6/3/2020, «Στο δρόμο του μεταξιού…», στα πλαίσια του προγράμματος φιλαναγνωσίας για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.

Το μετάξι, με την πανάρχαιη ιστορία του… Βιβλία, φωτογραφικό υλικό, videos, κουκούλια, χειροτεχνήματα, χάρτες κι ένας πάνινος μεταξοσκώληκας απλώθηκαν σε μεταξωτό πανί για τα παιδιά… της Γ΄ τάξης του 11ου Δ.Σ. Χανίων, του 2ου Δ.Σ. Μουρνιών, του 4ου Δ.Σ. Χανίων και των Εκπαιδευτηρίων Θεοδωρόπουλου καθώς και για τα παιδιά της Α΄- Β΄- και Γ΄τάξης του Δ.Σ. Φρε και του Δ.Σ. Καντάνου, που επισκέφθηκαν τη βιβλιοθήκη μας με τις δασκάλες τους.

 

Ξετυλίγοντας το κόκκινο κουβάρι, μέσα από μύθους ταξιδέψαμε στην Κίνα, συναντήσαμε τον… ΄΄Γιο του Ουρανού΄΄ τον μεταξοσκώληκα και γυρίσαμε πίσω στη χώρα μας παίρνοντας τον περίφημο δρόμο του μεταξιού…

 

Και μετά...συζήτηση, ερωτήματα, συμπεράσματα, αστεία...γύρω από αυτό το μικρό θαύμα της φύσης. Αλλά και χάρτινα φύλλα μουριάς γεμάτα λέξεις μεταξωτές που χαϊδεύουν τ’ αυτιά.

 

Ευχαριστούμε από καρδιάς το κατάστημα Μεταξωτά Σουφλίου Μπουρουλίτη στην παλιά πόλη των Χανίων που μας έδωσε πολύτιμες πληροφορίες , μας χάρισε κουκούλια και μας δάνεισε τον υπέροχο πάνινο μεταξοσκώληκα, μασκότ του προγράμματος!

 

Προγράμματα φιλαναγνωσίας για μαθητές Α/θμιας εκπαίδευσης στην Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου Χανίων.


«Στο δρόμο του μεταξιού…»


Ταξιδεύουμε μέσα από βιβλία και εικόνες από την Κίνα έως τη Μεσόγειο... και ακολουθούμε τον μεταξοσκώληκα στο ταξίδι του μέχρι τη μεταξωτή κλωστή…

 

Για παιδιά Γ΄ & Δ΄ Δημοτικού.

 

δρομος μεταξιου1

 

δρομος μεταξιου2

 

δρομος μεταξιου3

 

δρομος μεταξιου4

 

 

δρομος μεταξιου5

 

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO