Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ. Στις 15 Μαϊου στην  Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου.

15 Μαΐου/ 18:00 - 20:00 EEST

“Ο Λευτέρης πάει βόλτα, ζώνη κράνος φύγαμε!”
Μέσα από την ιστορία του Λευτέρη τα παιδιά μαθαίνουν τη σημασία της κυκλοφοριακής αγωγής και τους κανόνες οδικής ασφάλειας.
Με το εξαιρετικό κείμενο της συγγραφέως Μαρίνας Πλούμπη και την εικονογράφηση της Άννης Θεοχάρη, δίνουν στα παιδιά την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πινακίδες σήμανσης, τη σωστή συμπεριφορά του πεζού, του ποδηλάτη, του επιβάτη και γενικότερα την ασφαλή μετακίνηση…
Έτσι ξεκίνησε με τα παιδιά μια κουβέντα για την οδική κυκλοφορία και ασφάλεια και ακολούθησε χαρτοκοπτική και θεατρικό παιχνίδι!!!
Ευχαριστούμε για τη συνεργασία Μαρίνα Πλούμπη και Στέλλα Αγιασμενάκη!
Δευτέρα 15 Μαΐου 2023, στην  Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου, με τη συγγραφέα Μαρίνα Πλούμπη γιορτάσαμε την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ, διοργανώνοντας εκδήλωση με:
✅αφήγηση,
✅θεατρικό παιχνίδι
✅κατασκευές
με βάση το παιδικό βιβλίο “Ο Λευτέρης πάει βόλτα, ζώνη κράνος φύγαμε!” με θέμα την κυκλοφοριακή αγωγή και ασφάλεια .
Θεατρικό παιχνίδι με τη θεατρολόγο Στέλλα Αγιασμενάκη.
“Εχτές βρέθηκα σε ένα πολύ αγαπημένο μέρος! Στην Παιδική – Εφηβική Βιβλιοθήκη Κήπου στα Χανιά. Σπουδαίο και πολύτιμα σημαντικό το έργο της , μεγάλη τιμή να βρίσκομαι και εγώ εκεί με το έργο μου το παιδικό βιβλίο “Ο Λευτέρης πάει βόλτα, ζώνη κράνος φύγαμε!”  Εκδόσεις Συμμετρία εικονογράφηση Annie Theochari στα πλαίσια των 2ημερων εκδηλώσεων της Περιφέρεια Κρήτης / Region of Crete του Δήμος Χανίων – Municipality of Chania και της Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων για την 7η Παγκόσμια Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας του ΟΗΕ (Global Road Safety Week)
Διαβάσαμε, προβληματιστήκαμε, παίξαμε θεατρικό παιχνίδι, κατασκευάσαμε το δικό μας φανάρι μα πάνω απ’ όλα γελάσαμε, διασκεδάσαμε, περάσαμε όμορφα με αφορμή το παιδικό βιβλίο.
κράνος #κρανος
ζώνη #ζώνη
επιγονατίδες #επιγονατίδες
χαμόγελο #χαμόγελο
Φύγαμε!!!
Η οδική ασφάλεια είναι τόσο προϋπόθεση όσο και αποτέλεσμα αυτής της αλλαγής.”
Μαρίνα Πλούμπη

Χώρος Διεξαγωγής

Παιδική-Εφηβική Βιβλιοθήκη Δημοτικού Κήπου
Δημοτικός Κήπος Χανίων
Χανιά, Χανίων 73100 Ελλάδα
+ Χάρτης Google
Phone
2821341774