Σεμινάρια

20/1/2016, Σεμινάριο «Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου» στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Ξεκίνησε την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016, στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, το σεμινάριο με θέμα :«Τοπική κοινότητα μάθησης: Λέσχη κινηματογράφου» με τον εκπαιδευτή Κώστα Νταντινάκη, μία συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Δήμου Χανίων.

 

Η ύλη του σεμιναρίου θα διδαχτεί μέσα από τις παρακάτω οκτώ ενότητες:


1) Η κινηματογραφική αφήγηση (τεχνικές αφήγησης, το σενάριο,)
2) Το κινηματογραφικό κάδρο (η σύνθεση, το ύφος, βασικές αρχές σκηνοθεσίας).
3) Εικαστικά εργαλεία και τεχνικές (η γωνία λήψης, το βάθος πεδίου, η προοπτική, ο φωτισμός).
4) Το χρώμα (φυσικές και αισθητικές παράμετροι, σκηνικά και κοστούμια).
5) Χτίζοντας τον χρόνο (πλάνο και σκηνή, το ντεκουπάζ) .
6) Ο ήχος (ενδοαφηγηματικός και εξωαφηγηματικός ήχος, η μουσική).
7) Το μοντάζ (μοντάζ και ρυθμός, τα είδη μοντάζ).
8) Το ντοκιμαντέρ (κινηματογράφος και πραγματικότητα, όρια ντοκιμαντέρ και μυθοπλασίας).

 

Συγχρόνως, με αφορμή την προβολή αποσπασμάτων από ταινίες του διεθνούς αλλά και του ελληνικού κινηματογράφου, θα διδάσκεται συνοπτικά η ιστορία της 7ης Τέχνης (τα ρεύματα, τα κινήματα, οι σχολές).

 

Ο Κώστας Νταντινάκης είναι πτυχιούχος του τμήματος κινηματογράφου της φιλοσοφικής σχολής του πανεπιστημίου Paris 8 , με μεταπτυχιακό στις κινηματογραφικές διασκευές από το θέατρο στο πανεπιστήμιο Paris 3 όπου και υποστήριξε την διδακτορική του διατριβή. Έχει πραγματοποιήσει, μεταξύ άλλων ταινιών, δέκα ντοκιμαντέρ μεγάλου μήκους τα οποία παρουσίασε στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης και στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

 

νταντινακης

12/1/2016, Σεμινάριο "Ιστορία της Τέχνης" στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Το σεμινάριο "Ιστορία της Τέχνης" ξεκίνησε τη Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016 στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Σκοπός του σεμιναρίου είναι οι εκπαιδευόμενοι να έρθουν σε επαφή με τα φαινόμενα του πολιτισμού, των τεχνών και της καλλιτεχνικής δημιουργίας όπως έχει εξελιχθεί από την «αρχή της ανθρώπινης ιστορίας» ως σήμερα.

 

Οι στόχοι της ενότητας είναι:


-η γνωριμία των εκπαιδευόμενων με την καλλιτεχνική δημιουργία (δια μέσου των αιώνων)


-η δυνατότητα να μπορούν να προσλάβουν τα μηνύματα και τα σύμβολα όπως τα χρησιμοποιούν οι δημιουργοί τους για να επικοινωνήσουν με το κοινό


-η δυνατότητα οι εκπαιδευόμενοι να προσεγγίσουν την καλλιτεχνική δημιουργία, με τη σύγχρονη επιστημονική οπτική, αφού όπως αναφέρεται και στο εκπαιδευτικό υλικό «Ζούμε σήμερα μοναδικές στιγμές. Το τέλος της τέχνης μοιάζει να είναι τόσο υπαρκτό και τόσο κοντινό !»

 

Με τη Μάγια Σπανουδάκη.

 

Μια συνεργασία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων με το Τμήμα Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων.

 

 

ιστορια τεχνης

3/10/2015, Σεμινάρια για ενήλικες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων προγραμματίζει τα παρακάτω σεμινάρια για ενήλικες και σας καλεί να δηλώσετε συμμετοχή γι αυτό που σας ενδιαφέρει.


Εγγραφές: Από Δευτέρα 5 Οκτωβρίου έως Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015.


Δηλώσεις συμμετοχής τηλ. 2821 3 41662


Υπεύθυνη προγράμματος: Αφροδίτη Καραντωνάκη, Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.


1. Εισαγωγή στο περιβάλλον των Windows


Ποτέ δεν είναι αργά για να ανακαλύψετε τον μαγικό κόσμο των υπολογιστών!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνει εβδομαδιαίο σεμινάριο εκμάθησης υπολογιστών για αρχάριους ενήλικες, που θέλουν να μάθουν βασικό χειρισμό Η/Υ στο περιβάλλον των Windows. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χειρίζονται:
-απλές εφαρμογές των Windows,
-να ελέγχουν στοιχειώδεις παραμέτρους του λειτουργικού (δημιουργία φακέλων, αναζήτηση αρχείων, κ.α.),
-να δημιουργούν και να διαχειρίζονται το δικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και να
- περιηγούνται με ασφάλεια στο διαδίκτυο.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστές που φέρουν Windows 7, καθημερινά από τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.


2. Εισαγωγή στο περιβάλλον των Windows


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων διοργανώνει εβδομαδιαίο σεμινάριο εκμάθησης υπολογιστών για ενήλικες μεσαίου επιπέδου, που θέλουν να μάθουν περισσότερα για χειρισμό Η/Υ στο περιβάλλον των Windows. Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν:
- να χειρίζονται εφαρμογές των Windows,
- να εκτελούν βασική επεξεργασία βίντεο-εικόνας
-να διαχειρίζονται το δικό τους ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
- να χρησιμοποιούν χρήσιμες δωρεάν διαδικτυακές εφαρμογές.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστές που φέρουν Windows 7, καθημερινά από τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.
Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας λόγω περιορισμένων θέσεων.


3. Φτιάξε το δικό σου video clip


Τώρα μπορείς να φτιάξεις κι εσύ το δικό σου video clip!
Η Δημοτική Βιβλιοθήκη διοργανώνει στο χώρο του Music Studio, εβδομαδιαίο σεμινάριο δημιουργίας video clip, ποικίλης θεματολογίας (μουσικό βίντεο, photo video, βιντεο-παρουσίαση, ταινία μικρού μήκους, trailer, κ.α.) με τη χρήση του Final Cut Pro X, αλλά και άλλων συμπληρωματικών εφαρμογών.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν βασικές τεχνικές επεξεργασίας βίντεο (montage, trimming, applying transistions & FXs, audio editing, κ.α.) σε υλικό που (προαιρετικά) οι ίδιοι θα φέρουν μαζί τους κατά την έναρξη του σεμιναρίου.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστή iMac, καθημερινά από τη Δευτέρα 26 Οκτωβρίου έως και την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.


4. Γνωριμία με το λειτουργικό MacOS


Γνωρίστε το λειτουργικό MacOS και ανακαλύψτε τις νέες δυνατότητες που σας προσφέρονται τόσο σε επίπεδο εφαρμογών, όσο και διαδικτύου.
Με την ολοκλήρωση του σεμιναρίου, οι συμμετέχοντες θα μπορούν να διαχειρίζονται
-τα βασικά μενού του λειτουργικού,
-να ελέγχουν τις κεντρικές ρυθμίσεις του υπολογιστή, κ.α.
Η διδασκαλία θα πραγματοποιηθεί σε υπολογιστή iMAc, καθημερινά από τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου έως και την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 2μ.μ.-3.30μ.μ. στο χώρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίωνστον χώρο του Music Studio της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων

18/9/2015, "Ολοκλήρωση 2ου σεμιναρίου: "Εισαγωγή στο περιβάλλον Cubase".

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 2ο σεμινάριο «Εισαγωγή στο περιβάλλον του Cubase» που πραγματοποίησε η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για ηλικίες 16 και άνω.

 

Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διάρκειας 10 ωρών (κύκλος 5 συναντήσεων), είχε σκοπό να εισάγει τους ενδιαφερόμενους (μουσικούς και μη) στο περιβάλλον και στις δυνατότητες του Cubase.


Το περιεχόμενο του προγράμματος στόχευε στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές τεχνικές ηχογράφησης και μίξης, που θα τους βοηθούσαν να δημιουργήσουν ένα μουσικό προϊόν της αρεσκείας τους.

 

Η διδασκαλία των 5 ενοτήτων ξεκίνησε τη Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015 στο Εργαστήρι Πολυμέσων Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και περιελάμβανε διαλέξεις δια ζώσης, πρακτική εξάσκηση και συνοδευτικό υλικό σε μορφή pdf.

 

Υπεύθυνη προγράμματος: Αφροδίτη Καραντωνάκη, Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.

 

cubaseA

 

cubaseB

 

cubaseG

28/8/2015, Δημοτική Βιβλιοθήκη : Σεμινάριο για έφηβους και ενήλικες "Εισαγωγή στο Περιβάλλον του Cubase"

Σεμινάριο για έφηβους & ενήλικες: Εισαγωγή στο περιβάλλον του Cubase.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση του σεμιναρίου “Εισαγωγή στο περιβάλλον του Cubase”, ξεκινά 2ο κύκλο και σας καλεί να εκφραστείτε δημιουργικά μέσω της μουσικής, μαθαίνοντας να ηχογραφείτε και να χρησιμοποιείτε τα βασικά ψηφιακά εργαλεία που σας προσφέρει το Cubase.


Πειραματιστείτε με προηχογραφημένο υλικό, αλλά και με υλικό που θα δημιουργήσετε οι ίδιοι μέσω του λογισμικού Cubase και άλλων βοηθητικών εφαρμογών.


Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διάρκειας 10 ωρών (κύκλος 5 συναντήσεων), έχει σκοπό να εισάγει τους ενδιαφερόμενους (μουσικούς και μη) στο περιβάλλον και στις δυνατότητες του Cubase.


Το περιεχόμενο του προγράμματος στοχεύει στην εξοικείωση των συμμετεχόντων με τις βασικές τεχνικές ηχογράφησης και μίξης, που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό προϊόν της αρεσκείας τους.


Η διδασκαλία των 5 ενοτήτων θα πραγματοποιηθεί στο Εργαστήρι Πολυμέσων Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και περιλαμβάνει διαλέξεις δια ζώσης, πρακτική εξάσκηση και συνοδευτικό υλικό σε μορφή pdf.


Η διδασκαλία των 5 ενοτήτων θα ξεκινήσει Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015, στο Εργαστήρι Πολυμέσων Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και περιλαμβάνει διαλέξεις δια ζώσης, πρακτική εξάσκηση και συνοδευτικό υλικό σε μορφή pdf.


Υπεύθυνη προγράμματος: Αφροδίτη Καραντωνάκη, Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής
Εγγραφές: Από Δευτέρα 31 Αυγούστου έως Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2015.
Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
τηλ. 2821 3 41662
Ηλικία: 16+

 

 

 cubase

31/7/2015, "Εισαγωγή στο περιβάλλον του Cubase". Σεμινάρια για έφηβους και ενήλικες στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σας καλεί να γνωρίσετε τις στοιχειώδεις αρχές της ηχοληψίας, και να ξεδιπλώσετε τη μουσική σας δημιουργικότητα μαθαίνοντας να ηχογραφείτε και να επεξεργάζεστε μουσικό υλικό, χρησιμοποιώντας τα βασικά ψηφιακά εργαλεία που σας προσφέρει το Cubase. Πειραματιστείτε με προ-ηχογραφημένο υλικό, αλλά και με υλικό που θα δημιουργήσετε οι ίδιοι μέσω του προγράμματος Cubase και άλλων βοηθητικών εφαρμογών.


Σκοπός: Το εκπαιδευτικό αυτό πρόγραμμα διάρκειας 10 ωρών (κύκλος 5 συναντήσεων), έχει σκοπό να εισάγει τους έφηβους (μουσικούς και μη) στο περιβάλλον και στις δυνατότητες του Cubase. Το περιεχόμενο του προγράμματος στοχεύει στην εξοικείωση των εκπαιδευομένων με τις βασικές τεχνικές ηχογράφησης και μίξης, που θα τους βοηθήσουν να δημιουργήσουν ένα μουσικό προϊόν της αρεσκείας τους.


Η διδασκαλία των 5 ενοτήτων θα ξεκινήσει Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015, στο Εργαστήρι Πολυμέσων (Media Lab) της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων και περιλαμβάνει διαλέξεις δια ζώσης, πρακτική εξάσκηση και συνοδευτικό υλικό σε μορφή pdf.


Υπεύθυνη προγράμματος: Αφροδίτη Καραντωνάκη, Μηχανικός Μουσικής Τεχνολογίας & Ακουστικής.


Εγγραφές: Για έφηβους και ενήλικες: Από Δευτέρα 3 Αυγούστου έως Δευτέρα 10 Αυγούστου 2015.


Δηλώσεις συμμετοχής: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.">
τηλ. 2821 3 41662-3

 

music studio

25/4/2015, Ξεκίνησε το σεμινάριο με θέμα: «Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία » στο χώρο του Media Lab με την εκπαιδεύτρια Αναγνωστάκη Κατερίνα.

Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία

 

Ξεκίνησε την Παρασκευή 24 Απριλίου 2015 και ώρα 3μ.μ.στο χώρο του Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, το σεμινάριο με θέμα :«Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία » με την εκπαιδεύτρια Αναγνωστάκη Κατερίνα.

Το μάθημα της Τοπικής Ιστορίας συγκροτείται πάνω στον άξονα της ιστορίας της Κρήτης, την οποία αναγνωρίζουμε ως την ελάχιστη γεωγραφική ενότητα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο αυτής της σύντομης, 25ωρης, ιστορικής επισκόπησης.
Το μάθημα διατρέχει την ιστορία του νησιού από την περίοδο που υπάρχουν δείγματα υλικού πολιτισμού και έως τα μέσα του 20ού αιώνα.
Σκοπός δεν είναι να εξαντληθεί η παρουσίαση ιστορικών πληροφοριών, αλλά να γίνουν αντιληπτοί στοιχειώδεις συσχετισμοί και παράγοντες που προωθούν την ιστορική εξέλιξη.
Ταυτόχρονα, επιδιώκεται η οπτικοποίηση της ιστορίας αυτής, μέσα από τα πλούσια τεκμήρια υλικού πολιτισμού που υπάρχουν στην πόλη των Χανίων με περιπάτους, οπτικοακουστικό υλικό, αρχειακά στοιχεία.

 

topiki istoria

 

24/3/2015, Σεμινάρια στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

 

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ανταποκρινόμενη στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κοινού της και σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, πραγματοποιεί για τους αναγνώστες της – και όχι μόνο, σεμινάρια στο χώρο του Media Lab της Βιβλιοθήκης.

 

Τα σεμινάρια, τα οποία θα γίνονται εκ περιτροπής, ξεκίνησαν το μήνα Νοέμβριο, ενώ έχουν ολοκληρωθεί με επιτυχία τα παρακάτω:

 

- "Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων" (25 ώρες), με τον αρχιτέκτονα Μανώλη Σέγκο.

 

- "Νέες Τεχνολογίες: Δημιουργία Ιστοσελίδας”, (50 ώρες), με τον καθηγητή πληροφορικής, Γιάννη Κουρκουνάκη.

 

- "Γλώσσα & Επικοινωνία: Ισπανικά για τον τουρισμό", (25 ώρες), με την εκπαιδεύτρια, Βελονάκη Χαρούλα.

 

Στις 26 Μαρτίου 2015 ξεκινά το σεμινάριο με τίτλο "Πολιτισμός και τέχνη: Φωτογραφία", διάρκειας 25 ωρών, με τον Ιωσήφ Βατσάκη, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη 3-5 μ.μ.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου.

 

Στη διάρκεια των μαθημάτων θα παρατεθούν αρχικά όλες οι θεωρητικές αρχές.
Στόχος η κατανόηση των αρχών, η πρόσληψη των σταδίων για σωστή απεικόνιση. Ενδιάμεσα από τις ενότητες θα ανατεθούν ατομικές ασκήσεις με στόχο την κατανόηση των βασικών φωτογραφικών αρχών με παρουσιάσεις και εξωτερικές λήψεις.

 


EΙΣΑΓΩΓΗ-ΓΝΩΡΙΜΙΑ-ΜΑΘΗΣΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ

 

1η ενότητα:
ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ
Μερικές σημαντικές στιγμές από την αρχή και την εξέλιξη της φωτογραφίας/ Η φωτογραφία ως τέχνη
ΟΙ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΝΔΕΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ
Επαγγέλματα / εργασίες / τομείς
ΤΥΠΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΩΝ/ ΕΙΔΗ ΦΑΚΩΝ/ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ
Είδη και χρήση/στόχος

 

2η ενότητα:
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

 

3η ενότητα:
ΘΕΩΡΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΦΩΤΙΣΜΟΣ, ΣΥΝΘΕΣΗ , ΚΑΔΡΟ, ΜΟΤΙΒΑ
Παρουσίαση βασικών θεωρητικών αρχών για σωστή φωτογραφία, αποτύπωση, φωτισμό, χρήση μηχανής (κτλ)
Τεχνικές φωτογράφησης

 

4η ενότητα:
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

 

5η ενότητα
ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΕΙΚΟΝΑΣ
Α. Σκοτεινός θάλαμος ασπρόμαυρης φωτογραφίας
Β. Ψηφιακή επεξεργασία

 

6η ενότητα
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ

 

7η ενότητα
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ ΜΕ ΘΕΜΑ:
«ΓΝΩΡΙΖΩ ΤΗ ΠΟΛΗ ΜΟΥ-ΣΗΜΕΙΑ-ΚΤΙΡΙΑ»

 


Διευκρινίζεται ότι για τη συμμετοχή στα σεμινάρια τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας, βάσει των συμπληρωμένων αιτήσεων, που κατατέθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που θα ακολουθήσουν:

 

-Οικονομία-Επιχειρηματικότητα: Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση (25 ώρες)
-Οικονομία-Επιχειρηματικότητα: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα - e-επιχειρείν (25 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής (50 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία (25 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εικαστικό Εργαστήρι (50 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εργαστήρι μουσικής (50 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο (50 ώρες)

 

σεμιναριο φωτογραφιας

16/2/2015, Σεμινάρια στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Συνεχίζονται τα σεμινάρια στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.


Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, ανταποκρινόμενη στις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κοινού της και σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, πραγματοποιεί για τους αναγνώστες της – και όχι μόνο, σεμινάρια στο χώρο του Media Lab της Βιβλιοθήκης.


Τα σεμινάρια, τα οποία θα γίνονται εκ περιτροπής, ξεκίνησαν το μήνα Νοέμβριο, ενώ έχει ήδη ολοκληρωθεί με επιτυχία το 1ο με θέμα: «Διαμόρφωση και διακόσμηση εσωτερικών χώρων» (25 ώρες), με τον αρχιτέκτονα Μανώλη Σέγκο.


Συνεχίζεται το σεμινάριο “Νέες Τεχνολογίες: Δημιουργία Ιστοσελίδας”, (50 ώρες), που ξεκίνησε 11 Δεκεμβρίου 2014, με τον καθηγητή πληροφορικής, Γιάννη Κουρκουνάκη.


Την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015, ξεκίνησε το σεμινάριο Γλώσσα & Επικοινωνία: «Ισπανικά για τον τουρισμό» (Α1-Ᾱ2) 25 ώρες, με την εκπαιδεύτρια, Βελονάκη Χαρούλα.


Η Διδακτική Ενότητα “Ισπανικά για τον τουρισμό (Α1)” απευθύνεται σε ενήλικες, που απασχολούνται ή επιθυμούν να απασχοληθούν στον τουριστικό τομέα, με σκοπό τη δυνατότητα επικοινωνίας σε θέματα καθημερινότητας στον εργασιακό χώρο.


Στόχοι του προγράμματος σε επίπεδο γνώσεων είναι, μέσω κατάλληλων λεξικογραμματικών επιλογών, οι εκπαιδευόμενοι να μπορούν να συστηθούν, να περιγράφουν τοποθεσίες, αντικείμενα και πρόσωπα, να παρέχουν πληροφορίες σχετικά με δρομολόγια, ωράριο καταστημάτων, τιμές προϊόντων και υπηρεσιών, διαμονή, διασκέδαση και ψυχαγωγία, αξιοθέατα, καιρικές συνθήκες, να περιγράφουν μια παρελθοντική ή μελλοντική πράξη.


Διευκρινίζεται ότι για τη συμμετοχή στα σεμινάρια τηρήθηκε σειρά προτεραιότητας, βάσει των συμπληρωμένων αιτήσεων, που κατατέθηκαν στο χώρο της Βιβλιοθήκης. Υπενθυμίζουμε επίσης ότι θα δοθούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσεις παρακολούθησης.


Εκπαιδευτικά Προγράμματα, που θα ακολουθήσουν:


-Οικονομία-Επιχειρηματικότητα: Δημιουργώ τη δική μου επιχείρηση (25 ώρες)
-Οικονομία-Επιχειρηματικότητα: Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα - e-επιχειρείν (25 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εργαστήρι Δημιουργικής Γραφής (50 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Τοπική Ιστορία (25 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εικαστικό Εργαστήρι (50 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εργαστήρι μουσικής (50 ώρες)
-Πολιτισμός & Τέχνη: Εργαστήρι δημιουργίας Βίντεο (50 ώρες)

 

ισπανικα

 

9/1/2015, Συνεχίζεται το σεμινάριο με θέμα τις νέες Τεχνολογίες: Δημιουργία Ιστοσελίδας, στο Media Lab της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων.

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων σε συνεργασία με το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Χανίων, πραγματοποιεί για τους αναγνώστες της – και όχι μόνο, σεμινάρια στο χώρο του Media Lab της Βιβλιοθήκης. Τα σεμινάρια θα γίνονται εκ περιτροπής και ξεκίνησαν το μήνα Νοέμβριο.

 

Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης –Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας»ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης-Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας»ΑΠ8 και συγχρηματοδοτείται από το Ε.Κ.Τ. (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και το Ελληνικό Δημόσιο.

 

Το σεμινάριο Νέες Τεχνολογίες: Δημιουργία Ιστοσελίδας (50 ώρες), ξεκίνησε 11 Δεκεμβρίου 2014, με τον καθηγητή πληροφορικής κ. Γιάννη Κουρκουνάκη.

 

Σκοπός αυτής της ενότητας είναι η εξοικείωση των εκπαιδευόμενων με τις τεχνικές δημιουργίας ιστοσελίδων και μικρών ιστοχώρων.

Οι εκπαιδευόμενοι, μετά την εμπέδωση της συγκεκριμένης Θεματικής Ενότητας θα είναι σε θέση να χρησιμοποιήσουν τα σύγχρονα περιβάλλοντα για τη δημιουργία ιστοσελίδων και γενικότερα να γνωρίζουν τα τεχνικά, αισθητικά, ηθικά και κοινωνικής υφής θέματα που θέτει η δημιουργία και δημοσιοποίηση ιστοσελίδων.


Επιπλέον, θα μπορέσουν να επιτύχουν μια ατομική βελτίωση, καθώς θα διευρύνουν τους ορίζοντές τους σε θέματα νέων τεχνολογιών και πληροφορικής, μια βελτίωση της θέσης τους στο χώρο της εργασίας, αφού θα μπορούν πλέον να δημιουργούν ιστοσελίδες σχετικές με το επάγγελμά τους, αλλά και μια γενικότερη συμμετοχή στα κοινά και στο σύγχρονο τεχνολογικό και κοινωνικό γίγνεσθαι, αν επιλέξουν τη δημιουργία ιστοσελίδων στις θεματικές περιοχές που έχουν να κάνουν με πολιτική επικαιρότητα ή θέματα κοινωνικού ενδιαφέροντος.


Ολοκληρώνοντας τη μελέτη της ενότητας αυτής, θα είναι σε θέση να:
-γνωρίζουν τα χαρακτηριστικά των σύγχρονων ιστοσελίδων και ιστοχώρων και να έχουν μια ικανοποιητική και λειτουργική γνώση των περιβαλλόντων και τεχνικών για την ανάπτυξη, συντήρηση, δημοσιοποίηση και γενικά διαχείριση ιστοσελίδων,


αντιλαμβάνονται τη στοιχειώδη ορολογία των εργαλείων και υπηρεσιών για τη δημιουργία και διαχείριση ιστοσελίδων και (σχετικά μικρών) ιστοχώρων,


γνωρίζουν επαρκώς τα διάφορα είδη ιστοσελίδων που μπορούν να δημιουργηθούν, τις ομοιότητες και διαφορές ανάμεσά τους και τα εργαλεία που είναι καταλληλότερα για τη διαχείρισή τους,


έχουν τουλάχιστον μια εξοικείωση με τα τεχνικά, οικονομικά, αισθητικά, ηθικά και κοινωνικής υφής θέματα που θέτει η δημιουργία και δημοσιοποίηση ιστοσελίδων και ιστοχώρων.

 

Σεμιναριο Ιστοσελίδας

 

(c) 2013 Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων | Website by IMMKO