Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης & Δημιουργικότητας 2023, «Αυτή είναι η δική μου ιστορία!», στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Σταλού

Την Τετάρτη 12/7/2023 γράψαμε τις δικές μας ιστορίες παρέα με την Άλκη Ζέη, τη Ζωρζ Σαρή και τα υπέροχα παιδιά της βιβλιοθήκης του “λόφου”. Μοιραστήκαμε τα μυστικά και τη “συνταγή” δημιουργίας μιας ιστορίας και αναζητήσαμε τα μονοπάτια συγγραφής των δύο συγγραφέων. 

Με τη βοήθεια του “συγγραφικού ζαριού” συζητήσαμε, γνωριστήκαμε καλύτερα και δώσαμε το έναυσμα των πρωτότυπων ιστοριών των παιδιών.

Στη συνέχεια γράψαμε τις ιστορίες μας σε ένα βιβλίο-ακορντεόν σαν μουσικές μελωδίες που βγαίνουν από την παιδική ψυχή και φυσικά τις εικονογραφήσαμε με μεγάλο ενθουσιασμό. Ταυτιστήκαμε λίγο με τις πρωταγωνίστριες-συγγραφείς μας. Έπειτα το κάθε παιδί διάβασε την ιστορία του και χειροκροτήθηκε θερμά από όλους τους συμμετέχοντες.

Μία δράση που πέραν του εκπαιδευτικού της χαρακτήρα, έδωσε στα παιδιά τη γεύση πώς η συγγραφή δεν είναι κάτι ανέφικτο αλλά κάτι που η φαντασία καθοδηγεί και υποστηρίζει. 

Για άλλη μια φορά λοιπόν φωνάζουμε δυνατά ως τα Χανιά από τον Σταλό : “Όσο ζω και είμαι ΕΥ-ΠΟ  ή  ΛΥ-ΠΟ , μια δική  μου ιστορία θα σας πω!”

Εμψυχωτές : Άρτεμις Πλανάκη συγγραφέας και Νίκη Γαλάνη εθελόντρια.

Ευχαριστούμε πολύ την κ. Άρτεμις Πλανάκη που κατάφερε να ελευθερώσει την εκφραστική δυνατότητα των παιδιών κι εκείνα να συνθέσουν τις δικές τους ξεχωριστές ιστορίες στο δικό τους μικρό βιβλιαράκι ακορντεόν που εικονογράφησαν.