«Γράμματα Αλφαβήτου»: Η εικαστική έκθεση του Ιωάννη Μονογυιού, στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων.

Ο Δήμος Χανίων και η Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων, σε συνεργασία με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων–Ελαιουργείον, παρουσιάζουν την εικαστική έκθεση «Γράμματα του Αλφάβητου» του Ιωάννη Μονογυιού, σε επιμέλεια του Ιωάννη Ν. Αρχοντάκη, στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Χανίων, στο Μέγαρο Δημαρχείου, Υψηλαντών 30.

Στο πλαίσιο αυτών των συνεργασιών – για όγδοη χρονιά φέτος – με το Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης – Ελαιουργείον, διοργανώνονται εκθέσεις στο φουαγιέ της Βιβλιοθήκης που συνδυάζουν το βιβλίο με τις εικαστικές τέχνες.

Καθώς στη σημερινή εποχή, οι Βιβλιοθήκες παύουν να είναι αποκλειστικά χώροι συγκέντρωσης βιβλίων και δανεισμού και μετατρέπονται σε πολυχώρους, «ανοίγονται» προς τα έξω, συνεργάζονται με άλλους πολιτιστικούς φορείς και πραγματοποιούν ποικίλες εκδηλώσεις και δραστηριότητες.

Η έκθεση θα είναι ανοικτή για το κοινό από Δευτέρα έως Παρασκευή 9:00-14:00 και Δευτέρα & Πέμπτη 18:00-20:00, μέχρι τον Οκτώβριο 2022, ενώ λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών δεν θα πραγματοποιηθούν επίσημα εγκαίνια.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Ο Ιωάννης Μονογυιός γεννήθηκε στην Καβάλα το 1965. Το 1984 ξεκίνησε σπουδές σχεδίου και γλυπτικής. Αργότερα παρακολούθησε για τρία χρόνια μαθήματα χαρακτικής με δάσκαλο τον Δημήτρη Καρλαφτόπουλο. Σήμερα είναι μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) και μέλος της Ένωσης Ελλήνων Χαρακτών (ΕΕΧ). Έχει παρουσιάσει το εικαστικό του έργο σε τέσσερις ατομικές εκθέσεις και συμμετείχε σε περισσότερες από σαράντα ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα, Ισπανία, Γαλλία, Βρετανία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Βουλγαρία, Ρωσία, Μεξικό, Αργεντινή, Τουρκία, Αίγυπτο και Ινδία. Έργα του βρίσκονται στο Bihar Museum στην Ινδία, στη νέα Βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο, στο MOMus στη Θεσσαλονίκη, στο Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον και σε άλλες δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Ζει και δημιουργεί στη Θεσσαλονίκη.