22/4/2016, Γίνε Εθελοντής στην «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας για Παιδιά» της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων καλεί όλους τους εθελοντές που θέλουν να λάβουν μέρος στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας για παιδιά, την Πέμπτη 5 Μαϊου 2016 και ώρα 3μ.μ. στο χώρο της (Υψηλαντών 30) να σηζητήσουμε το πρόγραμμα για να οργανώσουμε ένα διασκεδαστικό και δημιουργικό καλοκαίρι για τους μικρούς μας φίλους!


Θα χαρούμε πολύ να σας έχουμε δίπλα μας!!!

    

Ξεκίνησε η προετοιμασία από πλευράς Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων για την οργάνωση και διαχείριση της πανελλαδικής καλοκαιρινής εκστρατείας Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας που θα «τρέξει» - για πέμπτη συνεχή χρονιά - στις Παιδικές Βιβλιοθήκες του Δήμου Χανίων για παιδιά, με τίτλο: «Προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας - Καλοκαιρινή εκστρατεία 2016» σε συνεργασία με την Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδος και τις υπόλοιπες Βιβλιοθήκες του δικτύου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, έχοντας την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

 


Στο πλαίσιο της Καλοκαιρινής εκστρατείας, που φέτος έχει θέμα: «Γίνε εξερευνητής του κόσμου», η Δημοτική Βιβλιοθήκη των Χανίων σας προσκαλεί να υποστηρίξετε την υλοποίηση της δημιουργικής αυτής πρωτοβουλίας, ως εθελοντές, προσφέροντας την καλή σας διάθεση και τις δεξιότητές σας.


Σας καλούμε να πάρετε μέρος σ’ ένα παιχνίδι που θα διαρκέσει από 15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου 2016 και που θα αναδείξει τη Βιβλιοθήκη μας στον πιο κατάλληλο τόπο για να ξεκινήσουν τα παιδιά την εξερεύνηση και να ανακηρυχθούν σε δεινούς εξερευνητές του κόσμου!

 


Δεν απαιτούνται γνώσεις, σπουδές ή προϋπηρεσία, μόνο η διάθεση να αφιερώσουμε όλοι λίγο από τον ελεύθερο χρόνο μας για να προσφέρουμε εθελοντικά στα παιδιά μας ένα ευφάνταστο, δημιουργικό και διασκεδαστικό καλοκαίρι!


Σχετικές πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο της Δημοτικής Βιβλιοθήκη Χανίων: 28213-41662 (Προϊσταμένη κα Βιβή Χουδαλάκη) και μέσω e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

εκστρατεια 2016 1

11/4/2016, Η Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων!

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ( 23 Απριλίου) ο Δήμος Χανίων & η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη σας καλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ - που θα έχουμε τη χαρά να παρευρίσκετε μαζί μας- την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης, Υψηλαντών 30.

 

Για το έργο της ποιήτριας θα μιλήσουν:


- Σ.Ν. Φιλιππίδης, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, Παν/μιο Κρήτης.
  Τίτλος ομιλίας: «Για μια ανάγνωση της ποίησης της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ».

 

- Θέμης Ροδαμίτης, Καλλιτεχνικός Δ/ντης φεστιβάλ Τήνου.
  Τίτλος ομιλίας: «Σώμα και έρωτας στην ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ»

 

Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη

 

Οι μουσικοί Γιάννης Κατσικανδαράκης και Μάκης Καραδέλογλου, θα παίξουν πιανίκα και κιθάρα και θα τραγουδήσουν τραγούδια γνωστών συνθετών.

 

ρουκ 2

4/4/2016, Εκδήλωση αφιερωμένη στην ποιήτρια Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου ( 23 Απριλίου) ο Δήμος Χανίων & η Δημοτική Βιβλιοθήκη, σε συνεργασία με τις εκδόσεις Καστανιώτη σας καλούν στην εκδήλωση παρουσίασης του έργου της μεγάλης Ελληνίδας ποιήτριας Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Απριλίου 2016 και ώρα 7.30μ.μ. στο χώρο της Βιβλιοθήκης, Υψηλαντών 30.


Για το έργο της ποιήτριας θα μιλήσουν:


Σ.Ν. Φιλιππίδης, Ομότιμος Καθηγητής, Τμήμα Φιλολογίας, Παν/μιο Κρήτης.

Τίτλος ομιλίας: «Για μια ανάγνωση της ποίησης της Κατερίνας Αγγελάκη- Ρουκ».


Θέμης Ροδαμίτης, Καλλιτεχνικός Δ/ντης φεστιβάλ Τήνου.

Τίτλος ομιλίας: «Σώμα και έρωτας στην ποίηση της Κατερίνας Αγγελάκη-Ρουκ»


Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Δέσποινα Πολλαναγνωστάκη


Ο μουσικός Γιάννης Κατσικανδαράκης θα ερμηνεύσει τραγούδια γνωστών συνθετών στο πιάνο.

 

Ρουκ

4/4/2016, Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου στις Βιβλιοθήκες του Δήμου.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων γιόρτασε και φέτος την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου (2 Απριλίου) με τριήμερες εκδηλώσεις, αφιερωμένες στα παιδιά, στους εφήβους και στους εκπαιδευτικούς, με καλεσμένους συγγραφείς τον Μάνο Κοντολέων και την Άννα Κοντολέων.


Οι δράσεις έφεραν τίτλο: «Διαβάζω σημαίνει γνωρίζω τον άλλον» και πραγματοποιήθηκαν σε συνεργασία με τις εκδόσεις Πατάκη και τη σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων, Αθηνά Ντούλια.


Αναλυτικά:


Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016 το πρωί η συγγραφέας, μεταφράστρια και θεατρολόγος Άννα Κοντολέων συνάντησε τους μαθητές του 3ου Δημοτικού Σχολείου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.


Την Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016 στις 9:00 το πρωί, με προσκεκλημένη τη συγγραφέα Άννα Κοντολέων, η Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Σούδας υποδέχεται τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Παζινού και στις 11:00 η Άννα Κοντολέων συναντά τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Βαρυπέτρου, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού.


Την Παρασκευή 1 Απριλίου 2016, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων

• το πρωί, οι έφηβοι του Γενικού Λυκείου Ελ. Βενιζέλου και του 1ου Λυκείου Χανίων συναντούν τους συγγραφείς Μάνο Κοντολέων και Άννα Κοντολέων. Σε μια υπέροχη συζήτηση όλο ζωντάνια, οι δύο συγγραφείς προσέγγισαν διαδραστικά θεματικές και προβληματισμούς που πραγματεύονται στα βιβλία τους και έθεσαν τη βάση για μια κουβέντα μεταξύ μαθητών από διαφορετικά σχολεία, με σκοπό να τους βοηθήσουν να ανακαλύψουν το πώς μέσα από τα βιβλία «γνωρίζω τον άλλον».


• το απόγευμα, σε συνεργασία με τη σχολική σύμβουλο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων κα Αθηνά Ντούλια, ο συγγραφέας Μάνος Κοντολέων συνάντησε τους εκπαιδευτικούς της πόλης μας και συζήτησε για το πώς μπορούμε να κατανοούμε καλύτερα την καθημερινότητα και τη σχέση μας με τους άλλους μέσα από τα βιβλία. Για το πώς η λογοτεχνία μπορεί να δημιουργήσει μαγικές γέφυρες επικοινωνίας μεταξύ δασκάλων και μαθητών.


Στο πρόγραμμα συμμετείχαν πάνω από 125 μαθητές και 68 εκπαιδευτικοί. Για άλλη μία χρονιά οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου που οργάνωσε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ολοκληρώθηκαν με μεγάλη επιτυχία.


Ευχαριστούμε τους εξαίρετους συγγραφείς, για τις εποικοδομητικές συναντήσεις με τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς, τις εκδόσεις Πατάκη και τη σχολική σύμβουλο Αθηνά Ντούλια και ας ευχηθούμε όλοι μαζί να συνεργαζόμαστε για τη διάδοση του Παιδικού Βιβλίου και της φιλαναγνωσίας.

 

Κοντολεων2

 

Κοντολεων1

 

κοντολεων6

 

κοντολεων4

 

κοντολεων5

18/12/2015, Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg παρουσιάζουν την εκδήλωση: "Πεσσόα και σία: εταιρεία ετερωνύμων".

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με τις εκδόσεις Gutenberg με αφορμή τα 80 έτη από το θάνατο του Πορτογάλου ποιητή και συγγραφέα Φερνάντο Πεσσόα, σας καλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση: "Πεσσόα και σία: εταιρεία ετερωνύμων" την Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 7.30μ.μ. που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο της , Υψηλαντών 30.


Η μεταφράστρια των έργων του Μαρία Παπαδήμα θα μιλήσει για τη ζωή και το έργο του, ο ποιητής Λεωνίδας Κακάρογλου θα προλογίσει και η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Χανίων Βαρβάρα Περράκη θα σχολιάσει και θα απαγγείλει ποιήματα του.


Στο τέλος της εκδήλωσης θα προβληθεί η ταινία: «Όταν ο Καβάφης συνάντησε τον Πεσσόα» σε σκηνοθεσία Στέλιου Χαραλαμπόπουλου.


Σας περιμένουμε!

 

pessoa1

Τι είναι το Media Lab


Media LAb Logo

Πως έχεις σκεφτεί τη Βιβλιοθήκη του μέλλοντος; Τι θα ήθελες να κάνεις μέσα σε μια σύγχρονη Βιβλιοθήκη; Ποιος είναι ο ρόλος της Βιβλιοθήκης σήμερα και ποιες ανάγκες της τοπικής κοινωνίας καλείται να καλύψει;

Σε όλα αυτά τα ερωτήματα καλείται να απαντήσει ο νέος χώρος που δημιουργήθηκε στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων – με τη συνεργασία του Δήμου Χανίων και του Future Library - με την ονομασία “MEDIA Lab”, προσδοκώντας να αποτελέσει ένα ελκυστικό και άνετο χώρο δημιουργικότητας, καινοτομίας και πρόσβασης στο Διαδίκτυο

Το MEDIA Lab, που έχει σχεδιαστεί με την υποστήριξη της Google, σε συνεργασία με το Aarhus City Library και το Mozilla Foundation και υποστηρίζεται αποκλειστικά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος και το Future Library, είναι το ιδανικό “στέκι” για τους εφήβους, τους μαθητές, τους φοιτητές, τους νέους επαγγελματίες, τους ανέργους και όλους τους χρήστες της βιβλιοθήκης, με ποιοτικές υπηρεσίες που δίνουν έμφαση στην ανάπτυξη και έκφραση της δημιουργικότητας.

Με όχημα τις νέες τεχνολογίες, ποικίλες δράσεις  θα αναπτύσσονται και θα υλοποιούνται με στόχο την προώθηση της άτυπης μάθησης, της καινοτομίας και της κοινωνικής δικτύωσης. Συνεργατικοί χώροι συναντήσεων, ανάγνωσης, χαλάρωσης, πλοήγησης στο διαδίκτυο μέχρι και studio, όπου μπορεί κανείς να κάνει ηχογράφηση, να επεξεργαστεί και να δημιουργήσει το δικό του βίντεο, συνθέτουν μια τελείως διαφορετική εκδοχή, αυτή της σύγχρονης βιβλιοθήκης, που οραματίστηκε και υλοποιεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων το Future Library και η Δημοτική Αρχή των Χανίων, μέσω του Media Lab.

Δημιουργώ, μαθαίνω, παίζω, χαλαρώνω, μοιράζομαι είναι οι πέντε λέξεις που περιγράφουν το πνεύμα του νέου αυτού χώρου.

  • Διαβάστε περισσότερα για το Media Lab ΕΔΩ
  • Διαβάστε το Δελτίο Τύπου του Δήμου Χανίων για την έναρξη λειτουργίας του Media Lab στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων ΕΔΩ 
  • Δείτε τη σελίδα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων στο Facebook ΕΔΩ

Μαραθώνιος Δημιουργικότητας

Την Παρασκευή 6 και το Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013 ξεκινά η λειτουργία του MEDIA Lab στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων μ’ ένα διήμερο Μαραθώνιο Δημιουργικότητας, όπου από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ, το κοινό της Βιβλιοθήκης θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τις δυνατότητες χρήσης του νέου χώρου, του σύγχρονου εξοπλισμού και του βιβλιακού του υλικού.           

18 ποικίλες δράσεις για νέους κάθε ηλικίας θα λάβουν χώρα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη μέσα από ένα πρόγραμμα γεμάτο εκπλήξεις, όπου οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία:

  • να «κατέβουν 100 μέτρα κάτω από τη γη» στα υπόγεια του CERN,
  • να ανακαλύψουν τις δυνατότητες που έχει ένα music studio με εργαστήρια που θα κάνουν μουσικοί παραγωγοί,
  • να στήσουν ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο,
  • να εκπέμψουν ζωντανά από τις συχνότητες των βιβλιοθηκών,
  • να μυηθούν στον κόσμο του You Tube και τoυ Google Site,
  • να γιορτάσουν το άνοιγμα του media lab με βραδιές μουσικής και χορού από παραδοσιακή μουσική μέχρι και Jazz!

 Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων του Μαραθώνιου Δημιουργικότητας  ΕΔΩ 

Δηλώστε έγκαιρα τη συμμετοχή σας στις δράσεις στο τηλ.: 28213 41662-3

 και στο email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη.

Media Lab

Media Lab

«ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ MEDIA LAB»

 

ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΔΩ

Για ποιον είναι (Gen Y)

Το MEDIA Lab δίνει λύσεις και διεξόδους κυρίως σε εφήβους, μαθητές, φοιτητές, νέους επαγγελματίες και ανέργους, προσφέροντας υπηρεσίες που έχουν ως επίκεντρο την ανάπτυξη της δημιουργικότητάς τους.

Τι συμβαίνει με τη γενιά Generation Y; Τι είναι το Youth Engagement και το Mentoring; Πως μιλάμε την “ίδια γλώσσα” με τους νέους από κοντά ή στα social media; Τι ενδιαφέρει τη νεολαία;

Ο βιβλιοθηκονόμοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων απαντούν σε αυτές τις προκλήσεις και προσελκύουν τους δημιουργικούς ανθρώπους της πόλης μας. 

 

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO