσότερα Άρθρα...

 1. 3/12/2019, Παρουσιάστηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη το βιβλίο του Γιάννη Μακριδάκη με τίτλο "Οι βάρδιες των πουλιών"
 2. 28/11/2019, Παρουσίαση του νέου βιβλίου του Γιάννη Μακριδάκη με τίτλο "Οι βάρδιες των πουλιών", τη Δευτέρα 2 Δεκεμβρίου 2019 και ώρα 8 μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων (Υψηλαντών 30)
 3. 28/11/2019, Παρουσίαση του βιβλίου της Ζωής Δαμοπούλου, «Το ντροπαλό οκάπι», το Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 11.30 το πρωί, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.
 4. 21/11/2019, Πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση με θέμα: "Η ψυχική υγεία στην εφηβεία" σε συνεργασία με τον Φορέα Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Ξένιος Ζευς, στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Κήπου.
 5. 20/11/2019, Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων, η ημερίδα με θέμα: «Χαμένοι» στη μετάφραση…
 6. 14/11/2019, "Ένα βιβλίο για ανταλλαγή", Ο Δήμος Χανίων επέλεξε τον αύλιο χώρο του Δημαρχείου για να φιλοξενήσει την "Ανταλλακτική Βιβλιοθήκη"
 7. 29/10/2019, Χειμερινό Ωράριο Βιβλιοθηκών Δήμου Χανίων
 8. 29/10/2019, Εκδήλωση με τίτλο: "Χαμένοι" στη μετάφραση… τη Δευτέρα 4 Νοεμβρίου 2019 και ώρα 6.30 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων
 9. 17/10/2019, Συμμετοχή της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο 25ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ακαδημαϊκών Βιβλιοθηκών.
 10. 15/10/2019, Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία το τριήμερο εκδηλώσεων αφιερωμένο στον πολιτισμό του Ιράν.
 11. 14/10/2019, Εργαστήρι Θεατρικού Παιχνιδιού για παιδιά Δημοτικού, στην Παιδική - Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.
 12. 9/10/2019, «Μιλάμε με ειδικούς για θέματα παιδιών». Πρόγραμμα για γονείς και παιδιά σε συνεργασία με τις Τοπικές Μονάδες Υγείας Χανίων (ΤΟΜΥ) στην Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.
 13. 4/10/2019, Βράβευση των εθελοντών της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019
 14. 1/10/2019, Εκδήλωση για τους εθελοντές της Καλοκαιρινής Εκστρατείας Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2019, την Πέμπτη 3 Οκτωβρίου 2019, στις 20.30, στο χώρο του Καφέ «Κήπος»
 15. 30/9/2019, «Το Ιράν και η Ελλάδα, από τα βάθη της ιστορίας έως σήμερα- γνωριμία με τον πολιτισμό και την τέχνη του Ιράν», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO